Tänään ollaan oltu ahkeria ;) Iltapäivällä käytiin Baronalla treenaamssa nopsaan tokoa, Joel lähti mukaan liikkuriksi. Ensin Stepsun kanssa luoksetuloa, meinasi istua seis-käskyn jälkeen, tämä ongelma poistui kuitenkin kun palkkasin nopeammin, eikä Stepillä jäänyt aikaa pohtia mikä liike tulee seuraavaksi. Sitten ruutua, jossa lelu valmiina. Otettiin aika pitkällä matkalla, vapautin ruutuun kun katsoi sinne selvästi, meni hyvin. Sitten yksi niin että ruutu oli tyhjä, haki hyvin keskikohdan mutta mä en tajunnut että oli jo hyvä, odotin ja korjasi taaemmas (pitäs olla ne hiton narut että näkis paremmin onko ruudussa vai ei...), sieltä palkka. Sitten kerta vielä niin että lelu valmiina ruudussa, vauhti ja asenne kohdallaan :D Sitten tunnaria, eka kokeenomainen, oli ihan jees. Sitten uudestaan, nuuski hyvin mutta palautus hidas ja pureskeleva... Päätin ottaa riskin ja kokeilla tunnaria vauhtinoutona. 2 toistoa, meni luonnollisesti loistavasti, eihän se siinä tietenkään pureskele. Toivottavasti tästä ei nyt aiheudu mitään katastrofia.... Loppuun vielä pari stoppia tolpankierrosta.

Sara pääsi vähän tokoilemaan, mikä taisi olla virhe... Ihan kamalasti virtaa, ei hyvä. Otin vähän tolpankieroja, kerran ruutuun, sellaista yleistä säätöä. SItten tunnari, huono idea ottaa kun oli tuo mielentila, olis pitänyt tietää mitä käy. Lähti liian kovaa, meni kapuloille, maisteli ainakin kahta ja siirteli niitä. Toi kuitenkin oman. Uusi yritys, ei ollut rauhoittunut sitten yhtään, meni kapuloille, ei edes nuuskinut vaan nappasi jonkun ja lähti tuomaan....! Hyi hyi. Ärähdin ja pudotti kapulan, käskin etsiä oman ja nyt meni ja jopa nuuski! Oma löytyi ja toi sen, nakertaen samalla... *huoh*

Kotona välttelin bilsan lukemista, ja keksin treenata temppuja pitkästä aikaa. Stepin kanssa tehtiin sivulta eteen siirtymistä, olen kokeillut aiemminkin mutta silloin kärsivällisyys ei riittänyt. Nyt alkoi sujumaan, meni pari kertaa jo ihan itsenäisesti. Sitten tehtiin vähän takapäätä kehittäviä harjotuksia,sovelluksia edelliskertaisista. Opetin Stepin nostamaan erikseen molempia takajalkoja, huomasin samalla että Stepsu on jonkin verran toispuoleinen, vasemman jalan käyttö oli paljon parempaa kuin oikean. Mutta ahkeralla työllä sain samat harjoitukset toimimaan myös oikealla jalalla. Stepin kanssa on ihana treenata kun se yrittää niin kovasti, on helppoa merkata vaan naksulla se mitä haetaan :)

Saran kanssa tehtiin myös takapäätreeniä, ei tosin läheskään yhtä hyvällä menestyksellä kuin Stepsun kanssa. Sara ei osaa nostaa läheskään yhtä hyvin takajalkoja, sille tuottaa ongelmia jo ihan yksinkertainen takaperin rahillekiipeämistreeni, joka Stepiltä on sujunut jo pitkään samalla treenimäärällä. Lisäksi  ajattelin opettaa sille ihan huvin vuoksi nenäkosketuksen mun varpaaseen :) Oli aika haastavaa, kun Sara ei juurikaan tarjoa mitään. Päästiin vasta siihen että katsoo mun jalkaa.

Sitten illalla vielä hallille aksaamaan. Rakentelin esteistä nopeasti jonkun radan vaan sen kummempia miettimättä, ainoa kriteeri oli että siinä pitää voida tehdä persjättö, koska halusin treenata sitä. Tälläisen pätkän sain aikaan vähällä vaivalla:

Tehtiin sama rata molempien kanssa, tein persjätön tuohon alkuun, eli menin seisomaan renkaan viereen ja kutsuin siitä. Molemmilla meni ihan hienosti, ei mitään ongelmia, kääntyivät hyvin mukaan. Kokeilin molemmilla kohdan 6-8 niin että juoksin aika lailla koiran vieressä kohti puomin ja 8. hypyn väliä, ja kädellä heitin taakse, toimi tosi hyvin, Stepillä putosi kertaalleen 7. rima.  Kokeilin myös niin että käyn työntämässä 7. hypyn taakse ja jään vähän taaemmas itse, mutta se ei oikein ollut hyvä, 8. hypyn käännöksestä tuli Stepillä pitkä ja Sara kääntyi jopa väärään suuntaan, tulkitsi siis leikkauksena. Tokan kerran kepeille heitin molemmat sylkkärillä, Stepsu meni hyvin mutta Sara piti vetää aika kaukaa että haki oikein sisään. Treenattiin myös keppien sisäänmenoja molempien kanssa, lähettelin kepeille hypyiltä 7 ja 8, ja putken molemmista päistä, hyvin meni molemmilla :)