Olen ollut super-reipas, ja käynyt jo 3 kertaa hiihtämässä :) Käytiin viime la Shantin kanssa ilman koiria, ja maanantaina kävin yksin koirien kanssa. Tykkään kauheasti hiihtämisestä, mutta koska olen niin laiska ja saamaton, niin en vaan saa aikaiseksi raahautua kovin usein ladulle asti. Harmittaa, koska se olis tosi hyvää liikuntaa, koirat tykkää ja mä tykkään. Mietin jo, että pitäisikö ilmottautua valjakkohiihtokisoihin, niin sitten tulisi ainakin hiihdettyä paljon, kun en kehtaisi mennä sinne treenaamatta :D Samaa logiikkaa toteutan muissakin lajeissa, ilmottaudun kisoihin ja sitten alan treenaamaan... Päätin sitten ihan testimielessä hiihtää sellaisen "koematkan" koirien kanssa, että saisin jotain käsitystä, millä tasolla mennään. Hiihdin maanantaina eka 1,5km sellaista kevyttä lämppää meiltä kuntoradalle, koirat menivät vapaana. Sitten hiihdin kuntoradan ympäri (5,8km) koko matkan koirat kiinni ilman mitään stoppeja, sellaista mukavaa tahtia, niin että kuuma tuli mutta ei menty veren maku suussa. Sara veti kevyesti koko matkan, ja välillä mentiin sitten lyhyitä pätkiä kovempaa ihan kunnon vedätystä. Stepsu oli kyllä kiinni myös mutta se ei kyllä vedä, juoksee hihna löysällä. Lenkin jälkeen mentiin taas se 1,5km jäähdyttelyä, Sara ei kyllä vaikuttanut tippaakaan väsyneeltä :D Karkasi heti jonkun pupun perään kun päästin sen hihnasta... Katsoin kellosta kauan meillä meni kuntoradan kiertämiseen, ajastin näytti 24min. Katsoin sitten kotona valjakkohiihtokisojen tuloksia, että millaista aikaa siellä on hiihdetty, ja kisahaaveet lopahti kyllä varsin nopesti. Naisten 5km naru-luokassa ajat olivat sellaista 10-13min :O Mun hiihdosta saisi ehkä muutaman minuutin pois kun antaisin Saran vetää enemmän, ja hiihtäisin itse vähän lujempaa, mutta ei siitä kymmentä minuuttia saa pois millään! Voiskohan joku perustaa hiihtokisoihin sellaisen harrastelijasarjan ei-himohiihtäjille???

Tänään käytiin treenaamassa tokoa Jakomäessä Lean ja Jennin kanssa. Otin Stepillä ohjattua, zetan, luoksetulon, tunnarin ja kaukot. Ekassa setissä ohjattua pari kertaa käskytettynä, merkit oli yllättävän hyviä! Haki kerran molemmat puolet, no problem. Sitten zetaa, kaikki asennot oikein mutta seuraamiset hirveitä. Palkkailin sitten seuraamisesta, parani vähäsen. Lopuksi luoksetuloa, eka suorana, sitten stoppi, sitten taas suorana, sitten stoppi ja maahanmeno. Kaikki toimi, jeee! Tähän väliin tauko, ja tokassa setissä alotin tunnarilla. Yritin saada nyt samaa vireongelmaa näkyviin, mikä viime kisoissa oli, mutta ei. Stepsu teki niiiiin kiltisti. Otin tolpan kiertoja, nostatin niillä vireen korkeelle, ja sitten perään kisanomainen tunnari. Ei mitään ongelmaa, hienosti etsi. Kokeilin sitten jopa niin, että lähetin suoraan tolpan kierrosta, meni kyllä lujaa kapuloille, mutta jarrutti kunnolla, rauhoittui, haisteli ja toi oman. Hieno Stepsu <3 Kaukoja lopuksi, ihan kohtalaisia oli.

Sarppa pääsi tekemään myös, näytettiin Jennille tokon alo-luokan liikkeet läpi hyppyä lukuunottamatta. Sarppa oli vähän pihalla, aika paljon kaikkea ylimääräistä häröilyä oli mukana. Huomaa, ettei olla tehty mitään kokonaisia liikkeitä aikoihin :D No kaiken muun teki ihan hyvin, paitsi liikkeestä maahamenon yritti istua.