Tokokoe olisi sunnuntaina eikä vieläkään ole tullut minkään asteista viimehetken treenipaniikkia. Mitä on tapahtunut?? Jotenkin vaan sellanen hälläväliä olo, ihan sama vaikka ei saataisi yhtään pistettä, kunhan vaan Stepin asenne olis oikea eikä kyttäisi. 

Torstaina aamulla kävin Jakomäessä futiskentällä tokoilemassa. Otin ohjattua, metallinoutoa, tunnaria ja luoksetulon stoppia. Ohjattu oli hyvä, tunnari samoin, metallin yritti tuoda sivulle. Stopit kohtalaisia, otin sekä luoksetulosta että kierrosta. Oli aika lämmin sää ja tosi nopeasti hengästyi...

DSC03680-normal.jpg

Kuva: Lea Rentsch

Aksan lämppälenkillä tein taas esineruudun, ja laitoin 6 esinettä joista Sara sai ekat 3. Sara oli taas loistava <3 Eka esine oli lähiesine, tykitti miljoonaa ohi, täydestä vauhdista lukkojarrutus ja toi esineen. Tokan nosti ihan takaa ja kolmas taas lähiesine samaan malliin kuin ensimmäinen, eli meni ohi mutta sai mennessään hajun, palasi ja toi. Stepsulla sen sijaan oli vaikeaa, kun kaikki jäljellä jääneet esineet oli kaukana. Ekan nosti suht nopsaan, mutta 2 seuraavaa ei löytynyt sitten millään, ei irronnut riittävän syvälle. Kävin näyttämässä molempia yhtä aikaa, ja ekan toikin sitten heti, mutta toista ei muistanut ja jäi taas pyörimään johonkin ruudun keskivaiheille. Täytyy jatkossa laittaa Stepille kauas esineitä, ollut vissiin liian helppoja kun ei vaivaudu enää menemään edes taakse asti..?

Aksassa treenasin Saran kanssa. Vapaatreeni oli teemana ja Janne oli tuonut ihan hauskan, joku 27 esteen radan. Saralla oli taas ongelmia kepeillä, haki avokulman useamman kerran väärin sisään ja umpikulmastakin kertaalleen. Onkohan sillä näössä vikaa?? Muuten oli tosi kiva.

Tänään aamulla Ojankoon aksaamaan Ilonan kanssa, omat tytöt pääsivät seuraneideiksi ja tauottajiksi mukaan. Oltiin nyt ekaa kertaa ulkona, ah ihanuutta! Tilaa! Valoa! Lämpöä! Kunnon hiekkaa! Alotettiin puomilla, tein nyt ekaa kertaa (tarkotuksella) niin että tultiin hypyn kautta puomille. Muutamalla ekalla kerralla oli siiveke vielä apuna alastulossa, mutta sitten otin sen pois, ja näköjään sen voi jo jättää kokonaan pois, takapää pysyi joka kerta puomilla. Pari kertaa loikkasi ylösmenon yli, voi hitto! Mä niin en jaksaisi opettaa sitä... Ehkä annan sen olla ja katson, josko se siitä tasaantuisi kun saa enemmän fokusta eteenpäin. Itse puomit oli ihan superhienoja, noin 100 kertaa nopeempia kun mun kummallakaan koiralla. Menee ihan täysiä loppuun asti :) Sitten Ilona tauolle huilimaan. Rakentelin Ilonalle ympyrän muotoisen radan kolmesta hypystä ja kahdesta kaarevasta putkesta, ja sitä mentiin molempiin suuntiin. Ilonalla oli KIVAA! Se meni kovaa, ja haki ihan hienosti esteille, jee! Palkkautui taas valmiina olevasta lelusta (vaikkakin lelu meni aika hiekkaiseksi, yök). Ilma oli tosi lämmin, joten kovin montaa kierrosta en uskaltanut ottaa, ettei hyydy kesken kaiken. Ilona vesikupin kautta tauolle, ja rakentelin taas kenttää uuteen uskoon. Seuraavaksi tehtiin keinua BATin vauvakeinulla sekä rengasta. Rengas meni kivasti, jätin odottamaan renkaan eteen ja kutsuin, eipä siinä ollut mitään ihmeellistä. Keinulla tehtiin samaan malliin kuin viimeksi, eli pelkkää alastuloa, ja tässä Ilona on selvästi miettinyt yön yli että miten ne jalat kuuluikaan laittaa, koska nyt meni huomattavasti paremmin! Kokeilin siinä samalla myös puomin alastulolla, ja sehän tarjosi ihan itse 2on-2off asentoa ilman alustaa! Jee, fiksu likka! Ilonan taukojen aikana Stepsu pääsi tekemään puomia ja keinua ja Sara pelkkää puomia. Saran kanssa tein valsseja puomin alastulolla, ja olipas ihan tosi huonoja. Jää jostain syystä valsseilla tosi ylös ja tuijottaa mua, vaikka oli alustakin apuna. Höh. 

Lopuksi siirryin vielä halliin sisään tekemään keppejä Ilonan kanssa, kun siellä oli ohjurit valmiina kiinni kujakepeissä. Tein vähän kapeampaa kujaa kuin viimeksi, ja meni tosi hienosti! 2 kertaa pääsi livahtamaan namialustalle ohjureiden yli/ohi, muuten meni kivasti. 

Illalla töiden jälkeen kävin vielä nopeasti treenaamassa tokoa. Tehtiin seuraamista, luoksetulon maahanmenoa ja ruutua. Vähän oli jo hämärää kun mentiin, merkkiä ei meinannut näkyä kunnolla, ja itse en nähnyt kunnolla, onko koira ruudussa. Ehkä olisi voinut suunnitella treenin sen mukaan eikä tehdä sitä ainoaa liikettä, missä mun hämäränäön puutteesta on haittaa... Alotettiin seuraamisella, oli ihan ok. Luoksetulon maahanmenot tosi nopeita, ja Stepsu tuntui muutenkin tosi sähäkältä. Merkkiä ei nähnyt ekalla lähetyksellä, meni johonkin 5m merkistä vasemmalle, mutta bongasi itse merkin ja korjasi, kiltti kun on. Ruutuun aivan sikalujaa ja pysäytin itse liian aikaisin, jäi ihan etureunaan. Palkkasin kuitenkin, koska koira ei tehnyt mitään väärää. Tehtiin sitten uudestaan, nyt pysähtyi ilman käskyä taas etureunaan, voi tyhmä minä!!!! Tää on ollut niin hyvä... Korjailtiin sitten lopputreeni ruudun paikkaa, ja sain menemään ihan ok. Lopuksi vielä vähän peruuttamista puun kierroista ja ilman.