Eilen oltiin aktiivisia koirien kanssa (kun olisi pitänyt lukea saksan ja bilsan kokeeseen, eikä oikein huvittanut, joten keksin muuta tekemistä:P), treenattiin Stepin kanssa tokoa pitkästä aikaa. Alotettiin pienellä seuruulla, teki aika kivasti. Pikkuisen meinasi painaa ja pomppia, mutta se menee kyllä yli-innokkuuden piikkiin. Pään asento oli tosi hyvä eikä edistänyt, eli olen tyytyväinen. Sitten noutoa, tehtiin ensin kapulan pitoa ja luovutusta, koitan hioa Stepsun pään asentoa ylöspäin, ja sen jälkeen vauhtinoutoa. Otin ensin pari pelkkää leluun juoksua, sitten kapulan kanssa. Tuli miljoonaa, ja päästi kapulasta irti, palkkasin jalkojen välistä. SItten kaukoja, pelkkää m-i-m sarjaa kun se avoin luokka häämöttää. Ensin n. 5 askeleen etäisyydeltä, teki hyvin, sitten n. 8 askelta (vastaa ehkä sitä viittä metriä), siitäkin hyvin. SItten 10 askelta, siitä teki jotenkin hitaasti vaihdon, tai vähän viiveellä..? En tiedä kuvittelenko, mutta varmuuden vuoksi otettiin ihan läheltä namin ja naksun avulla vaihtoja niin että palkkasin vain kaikkein nopeimmat. Lopuksi eteenmeno futispallolle, joka odotti kentän laidassa. Joo meni miljoonaa... ;)


Sara ei tehnyt oikeastaan tokoa, vaan tottelevaisuutta. Eli harjoiteltiin paimennusta silmällä pitäen maahanmenoa. Lähetin kiertämään puuta, ja komensin aina välillä maahan, palkkasin pallolla. Meni tosi kivasti, sitten kokeiltiin myös hus-käskyä, jolla opetan Saran menemään kauemmas. En ole ihan varma miten tämä kannattaisi opettaa, täytyy pohtia vielä. Jos joku tietää jonkin hyvän idean, saa kertoa.. ;) Tehtiin illalla myös lisää maahanmenotreenejä, aina kun Sara lähti pupun perään, komensin maahan, ja kun meni, vapautin ja sai jatkaa pupujahtia. On se vaan kiltti tyttö, oikein nätisti meni maahan n. 100m etäisyydeltä. En tosin yrittänyt edes laittaa maahan jos oli liian lähellä pupua, ettei häiriö olisi liian suuri jolloin Sara ei välttämättä tottelisi.


Illallla tein Stepille pienen jäljen, joka askeleella nami. Lopussa rasia, ja sen päällä keppi. Annoin vanheta reilu 20min. Step jäljesti oikein hienosti, tarkastaa joka askelen vaikka ihan kaikkia nameja ei huomaa, nyt ei mennyt ihan niin myyränä kuin aikaisemmin. Rasialla pyysin tuomaan kepin, siitä nami+rasia palkaksi.

 Tänään otettiin Santin ja Danten kanssa motivaatio-viestitreenit, kun Dantella on lauantaina se kisa. Mentiin Orionin pelloille juoksuttamaan, Sara juoksi ensin että Dante saisi rauhassa kuumua Saraa katsoessaan. Kova vauhti oli ja kamala ulina odotuksessa, mutta kyllä motivaatiota löytyi ja se oli tarkoituskin.