Lauantaina vietettiin aktiivinen päivä koirien kanssa: päivällä tokoa, illalla esineruutua ja hakua. Tokossa viimeistelyt Stepille, ei mennyt kovin lupaavasti. Tehtiin seuraamista, ohjattua, ruutua ja muutama peruuttaminen. Seuraaminen oli ihan jees, ohjatussa lähti 2 kertaa keskikapulalle :O Ruudussa puolestaan yritti lähteä vasemmalle ohjatun kapulalle, jaiks! Peruuttamiset sentään hyviä. 

Esineruudussa Saralle 3 esinettä, joista 2 takana kulmissa, yksi keskellä. Meni loistavasti, 3 pistoa ja 3 esinettä. Stepsu sai hakea yhden esineen oikeasta takanurkasta, pari kertaa jouduin lähettämään ennen kuin löysi, vähän juoksenteli taas minne sattuu, mutta irtosi sentään riittävän syvälle tällä kertaa. 

Hakutreeneissä Saralle ratatreeni Mätäkiventiellä: 3 löytöä ja 3 tyhjää. Ensin oikeaan etukulmaan tyhjä, ekalla yritti lähteä kaahaamaan vinoon aluetta eteenpäin, huusin pois ja laitoin uudestaan, nyt teki ihmeellisen kiepahduksen oikealle ja sen jälkeen siistin tyhjän. Sitten vasemmalle etukulmaan löytö+ilmaisu. Sitten oikealle oli tarkoitus tulla etenevä, mutta tekikin tyhjän, meni tuulen yläpuolelta aika läheltä maalimiestä, mutta ei saanut hajua. Laitoin uudestaan, ja taas yritti lähteä vinoon aluetta eteenpäin (oli omasta mielestään tutkinut alueen), mutta uusinnalla lähti kuitenkin suoraan ja löysi. Sitten palasin vähän matkaa keskilinjaa taaksepäin ettei jää niin isoa tutkimatonta aluetta, ja laitoin vasemmalle tyhjälle. Aivan sairaan nätti tyhjä, palkkasin keskilinjalla. Sitten oikeaan takakulmaan tyhjä, tämäkin oli hieno, ja vielä vasempaan takakulmaan suora löytö. Ihan hyvät treenit siis.

Illalla kävin vielä kellarissa tekemässä Stepsun kanssa kaukoja, kun siellä pystyn treenaamaan pitkällä matkalla ja takapalkalla ilman että namit hukkuu nurmikkoon/hiekkaan. Ei osannut enää s-i vaihtoa, peruuttaa vaan :O Ollaan treenattu peruuttamista paljon, mutta ei istumista sen yhteydessä, hups. 

Aamulla sitten Tuomarinkartanoon Collieyhdistyksen tokokisoihin. Epäonnistuneiden viimeistelytreenien lisäksi näin yöllä tokopainajaista, jossa tokokoe pidettiin jossain hiekkapohjaisessa hallissa vinttikoirakeskuksen sijaan, ja jouduimme kehään yhtäaikaa Nina Mantereen ja Ässän kanssa. Nina ei totellut yhtään liikkeenohjaajaa ja teki Ässän kanssa koko seuraamiskaavion juosten, ja Step puolestaan tunnarissa karkasi Ässän luo haistelemaan kun liikkuri vei kapuloita, ja kun sain koiran taas hallintaan, se alkoi huutamaan täyttä kurkkua samaan tapaan kuin spk Haiku meidän vepetreeneissä. Sitten lähetin sen kapuloille (joita oli ainakin 15 rivissä) ja se maistoi niitä kaikkia. Sai kuitenkin vitosen, koska tuomarina oli Marita Packalen. 

Collietokossa oli 18 koiraa evl:ssä, Step suoritti vikassa paikallaoloryhmässä. Aamulla satoi vettä kun mentiin kisapaikalle, mutta onneksi se siitä ehti loppua ennen omaa vuoroa, ja nurmikin oli jo ihan kuiva kun päästiin kehään. Tehtiin eka paikallaolot, ja sitten yksilöliikkeet putkeen sekoitetussa järjestyksessä. Liikejärjestys oli aika ilkeä Stepille, ruudun jälkeen seuraaminen --> maksimaalinen potentiaalinen kyttäys. 

Paikalla istuminen: 10 oli ihan samassa asennossa kun mihin jätin

Paikalla makuu: 10 ripeät maahan ja sivulle, ja tässäkin oli kyllä pysynyt hievahtamatta

Kaukot: 9 kaksoiskäsky ekaan seisomiseen, oli juurtunut maahan. Muuten täydelliset vaihdot.

Tunnari: 10 haisteli aika pitkään, mutta reippaasti toi eikä pahemmin pureskellut

Hyppynouto: 10 jäi vähän kauas, mutta luovutti kuitenkin eteen, jes!!

Ruutu: 10 aivan loistava, jopa merkki oli ripeä

Seuraaminen: 9,5 oli ihan nättiä vaikka tehtiin ruudun jälkeen ja kehä oli täynnä merkkejä! Ei kytännyt, pari kertaa ehkä vähän vilkuili, mutta tosi hyvin olosuhteisiin nähden

Luoksetulo: 10 Step teki varmaan elämänsä parhaan luoksetulon, stoppi aivan sikahyvä ja maahanmenossakin meni leuka edellä, jes!

Zeta: 10 se seurasi!!!!! Ei kytännyt yhtään merkkejä! Ja kaikki jäävät oikein ja ripeitä

Ohjattu: 10 haettiin oikea, ja oli oikein vauhdikas! Toi sivulle kun annoin pienen käsiavun (ihan tarkoituksella)

Yhteensä EVL1-tulos 314,5p KP ja jaettu 2. sija. Ja loistava fiilis! Stepsun kanssa oli tosi kivaa tehdä, ja se oli magee <3 Hieno pikku-Muffinssi! Tein Saran kanssa kisan jälkeen vähän seuraamista ja eteenmenon kentällä, vähän oli laiskan oloinen kun oli koko päivän hengaillut kisapaikalla. 

Ihan hienolta Stepsun toko-kisakirja näyttää :) Tulosvarmuus 100%, ykkösiä 75%. Huonoimmat pisteet EVL:stä 234,5p ja sekin SM-kisoista tiukassa arvostelussa, eli ei ehkä kannata hakata päätä seinään sen takia..?

IMG_5873-normal.jpg

Illalla vielä hakutreeneihin Landbohon, että Sarakin saa jotain aktivaatiota. Oltiin hämispiiloa vastapäätä olevalla radalla, ja hirmuinen tuuli kävi vähän milloin mistäkin. Saralle etukulmiin näkölähtönä, vasemmalle lähetin ensin ja siellä maalimies oli kaappi-umpparissa. Oikealla etenevä etukulmasta, hienosti meni kulman kautta. Sitten vasemmalle ihan vaan suora löytö (oli suora!) ja oikealle kans suora löytö, ja hyvä sekin. Hyvin pelittää maasto edelleen :)