Fisukalasella on ihania ystäviä, jotka ovat muistaneet Fisua tokomenestyksen johdosta. Puuma-äiskältä ja Marilta Fisu sai ihanan vinkupallon ja kala-pyyhkeen, Misu-sisko lähetti luisen tervehdyskortin ja Fisun ohjaajalle suklaata, ja lapsuudenystävä Kipinä ja Claudia olivat tehneet ihanan palapelin Fisun pentukuvasta. Kala kiittää kaikkia onnitteluista :)

20160908_215646-1.jpg

Viime sunnuntaina käytiin Fisun kanssa aksakisoissa Purinan saarivaltiossa, nykyinen Hurtta-halli oli rankkasateiden johdosta aivan tulvan valtaama, saari keskellä valtavaa lätäkköä. Haun syyskisoissa oli kolme rataa, kaksi aksaa ja yksi hyppäri. Tuomari kaikilla Arto Laitinen. Ekat kaksi rataa oli tosi kivoja ja ihan helppoja, ei todellakaan mitään, mitä ei osata. Molemmat radat kaatuivat kuitenkin samaan ongelmaan, Fisulla tuli nyt joku aivan ihmeellinen aivopieru kepeillä, ja tykitti täyttä vauhtia loivassa avokulmassa kakkosväliin. Fisulla on ollut tosi hyvät ja varmat sisäänmenot kepeillä, joten tämä tuli kyllä aivan puskista. Ekalla radalla uusinnalla meni ok, tokalla ei meinannut _millään_ löytää ekaa väliä, tehtiin kepit 5 kertaa ennen kuin onnistui, ja ekaa kertaa ikinä tuntui ärsyttävältä ja keskittymättömältä radalla! Korjauksissa ei meinannut tulla pois kepeiltä, haukkui mulle eikä katsonut eteensä ja meni aina vaan uudestaan samalla tavalla väärin. Mur!!! Muuten tietty sitten tosi hienot ja puhtaat radat... Vikalla radalla oli jyrkempi avokulma kepeille, ja nyt päätin mennä törkkäsemään kädellä, enkä edes yrittänyt antaa mahdollisuutta löytää itse kepeille. Nyt onnistui keppien sisäänmeno ja kaikki muukin, ihan ok nolla  5,07 m/s etenemällä ja ylivoimainen voitto, oli yli 4 sek nopeampi kuin tokaksi tullut. On se vikkelä silloin kun sattuu osumaan askeleet kohdilleen :)

Maanantaina ei tehty yhtään mitään, mutta tiistaina taas treenattiin, tehtiin Fisun kanssa lyhyt jälki ja esineet koko porukalle. Esineissä oli taas melkoista vääntöä Fisun kanssa aiheesta suoraan meno, huoh. En kyllä oikein tiedä, mitä edes tekisin koko esineruudulle, kun tuntuu, ettei se edisty yhtään. Silloin, kun tietää missä esine on, lähtee tosi hienosti suoraan, mutta jos ei tiedä, niin lähtee ihan mihin sattuu poukkoilemaan eikä millään tunnu saavan kiinni ajatuksesta "juokse suoraan niin törmäät esineeseen". Jälki sentään meni kivasti, 460m neljällä kepillä ja ehkä 20m janalla, vanheni tunnin. Jana oli ihan ok, yhden pikku koukkaisun teki vasemmalle, mutta palasi itse janalle ja jatkoi itsenäisesti jäljen etsimistä, ja nappasi heti oikean jäljen kun sattui kohdalle. Reagoi kaikkiin keppeihin, tokasta olisi mennyt ohi jos en olisi himmannut liinalla, sai siitä hajua mutta kun ei heti saanut paikannettua niin olisi jättänyt kepin etsimättä. Muut nousi hienosti. 

Keskiviikkona käytiin Marjon kanssa pk-tottistelemassa. Otin Fisulle ensin paukkuja, pari niin että leikin, sitten kaksi seuraamisessa ja kaksi makuussa. Ei mitään muuta reaktiota kuin korvat vähän liikkuivat, hyvä hyvä. Sitten tehtiin yksi maahanmenotreeni niin, että Marjo juoksi ja hetsasi lelulla, päästin Fisun perään ja kun oli täydessä vauhdissa mennyt ehkä 20m käskin maahan. Nyt meni ihan heti, eli on mennyt perille edelliskerran vääntö. Sitten hyppyä, ensin 90cm pressuesteellä, ja sitten vanerisella metrisellä. Pressuesteellä hyppäsi aavistuksen matalan hypyn, mutta hyvällä draivilla. Kiinteällä hypytin ekan ilman kapulaa, meni tosi hienosti, joten tehtiin sitten ohjatun kapulalla pelkkä palautus. Tässä Fisulla kävi joku moka kapulan nostossa, korjasi otetta ja sekosi ponnistuskohdassa, ja kolautti ekaa kertaa ihan kunnolla esteeseen niin, että se kaatui :O Kaatoi onneksi esteen etujaloilla, eikä mitenkään kompuroinut. Nostin esteen ja otettiin heti perään uudestaan ilman kapulaa, nyt hyppäsi epäröimättä puhtaasti. On se vaan kultainen, kun ei pienistä hätkähdä. Sitten vielä pari hyppyä ohjatun kapulan kanssa, nyt keskittyi paremmin ponnistukseen ja hyppäsi hyvin. Sitten kertaalleen estenouto 650g kapulan kanssa, se oli ihan ok. Lopuksi eteenmeno, lujaa meni :)

Tänään käytiin aksaamassa Fisun ja Einon kanssa. Fisu treenasi nyt "läksyjä" eli aata ja keppejä. Aalla kokeilin nyt sitä, mitä Jaakko ehdotti, eli palkkaan välillä aivan aan juureen, jotta ei ole kiire mun perään vaikka juoksen ohi. Tällä teki ihan tosi hyviä toistoja, eli voidaan kokeilla jatkossakin. Sitten keppejä, kokeiltiin nyt ekaa kertaa niitä poispäinkäännöksiä keppien jälkeen. Putken kanssa toimi hyvin, mutta hypylle oli tosi vaikea, ei osaa yhtä hyvin hakea pelkällä suullisella käskyllä hyppyä, niin se oli selvästi vaikeampi. Eino treenasi suoraa putkea ja hyppyä, ja vähän 2on-2off kontaktia. Putkeen haki nyt jo paremmin kuin edellisllä kerralla, ja 2on-2off sujui parhaiten aan alastulolla, joka on riittävän leveä. Toisella kierroksella otettiin aata, sitä Eino ei ole aiemmin mennyt. Kokeilin ensin ihan vaan houkutella namin kanssa, mutta se ei toiminut, ei lähtenyt kiipeämään ja onhan se noin pienelle vaikeaakin ilman vauhtia. Kokeilin sitten niin, että laitoin Einon hihnaan ettei tipu kun menee vauhdilla, riekuttiin ensin vähän lelulla ja otettiin vauhtia, ja sitten autoin kädellä ja hihnalla Einon aan yli ja sitten taas leikittiin. Tämä toimi hyvin, tuli reippaasti laukalla. Muutaman kerran ponnisti tosi korkealta alas, eli juoksukontaktia ajatellen vähän haastavaa, kun pomppu tulee siltä noin luontaisesti... :P