Ollaan treenailtu eilen ja tänään ahkerasti, ja Step on ollut oikein hieno! Eilen käytiin Kauklahdessa treenaamassa tottista, otin Stepin kanssa vain telineitä ja eteenmenon. Hyppyä tehtiin ensin 80cm korkealla lautaesteellä, ei mitään ongelmaa, hienosti meni yli. 90cm sama juttu, myös ilman vauhtia. Tarttis saada jostain 95cm hyppy, tässä välissä kulkee nimittäin  joku maaginen raja, koska metriseen otti kosketuksen muutaman kerran. Kokeilin eri tapoja millä saisin sen puhtaasti yli, parhaiten toimi kun otin pitkän vauhdin ja kutsuin. Jätettiin siihen kun meni puhtaasti. Este oli nyt paljon parempi kuin aikaisemmin, otettiin muutama kerta niin että seisoin ihan lähellä ja hidastin alastulossa, se meni hienosti, joten kokeilin seistä kauempana, ja sehän tuli jopa oikein nätisti alas! Uskalsin kerran ottaa noutokapulan kanssa, Step teki jo melkein kokonaisen estenoudon, ja vieläpä oikein hyvin! Jee! Eteenmeno oli.... vauhdikas!

Sara otti myös esteitä, niissä ei mitään ongelmaa, vauhdikkaat ja ilmavat hypyt joka kerta, ja esteelläkin teki oikein innokkaasti. Eteenmeno myös hyvä.

Tottiskentältä ajettiin suoraan Kaitaalle tokoilemaan. Otin Stepin kanssa seuraamista, ruutua, hyppynoudon, tunnarin, kaukot ja paikallamakuun. Seuraaminen oli ihan hyvää, pari kertaa katkesi kontakti, tää on joku uus juttu näköjään! Ruudun haki tosi hienosti, ihan keskelle. Hyppynouto tosi hyvä, en enää tiedä mitä siinä voisi parantaa... Tunnarin Katri teki meille, ekalla meni jo hienosti, joten jätettiin siihen. Kaukot oli ihan jees, johonkin m-s vaihtoon tarvitsi 2 käskyä, muuten ok. Paikallaolo näkösuojassa, olin ehkä puoli minuuttia. Hyvin se siellä pötkötteli vaikka viereinen koira touhusi minkä ehti. Sara otti ruutua, idaria ja kaukoja. Ruudun haki kivasti, idarissa treenattiin lähinnä odottamista eri asennoissa, kun Sara on vähän alkanut ennakoimaan. Kaukoissa teki tosi rumia vaihtoja, oli jopa liian paikallaan... Esim. i-s vaihdossa ei siirtänyt yhtään tassua, nosti vaan pepun ylös. Ei taida kelvata...

Tänään aamulla mentiin Ämmässuolle treenaamaan viestiä. Treenin teemana pidempi matka, ja pieni häiriö (Sara mukana juoksemassa). Mä lähdin B-pisteelle koirien kanssa, eka pätkä oli jotain 300m, jälki pikkuisen vajaa 100m ja toinen jälki tasan 100m, eli pisimmillään rata oli melkein 500m :O Step juoksi 3 ekaa pätkää ekana, ja sitten vaihdettiin järjestystä, että saatiin vikoille pätkille vielä lisää imua siltä varalta jos usko meinaa loppua. Molemmat juoksi oikein hienosti ja vauhdikkaasti kaikki pätkät, tulivat jäljillä oikeaa reittiä ja lähtivät myös sinne mistä tulivat. Yhtään ei Stepsua häirinnyt se että Sara juoksi myös, tai reippaasti pidempi matka kun aikaisemmilla kerroilla. Step oli ehkä vähän rauhallisempi odotuksissa, kun oli saanut purkaa turhat höyryt juostessa. Kaiken kaikkiaan oikein hyvä treeni! Step on juossut nyt kymmenet viestitreenit, ja se on juossut kyllä todella vakuuttavasti! Kertaakaan ei ole keskeyttänyt, aina juoksee kovaa ja hyvällä motivaatiolla, tulee jäljet aina oikeaa reittiä, odotuksissa on hiljaa ja rauhoittuu, lähdössä odottaa hiljaa ja kiltisti... Ja mä kun oli ihan sitä mieltä ettei tuosta tule mitään viestikoiraa ;) On se vaan hieno <3

Tänään sitten vielä illalla Malminkartanoon treenaamaan tottista Janinan ja Annan kanssa. Stepin kanssa tehtiin vähän kaikkea, ja se oli ihan super! Seuraaminen oli kaunista ja korrektia, liikkeestä istuminen hyvä, luoksetulossa tehtiin stoppia, siinä valui aika pitkäksi, mutta sen se tekee kyllä melkein aina... Maahanmeno ok. Ruutu ihan loistava, hienosti haki keskelle, ja stopilla pysähtyi. Otettiin loppuosaa myös, sitä pitää vielä hioa, ei tule ihan suoraan, vaan tekee helposti sellaisen banaanikaaren matkalla. Tunnari tehtiin ihan vikaksi hiekkatiellä, kun kentän valot oli jo sammuneet, hyvä oli! Kaukot muuten ok, mutta s-m tökki, luuli koko ajan että tulee istuminen, ja kun vähänkin liikutin kättä, teki jo istumisen. Kokeilin pelkällä suullisella käskyllä, sillä toimi ok.

Sara teki seuraamista pallon kanssa, tuntui tosi hyvältä pitkästä aikaa! Ruutuun muutaman kerran, otettiin keskikohdan hakua. Jokunen merkin kierto, ja sitten ohjattu. Meinasi hakea ruutuun joka oli siinä lähellä, joten kokeilin antaa vähän erilaisen käsimerkin, nyt haki selvästi paremmin kapulalle.