Meillä on asustellut nyt kaksi pönttöpäätä. Saran huomasin nuolevan vasenta etutassua jo viime viikolla, mutta koska ei kuitenkaan ontunut tai muuten aristellut, en tutkinut asiaa tarkemmin. Viikonloppuna, kun nuolemista jatkui edelleen, tutkin tassun, ja löysin varpaiden välistä pienen, tulehtuneen haavan. Haava on siinä mielessä hyvässä kohtaa, ettei osu maahan kävellessä, ja siksi ei varmaan näykään millään tavalla liikkeissä, mutta tulehtunut se oli kuitenkin. Jotta haava paranisi nopeammin, olen suihkutellut ja putsannut sitä, ja sisällä olen pitänyt Saralla pönttöä päässä :) Ulkona ollaan liikuttu ihan normaalisti, eikä haava näytä haittaavan Saraa mitenkään. Stepsukin nuoli sunnuntaina kisojen jälkeen tassuaan, tutkin sen, ja siltäkin löytyi pieni haava, ihan kynnen vierstä, myöskin sellaisesta kohdasta, joka ei osu maahan, tämä selittää sen, miksei ole ontunut lainkaan. Myös Stepsu sai siis säännöllistä suihkuttelua ja petadinea, sekä pöntön päähän ;)

Ollaan treenattu pönttöpäiden kanssa ihan normaalisti, kun haavat eivät vaikuta liikkumiseen. Sunnuntaina illalla käytiin Kauklahden tottiskentällä treenaamassa Saran kanssa, ja tein myös pienen janatreenin sille. Tottikset meni ihan ok, oli vähän laiska, mutta niinhän se aina on. Jana meni ihan ok, lähti tosi hyvin, mutta just ennen jälkeä tais olla joku toinen jälki, jonka nappasi. No, Sarahan ei tiedä, ettei se ollut se oikea jälki... Stepsu oli mukana, otettiin sille 2 paukkua, eka tavalliseen tapaan eli seisoin vieressä, pysyi tosi hyvin, joten tokalla kokeilin seistä n. 2m päässä selkä Stepsuun päin. Nytkähti kyllä mutta pysyi :))))))))) 

Eilen käytiin Shantin kanssa Kaskiniityllä tokoilemassa, otin Stepillä luoksetulon stoppia (ihan ok meni), ruudun (hyvä sekin), tunnarin ja kaukot. Tunnarissa haistelu hyvä, mutta pyörittelee suussa! Tätä ei oo taas vähään aikaan tehnyt... Kaukoissa ihmeen jähmeä, kaikki vaihdot tosi hitaita!

Janaa ollaan treenattu joka päivä Sarpan kanssa, välillä useampi kerta päivässä. Aika vaihtelevalla menestyksellä... Tänään käytiin treenaamassa ihan oikeaa jälkeä, raahasin äidin mukaan jäljentekijäksi :D Jälki oli joku 150m pitkä, 3 keppiä, jana aika pitkä, joku 25m mutta koko jana pientä polkua. Vanheni 1,5 tuntia. Jana aivan törkeen hieno, siis ihan superhyvin eteni, ei puhettakaan epävarmuudesta tai vinoudesta. Nappasi heti jäljen, otti eka takajäljen, meni ehkä 5m ja kääntyi itse ympäri. Jäljesti ihan kivasti, itse en tiennyt missä jälki menee joten en tiedä, kuinka tarkkaan oli jäljen päällä, mutta kaikki kepit löytyi, eli ihan hyvin kai. Yhden kulman meinasi mennä pitkäksi, mutta korjasi itse.

Stepsun haava on jo melkein kokonaan parantunut, joten mentiin tänään agitreeneihin. Rata oli aika erikoinen, näytti tosi vaikeelta, mut ei se sitten ollutkaan. Putken päiden ohituksia ja renkaalta kääntymistä tuli nyt treenattua oikeen urakalla :) Stepsu oli oikein taitava, rimat 65cm ja vain 2 rimaa tuli alas koko treenin aikana! Hyvä Step! Lopuksi otettiin hyppytekniikkatreeni, meni ihan hyvin.

Tässä meidän pönttöpäät :D