Tiistaina kävin Saran kanssa SPL-Seinäjoen kentällä kokeenomaisissa tottistreeneissä. Sara pääsi ensin tekemään liikkeet, otin muuten normaalin tottiksen mutta en tehnyt luoksetuloja ollenkaan, en halunnut ottaa liikkeestä kun alkaa niin helposti ennakoimaan. Palkkasin seuraamisen paukkujen jälkeen, tämä tuli Saralle aivan yllätyksenä, oli selvästi tekemässä ihan kisasuoritusta. Loppuseuraamisen teki tosi täpäkkänä kun huomasi että tästä saa palkkaa, ja palkkasin henkilöryhmässä uudestaan. Istuminen oli siisti, siitä vain kehut ja suoraan noutoon. Itse nouto oli hyvä, ennakoi sivulletulon joten pyysin uudestaan eteen ja otin sivulla takaakierrolla, että joutuisi olemaan hereillä. Hyppynoudon kiersi takaisin tullessa tosi reippaasti, en palkannut mutta kehuin, ja otin uudestaan pelkän tulohypyn, nyt hyppäsi puhtaasti. Estenouto hieno kokonaisuudessaan, samoin eteenmeno. Lopuksi otin vielä hyppynoudon kokonaisena uudestaan, nyt hyppäsi myös tulohypyn ja siitä palkka.

Keskiviikkona kävin treenaamassa esineruutua. Stepille eka 2 esinettä, meni ihan kivasti, etuesineestä juoksi pari kertaa ohi ja haki vain takaesineet. Sara oli ihan hyvä myös, kertaalleen hylkäsi yhden esineen hajun, mutta palasi myöhemmin hakemaan eli muisti kyllä, missä esine oli.

Torstaina oli käytiin uudestaan tottistelemassa, Saralle tällä kertaa kaikki jäävät, hypyt ja eteenmeno. Jäävät oli kaikki hyviä, hypyn kiersi taas palautuksessa (voi hitsi, tämä on mennyt jo niin hyvin koko kesän ja nyt taas ei toimi...). No, tuskin se kisoissakaan hyppää, kunhan vaan tekisi noudon sentään kunnolla. Stepsukin pääsi tekemään hypyt, sillä on kovasti parantunut itsevarmuus metrisellä, ja menohypyssä ottaa vain pienen hipaisun, ei ponnista enää.

Torstaina illalla oli tarkoitus mennä ihan oikeisiin vepetreeneihin vierailulle, mutta treenit oli joko peruttu tai sitten olin väärässä paikassa, koska ketään muuta ei ilmaantunut lammelle. Treenasin sitten taas soolovepeä, molemmille sama kuvio: ensin vienti veneelle ja koira takaisin rantaan, ja sitten hukkuva niin että hyppäsin itse veneestä. Stepsu teki lisäksi veneen haun niin että olin itse veneessä kyydissä, ja Sara teki pelkän veneen haun kun vene oli keskellä lampea hukkuvan jäljiltä. Hyvin meni molemmilla.

Perjantaina kävin Alakylässä taas metsähommissa, talloin eka Stepsulle jäljen ja sen vanhentuessa tehtiin esineruutua. Esineruutu oli pienellä kalliolla, 2 esinettä takakulmissa ja yksi keskellä edessä kallionharjanteen päällä. Ajattelin, että etuesineestä saisi hyvin hajun, mutta ei, se olikin tosi vaikea molemmille. Stepsu teki ensin, molemmat takakulmat nosti nopeasti mutta kolmatta etsi vaikka miten pitkään. Juoksi MONTA kertaa aivan vierestä ohi, eli ei ollut ihan nenä auki. Saran kanssa käytiin yhdessä viemässä takaesineet, etuesine oli ainoa minkä vientiä se ei tiennyt. Molemmat takaesineet se muisti ja haki kovalla vauhdilla, ja etuesineestäkin sai muutamaan otteeseen hajua kauempaa mutta lähti väärään suuntaan paikantamaan. Lopulta sai hajun kalliolta ja nosti.

Jälki oli teemaltaan "3-luokan koejälki" eli tsekkaus, missä mentäisi 3-luokkaa ajatellen. Pituutta reilu 1km, ikää reilu 1,5h ja kulmia 5, joista 2 piikkiä ja kolme tavallista. Keppejä 6kpl ja jana tosi pitkä, varmaan ainakin 30m. Maasto oli tosi vaihtelevaa, alkumatka ekalle kepille asti suota, sitten avointa ja kuivaa kalliota, tiheää pusikkoa, rämeistä joenvartta, vanhaa hakkuuaukeaa ja ihanaa kangasmetsää. Pari isompaa traktorinuran ylitystä ja pari ojan ylitystä. Oli taas aika lämmin ja Stepsu läähätti jo valmiiksi ennen jäljelle lähtöä, tämä vaikeutti siis entisestään. Jana oli muuten hieno, mutta nappasi hajun jäljestä jo joku 10m ennen jälkeä ja yritti oikaista, en päästänyt vaan lähetin uudestaan, nyt meni jäljelle asti. Alkupätkä tosi hyvää ja tarkkaa työskentelyä, ekalla kepillä nosteli nenää jo joku 10m ennen keppiä, sai ehkä hajua puussa olevasta krepistä. Keppi nousi ok. Tokalla kepillä merkki oli tippunut maahan, toi ensin sen ja sitten kepin :) Eka piikki oli tosi vaikea taas, avoimella kalliolla pyöri pitkään. Kolmoskepillä sama homma kuin ekalla, nosti nenää just ennen keppiä, sai ilmeisesti hajun krepistä ja meni sitten kepin yli nenä ylhäällä. Täytyy vissiin kokeilla ilman kreppejä jonkin aikaa kun ne kerran häiritsee. Loput kepit nosti ok ja jäljesti ihan hyvin, oli kyllä tosi läkähtynyt jo puolivälissä jälkeä, juotin melkein joka kepillä ja hengailtiin hetki ennen kuin jatkettiin. Vika piikki oli superhieno ja hyvin tsemppasi loppuun asti. Aikaa kului tasan 30min eli kyllä se aika pitkä jälki oli, jos 2-luokan kokeessa meni 22min ja siellä oli se 1km jälki.

stepsunj%C3%A4lki-normal.jpg

Lauantaina käytiin vielä vikan kerran tottistelemassa ja aksaamassa. Tottiksessa otin vain vähän seuraamista, yhden noudon ja hypyt Saran kanssa. Taas kiersi paluuhypyn, voi kökkö :( Stepsu pääsi vain hyppimään, meni aika kivasti. Aksassa tehtiin Stepsun kanssa lyhyttä radanpätkää, että rytmi ja hypyt ei ihan katoasi kokonaan, meni ihan hyvin. Ei tiputtanut rimoja ja aat oli jopa ihan nopeita. Sara teki muutaman puomin ja aan ja kertaalleen koko pätkän.

Sunnuntaina pakattiin kamat autoon ja hyvästeltiin Larvakuja ja Seinäjoki haikein mielin. Ihana kesä takana ja uudet kuviot etelässä edessä. Koirat jäivät äidilleni hoitoon kun itse lähdin Mäntsälään tuotantoeläinsairaalaan kouluun viikoksi.