Fisun valeraskaus on selvästi pahentunut, viime viikolla jätti yhtenä päivänä (tiistai?) syömättä melkein puolet ruuastaan, ja muutenkin syö nyt tosi hitaasti ja haluttomasti. Lenkeillä on ollut aika vaisu, ravaa ja haistelee eikä yritä yhtään haastaa Stepsua leikkimään. Treeneissä on ollut suht normaali, tokossa ollaan tehty tarkoituksella tosi lyhyitä ja intensiivisiä treenejä, ettei vire laskisi, ja ne on tehnyt ihan hyvin ja innokkaasti. Aksassa meni tiistaina ehkä vähän normaalia hitaammin eikä karjunut yhtään. Perjantaina kokeiltiin Fisulle akupunktiota valeraskausoireiden helpottamiseen. Fisu tuli hoidon aikana tosi väsyneeksi, ei meinannut jaksaa seistä. Varsinkin selässä olevat neulat tarttuivat tosi tiukasti kiinni ja saivat olla yli puoli tuntia. Hoidon jälkeen kotona Fisu oli tosi rauhallinen koko illan. Lauantaina en huomannut Fisussa mitään eroa entiseen, mutta sunnuntaina oli aamulenkillä aika pirteä, ja yritti jopa härnätä Stepsua leikkimään.

20160310_121504.jpg

Sunnuntaian käytiin Kirkkonummella Niinulassa aksakisoissa. Kolme rataa, kaikilla tuomarina Sari Mikkilä. Kaikki radat oli ihan tosi kivoja, ei mitään vaikeita tai ilkeitä vaan helppoja ja virtaavia. Eka rata oli hyppäri, siinä vähän mietitytti radan loppu, jossa keppien jälkeinen hyppy oli melkein kiinni putken suussa, ja koira piti saada siitä välistä kääntymään. Fisuhan on vähän sellainen, että jos näkee jonkun esteen, niin sinne se myös menee, ihan sama mitä mä teen. No, rata kosahti useamman kerran jo ennen keppejä, jo heti alussa nimittäin vilkaisi putkea ja keppejä ja koko väli esteeltä 3 esteelle 6 oli sellaista epävarmaa kyselyä. Yhdessä takaakierrossa yritti hypätä väärin päin, mutta sain viime hetkellä tyrkkästyä taakse. Keppejä edeltävillä hypyillä kaarros vähän venähti ja kepeilläkin törmäsi kolmoskeppiin niin että kuului ikävä tömähdys. No se keppien jälkeinen juttukin epäonnistui, käänsin tosi tiukkaan ja Fisu kääntyi pois hypyltä ja huusi mulle, mutta jotenkin ihmeen kaupalla ei saatu kieltoa tästä (vaikka olin siis siinä uskossa että saatiin vitonen siihen asti että kävin katsomassa tuloslistaa). Eli 0vp ajassa -7,21s ja sija 8./29. Aikaahan noihin säätöihin paloi, Fisu oli 2 sek voittajaa hitaampi.

Toka rata oli tosi hauska, pitkiä estevälejä ja kovaa sai mennä, ainoa mikä epäilytti oli kepeille meno, avokulmaan niin että pakko olla itse sisäkaarteessa. Alussa arvoin pitkään, ehdinkö aan jälkeen tekemään valssin vai pitääkö tehdä takaaleikkaus niinkuin kaikki muut, mutta päätin yrittää valssilla kun Fisse on ollut nyt vähän normaalia hitaampi, ja hyvin ehdin. Kaiken kaikkiaan aika siisti rata, vain vika käännös keppien jälkeen oli vähän kökkö ja Fisu joutui siinä kyselemään, kun en ehtinyt valssiin ja jouduin tekemään jonkun epämääräisen leikkaus/poispäinkäännöksen. Eli taas 0vp, ajassa -9,87s ja sija 4./29. Taas oli 2 sek voittajaa hitaampi, enkä kyllä tiedä, mistä meidän radalla olisi saanut 2 sek pois, ei todennäköisesti mistään. Kaipa se vaan pitää uskoa, ettei Fisukaan pärjää ajassa kaikkein nopeimmille koirille, vaikka onkin ihan vikkelä. Tässä videolla Fisun nollat.

Vika rata oli myös muuten tosi kiva, mutta alku mietitytti. Alussa ikävä käännös, mihin en keksinyt mitään ohjauskuviota, eikä se sitten onnistunutkaan, eli hyppäsi 4. hypyn väärin päin ja hyl. Loppurata meni tosi kivasti ja puhtaasti, ja etenkin olen iloinen aan kontaktista, jonka teki tällä radalla tosi nätisti, vaikka tultiin ihan suoraan ja kovassa vauhdissa ja jatkettiin suoraan.