Sara on ollut outo viimeisen reilun viikon ajan. Se on välillä täysin normaali oma itsensä, mutta välillä saa "kohtauksia" jolloin vaikuttaa pelokkaalta, kulkee korvat luimussa ja häntä koipien välissä, yrittää tunkea syliin/hakeutuu kotona johonkin nurkkaan makaamaan. Käyttäytyy täsmälleen samalla tavalla kuin ukkosella, jota siis pelkää. Liikkuu kuitenkin täysin normaalisti ja halukkaasti, ottaa kontakia, pystyy/haluaa syödä, voi leikkiä, tehdä tokoa, eli ei vaikuta mitenkään neurologisesti poikkeavalta. "Kohtaukset" ei liity mihinkään tiettyyn toimintaan, eli eivät tule lenkin/levon/ruuan jälkeen tai mihinkään tiettyyn vuorokaudenaikaan. Muutaman päivän katselin ja seurailin, mutta kun sama juttu vain jatkui, otin Sarmun perjantaina töihin mukaan tutkittavaksi. Siltä tutkittiin perus-verinäytteet ja virtsanäytteet, ja eläinlääkäri tutki, eikä siitä löytynyt _mitään_ mikä selittäisi oireita. Verinäytteet olivat kaikki kunnossa, virtsassa oli jonkun verran struviittikiteitä mutta ei tulehdusta, eikä mitään muutakaan mikä viittaisi virstaongelmaan. Saatiin Litalgin-kuuri siltä varalta, jos kyseessä olisi joku mahan kiputila, ja ehkä se on vähän auttanut..? On ehkä ollut nyt enemmän normaali viime päivinä.

DSC07470-normal.jpg

DSC07500-normal.jpg

DSC07452-normal.jpg

Sarmu on päässyt treenaamaan ihan normaalisti, ja treeneissä on täysin oma itsensä. Keskiviikkona käytiin treenaamassa haun ilmaisua, Sara teki kolme rullantuontia. Oli kaikilla oikein korrekti, meni maahan näytöllä ja toi rullankin nätisti sivulle. Lauantaina sitten ihan oikeet hakutreenit Technolla. Etukulmiin suorat löydöt, vasemmalle suora ja oikealle vikaksi etenevä. Meni ihan kivasti, yhden piston sikaili ja lähti kaahottamaan aluetta eteenpäin ennen aikojaan, ei onneksi saanut hajua eikä löytänyt, ja uusinnalla meni suoraan ja palkaksi löysi. Ilmasut oli taas hyviä, vähän hirvitti että jäätyyköhän rullan metallilukko kiinni Saran kieleen, mutta ei näköjään :)

Tepsu on päässyt aksaamaan ja tokoilemaan. Tokossa ollaan tehty ohjattua, luoksetulon stoppia, maahanmenoa ja seuraamista. Tuntuu ihan kivalta, stopeissa olen nyt ottanut tiukan kannan, jos valuu yhtään, en palkkaa. Hyvistä yrityksistä kehun, huonoista komennan peruuttamaan. Enimmäkseen tekee huonoja, mutta muutaman ihan kohtalaisen on tehnyt, ja niistä olen palkannut. Maahanmenot on hienoja. Seuraaminen on kans ollut kivaa, tuntuu tosi tarmokkaalta. Vähän saisi olla taaempana, siihen pitää kiinnittää huomiota. Aksassa oltiin päteviä torstaina, rata nollalla läpi ja kaikki kohdat saatiin toimimaan hienosti. Rupateltiin sitten loppuaika kontakteista Timon kanssa, ja Timo ehdotti, että Stepsu saisi palkan avustajalta, joka heittää pallon eteenpäin mun vapautuksen jälkeen. Ongelmana on ollut se, ettei palkka voi olla valmiina missään kun Step kyttää, mutta ei myöskään mulla, koska kääntyy katsomaan mua ja menee siksi vinoon. Kokeilemisen arvoinen idea, tarvii vaan sitten aina jonkun apurin mukaan.

Ilona kävi tiistaina aksaamassa. Tehtiin keinua, rengasta, puomia, keppejä ja uutena ohjauskuviona esittelin päällejuoksun. Meni aika kivasti, puomit oli oikein hyviä, keinu vähän varovainen aluksi mutta parani parin toiston jälkeen, kepeille haki myös aika kivasti ja päällejuoksukin toimi muutaman palkkauksen jälkeen. Ei tehty kovin pitkää rataa vaan lähinnä yksittäisiä esteitä tällä kertaa. Kohtapuoliin voisi kokeilla ottaa yhden verkon pois, Ilona selvästi on alkanut noteeraamaan itse keppejä jo, koska pujotteli niitä oma-alotteisesti kun verkot oli jo otettu pois :O