Tällä viikolla ahkera treenaus on jatkunut koulun ollessa varsin rentoa. Maanantaina hakua Korsossa, tehtiin Stepille kuljetusten sisäänajo. Eka mm vasemmalla etukulmassa ihan normaalisti, toka oikealla etukulmasta edenneenä, ja kutsuin pois piilolta kun oli palkattu, eli en mennyt itse piilolle, ja kahdella seuraavalla maalimies kuljetti Stepsua sivurajaa pitkin ja kutsuin sen keskilinjalle. Treeni meni ihan kivasti, vikaa ukkoa ei meinannut löytää kun lähti liian aikaisin etenemään aluetta, mutta itse kuljetukset meni hyvin. Tein pari yliheittoa keskilinjalla, nekin toimi edelleen kivasti.

 Tiistaina (tai maanantaina, en muista) kävin tekemässä jäljen Saralle. Kokeilin ekaa kertaa jälkeä kynnetyllä multapellolla. Jälki oli 220m pitkä, melkeen 2h vanha, 3 kulmaa, 2 keppiä ja 2 esinettä. Nameja siellä täällä. Olipahan aivan hurjan vaikeeta, ihan erilainen alusta kuin nurmi tai metsä ja Sara oli aluksi ihan vaikeuksissa. Seilasi edestakaisin jäljen päällä, ei jotenkin yhtään kiinnittynyt jälkeen, kaksi ekaa kulmaa meni vähän sinne päin, ja ekaa keppiä en edes nähnyt (ei varmaan oltu jäljellä sen kohdalla) ja ekasta esineestä meni yli (annoin mennä kun ei selvästikään reagoinut siihen mitenkään). Vasta vikan kulman jälkeen alkoi päästä jyvälle ja loppuosan jäljestikin jo ihan hyvin. Toka esine ja toka keppi nousi varmasti. Täytyy kokeilla uudestaankin, että näen, oliko tämä vaikeus vaan hämmästymistä uudesta pohjasta vai onko tuo multapelto ihan oikeasti noin vaikea koiralle. 

Tiistaina Stepsu pääsi kouluun mukaan silmätutkimusharjoitukseen. Sille tehtiin neuro-oftalmologinen tutkimus, laajennettiin pupillat ja tutkittiin silmänpohja, mitattiin kyynelnesteen tuotto ja silmänpaine. Silmät itse olivat aivan normaalit, mutta vasemmassa yläluomessa oli pikkuruinen nodula, silmälääkäri arveli sen olevan tukkeutunut meibomin rauhanen tai pieni luomikasvaimen alku. Täytyy seurailla, alkaako se siitä kasvamaan tai etenemään. Nodula ei näy mitenkään ulospäin, vaan ainoastaan kun silmäluomea kääntää hieman, siksi se on jäänyt aiemmin huomaamatta.

Keskiviikkona hakua taas Stepsun kanssa, nyt vähän pidempi ratatreeni. Neljä löytöä ja viisi tyhjää, ja Muffi oli suorastaan loistava! Tekee hienoja ja suoria pistoja, menee lujaa, kääntyi kaikilla pistoilla aluetta eteenpäin (muutamalla tarkisti suuntaa vähän matkaa taaksepäin mutta kääntyi itse ja lähti etenemään aluetta), ilmaisut hyviä ja varmoja. Yliheitot toimii kuin unelma, tulee kutsuttaessa pistolta pois ja saan Stepsun myös hallintaan vaikka tulisi tosi vauhdilla pistolta. Ihanaa, sitä on jotenkin niin kevyt ohjata Saran jälkeen :)

Torstaina treenattiin aksaa. Kävin hakemassa Ilonan lainaan ja treenasin sen ennen omia treenejä. Ilona teki keppejä verkoilla 2 settiä, kokeilin muutaman toiston jälkeen vaihtaa namipalkan leluun ja heti tuli paljon lisää vauhtia pujotteluun. Nyt Ilona pujottelee 10 keppiä melko varmasti ja vauhti on kasvanut ihan reilusti, lisäksi se on alkanut haukkumaan pujotellessaan eli viretila on noussut selvästi lelupalkan myötä. Sisäänmenoa ei älyä yhtään hakea itse, sitä täytyy siis treenata esim. namialustan kanssa. Tehtiin myös puomin ja aan kontakteja, molemmat sujui tosi kivasti, etenkin puomiin olen supertyytyväinen, menee tosi kovaa loppuun asti ja pysähtyy hienosti vaikka alustalla ei olisikaan namia. Lisäksi tehtiin pientä hyppypätkää, treenasin käännöksiä valssilla. Nää on tosi vaikeita, Ilonalla on jotenkin kauhea hinku jatkaa suoraan, eikä se oikein reagoi kääntämiseen, katsoo kyllä mutta ei tule ohjauksiin. Palkkasin siis kädestä kun tuli valssiin mukaan. Rengasta tehtiin "radan" ekana esteenä niin että olin renkaan toisella puolella kutsumassa ja jatkettiin siitä sitten radalle. Onnistui 100% :) Omissa treeneissä meillä oli varsin haastava Timon rata, tällä kertaa mekään ei päästy Stepsun kanssa helpolla. Stepsu tuntui tosi liukkaalta, kaarratti (!?!?!?) ja sinkoili. Tosi outoa, mun kiltti pikku muffi!! Kepeillä palkkasin joka kerta, päätin nyt että treenataan nää kuntoon enkä provosoi virheitä treeneissä jos en saa ohjureita avuksi. Sarppakin pääsi tekemään ulkokentällä, tehtiin samaa radanpätkää kuin Ilonan kanssa, ja voi miten Sarppa-Liisa oli onnellinen!! Meni ihan miljoonaa ja onhan se taitava edelleen :)

2013-09-06_00096-normal.jpg

2013-09-06_00113-normal.jpg

Kuvat: Tiia Hämäläinen