Jes, vihdoin alkaa lumet sulamaan! Muutenkin ihanan keväinen olo, neljän tentin putki koulussa ohi, ja tilasin parvekkeelle siemeniä istutettavaksi :) Tänä vuonna aloitan kyllä parvekepuutarhan viljelypuuhat vähän aikasemmin kun viime vuonna...  Mä niin tykkään viherpeukalohommista!

Muutama kuva viimevuoden viljelyistä: 

Omista tomaateista ja omasta basilikasta tehtyä tomaattikeittoa <3

Torstaina oli Timo Rannikon agitreenit Saran kanssa. Rata oli tosi kiva, "vaan" 25 estettä. Sopivan haastava, ei mikään ylivaikea. Persjättöjä pääsi taas tekemään, ja juostakin piti. Kepeille hankala sisäänmeno, 90 asteen umpikulma, ja ihan vieressä tyrkyllä hyppy, ja en päässyt edellisten ohjausten takia tyrkkäämään kepeille, eli käytännössä pakko tehdä leikkaus. Okserilta tiukka käännös, niitäkään ei olla kauheesti tehty. Persjättöjen kanssa oli pieniä ajoitusongelmia, pari kertaa tein liian aikaisin ja tuli hypystä ohi, kerran tein just kun oli ponnistamassa ja tiputti riman. Kepeille mennessä hyppäsi pari kertaa väärän hypyn, kerran kun sain menemään oikein, niin sen jälkeen haki joka kerta itse. Okserin käännökset toimi tosi hyvin, kun ohjasin Janitan ohjeiden mukaan, Sara lukee sellaista ohjausta superhyvin!

Tein Stepin kanssa viereisellä kentällä Janitan "kotiläksyjä". Eli harjoiteltiin nyt kädestä pitäen sitä ponnistuspaikan merkkausta. Tää ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys Stepille, mä oon epävarma näissä, mutta Step ei kyllä myöskään lue näitä kovin hyvin. Palkkasin heittämällä pallon ponnistuspaikkaan. Vaatii ainakin vielä sen että näytän aika pitkään, ei onnistu niin että merkkaan vaan paikan ja lähden menemään. Joko mä en tee sitä oikein, tai sitten Step ei osaa, koska samanlainen ohjaus, minkä tein Saran kanssa okserilla, ei toiminut Stepillä edes normihypyllä ja 55cm rimalla. Kun odotin koiraa vähän pidempään, teki ihan hyvin, pari kertaa yritti mennä riman alta. 

Tänään käytiin korkkaamassa PK-kausi! Haku-ilmaisutreenit Viikissä parkkipaikalla. Otin Saralle 4 ukkoa, kaikilla kiintorullat. Ekalla tarjosi maahanmenoa ennen kun otti rullan, muilla meni aika kivasti. Kiinnitin nyt huomiota siihen, että etenen voimakkaasti keskilinjalla ja Sara joutuu juoksemaan sellaisia kolmioita. Tätä pitäisi tehdä paljon lisää että siitä tulisi rutiini, ja nimenomaan avoimessa maastossa missä näen koiran ja se näkee mut. 

Stepsu pääsi haukkumaan kahta ukkoa. Voi kun toinen oli innoissaan :) Haukkuu liian lähellä, mutta asenne on oikea ja tiesi kyllä tasan tarkkaan mitä pitää tehdä.