Otettiin tänään metsälenkin yhteydessä esineitä. Tallasin Saralle kolme kaistaletta selkeästi erillään toisistaan sellaiseen maastoon jossa pystyin näkemään koiran työskentelyn. Maastovalinta oli kuitenkin aika huono, koksa lähetyssivun takana parin metrin päässä kulki vilkkaasti liikennöity kävelytie. Tallasin kaistaleet (vahingossa) käänteisessä järjestyksessä, ekana se kaistale johon lähetin Saran vikana. Eka esine oli koiran muoviset/metalliset kynsisakset, ihan takalinjalla. S lähti hyvin, mutta meni ekalla pistolla ohi esineestä ja ulos alueelta. Annoin sen työskennellä ja se palasikin takaisin ja hetken päästä nousi esine. Koska unohdin namit kotiin, Sara sai vaan kehut ja siirryttiin pikaisesti seuraavalle kaistaleelle. Esine oli naksutin, se oli edessä ja vähän oikealla. Lähetin Saran mielestäni oikeeseen suuntaan mutta pistosta tuli silti vino, koska linjalla oli iso kaatunut puu jonka Saru halus välttämättä kiertää, eikä sen takia saanut hajua heti puun takana olevasta esineestä. Painui syvälle ja pyöri siellä, meni sitten jo etsitylle kaistaleelle. Kutsuin sen pois, ja uusi lähetys. Taas lähti väärälle kaistaleelle, kutsuin sen melkein saman tien pois. Siirryin lähettämään sen paremmasta 
paikasta ja nyt lähti kunnolla ja saikin hajun esineestä ja toi. Kehut siitä ja seuraava kaistale. Esineenä mun pikkuinen kampa, ihan takana. Lähti jotain polkua pitkin ja meni vähän takalinjasta yli mutta sai hajun esineestä melkeen heti. Sillä kesti kuitenkin kauan löytää kampa, siihen ei varmaan tartu haju kovin hyvin ja se on ihan maaston värinen. Löysi kuitenkin ja toi. Siitä sitten patukalla leikkiä palkaksi ja vähänkö Sara näytti tyytyväiseltä itseensä!
Työskentely ruudussa oli oikein hyvää, jaksoi etsiä koko ajan todella intensiivisesti ja kaikki lähetykset hyviä ja vauhdikkaita. Ja hienosti jaksoi vaikka ei saanut palkkaa välillä, voisin alkaa tätä kestävyyttä juuri kasvattamaan sen kanssa..