Oltiin tänään isommalla tokoporukalla Barona-areenan parkkiksella treenaamassa tokoa, teemana kisatreeni. Alotettiin luoksepäästävyydellä ja paikallaololla ryhmässä, Sara sai odottaa tolpassa kun tein Stepin kanssa.

Luoksepäästävyys: oikein mainio, ei noussut peppu ollenkaan, olis kokeessa varmasti 10.

P-makuu: otin aikaa kännykällä sen 2 min, n. puolet ajasta seisoin selkä koiraan päin, loppuajan naama koiraan päin. Hyvin pysyi, vaikka vierestä lähtikin koira kävelemään ja muita käytiin palkkailemassa. Tämäkin olis varmaan kympin arvoinen kisoissa.

Toimin muutamalle liikkeenohjaajana ja aloin sitten virittelemään Steppiä. Riekutin sitä lelulla ihan kunnolla, otettiin vähän seuraamista (vasemmalle käännöksiä), naksuttelin paikasta. Otettiin luoksetulo pari kertaa ja maahanmeno ja seisominen kertaalleen. Sitten vielä vähän riekkumista lelulla että saataisi pahimmat höyryt purettua ennen kehään menoa.

Tiia käskytti meille tokon alo-luokan suorituksen, tarkoituksena oli ottaa kaikki liikkeet putkeen, päätin palkata vapaana seuraamisen jälkeen jos menis ok.

Hihnassa seuraaminen: ihan nättiä, vähän edisti mutta ei lähellekään sellaista possuilua mitä yleensä. Juoksu oli kamalaa, se vaatii treeniä ja paljon! Täyskäännös vois myös olla tiiviimpi. Kontakti pysyi kuitenkin koko kaavion ajan, ja Step teki töitä iloisesti. Kokeessa olis ehkä joku 8 tai 9.

Vapaana seuraaminen: lähdössä edisti, mut tasaantui aika pian. Juoksu oli nyt huomattavasti parempaa ja täyskäännökset myös parempia. Olis varmaan kans 8 tai 9. Palkkasin  lelulla tässä välissä.

Liikkeestä maahanmeno: ihan hyvä, seuraaminen ok ja maahan meni heti, sivulle ripeä.

Luoksetulo: ihan ok, pääsis toki paljon kovempaa mut eihän tuomari voi tietää millainen raketti toi oikeesti on. Loppuasento tiivis ja sivulle ok.

Liikkeestä seisominen: unohdin virittelyn, hyvä minä, mut jäi silti seisomaan. Pysyi paikallaan nätisti kun tulin sivulle, mut istui ennen käskyä. Otettiin uudestaan, palkkasin kun pysyi. Tätä pitää treenata.

Hyppy: hyppäsi hyvin ja seisoi nopeesti, mut väisti muutaman askeleen sivuun kun tulin sen viereen ja istui ilman käskyä. Tätä pitää myös treenata.

Otettiin loppuun vielä kaukot avo-malliin: nousi ok, mut ennakoi maahanmenon! Uusi istuminen, nousi ok, ja maahan ok. Seuraava istuminen jälleen hyvä, mut ennakoi vieläkin maahanmenon! Argh! Tuo pitää saada pois ja äkkiä!

Kokonaisuudessaan Step kuitenkin työskenteli oikein kivasti, koko ajan tasaisella vireellä vaikka palkkaa ei tullutkaan. Rapsutus ja kehu on sille jo itsessään niin hyvä palkka että niiden voimalla työskentelee oikein kauniisti. Kyllä sen tuolla työskentelyllä luulisi alokasluokasta ykkösen saavan, bh-koe voi tosin olla vähän haastavampi kun siinä seuraamiset on niin pitkät. Mutta sitähän me työstetään koko ajan ;)

Otin Saralle tottiksen alun myös kisanomaisesti, kun kerran oli nyt mahdollisia tuomareitakin paikalla. Kättelyt alkuun ja sitten seuraamisen lähtöön. Lähdettiin seuraamaan mutta kovin pitkälle ei päästy, kun Sara lähti ilman kontaktia (kuten aina) mutta ei nostanutkaan sitä parin askeleen päästä kuten yleensä. Torut siitä ja uusi yritys, nyt lähti pelittämään kivasti. Tehtiin koko kaavio, Sara seurasi ihan kivasti, yhtään ei löysääntynyt loppua kohden vaan piti oikean paikan ja kontaktin. Henkilöryhmässä ei ollut kuin 2 henkilöä mut ei se nyt ole niin vakavaa. Palkkasin narulla seuraamisesta. Sitten kaikki jätöt. Istuminen hieno, maahanmenoon annoin aika voimakkaan käskyn mutta menipähän ainakin. Luoksetulo hyvä, tuli eteen, en ottanut sivulle asti. Seisominen hyvä ja luoksetulo ripeä, tuli jälleen eteen. Siitä palkka ja lopetettiin.

Step treenasi lopuksi vielä vähän luoksetuloa, otin eka vaan läpijuoksuja lelulla, sitten pk-tyylinen liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Step pinkoi kuin pieni eläin, ja eteentulokin ok. Tämä pitäisi siis ainakin toimia, tottiksessa on niin kiva kun luoksetulon matka on niin pitkä, pääsee Stepsukin täyteen vauhtiin. Otettiin kans vähän paikalla seisomis-treeniä, tätä pitää nyt muistaa tehdä.