Ilmotin Stepin hetken mielijohteesta jälkikokeeseen! Hups :D Voi olla että seuraavan viikon ajan treenit keskittyvät siis lähinnä jälkeen...

Maanantaina käytiin kuitenkin treenaamassa hakua. Oltiin Pyymosantiellä, meidän inhokkimaastossa. Nyt olin suunnitellut Saralle niin helpon treenin, että se onnistuu aivan varmasti. Molempiin etukulmiin suorat löytöt suorapalkalla, sitten alueen keskelle molemmille puolille suorat löytöt ääniavulla ja ilmaisulla, ja sitten molempiin takakulmiin taas suorat löytöt suorapalkalla. Kerrankin treenit meni peräti ihan hyvin täällä maastossa! Pieniltä kommelluksilta ei vältytty kuitenkaan: päästiin vasta vikana maastoon, ja siellä alkoi jo olla varsin pimeä, vähän tuntui itsemurhalta juosta näytöillä Saran perässä. Kolmannella piilolla oli takertunut kiinni maalimiehen maastoverkkoon, varmaankin siitä hämääntyneenä oli häipynyt maalimiehen luota ja tullut hetken päästä takaisin, ja sitten vasta ilmaissut. Neljäs piilo oli umppari, ja siellä ei mennyt taaskaan näytöllä maahan, ja maalimies ei ollut kuullut Saraa ollenkaan, ja Sara sai palkan vasta kun mä tulin piilolle. Vikaan takakulmaan otettiin ääniapu, kun alkoi olla jo niin pimeää, ettei maalimies löytänyt enää piilon merkkiä.

Tänään (tiistaina) kävin Lanbossa tekemässä jäljet tyttösille. Sarpalle tein verijäljen (siitä lisää siis myöhemmin), ja Stepille pk-jälki. Stepin jälki oli joku 400m pitkä, 4 keppiä, 3 kulmaa, jana joku 15m ja vanheni n. 40min sateessa. Maasto oli tosi vaihtelevaa, paikoin ihan kivaa perusmetsää, mutta välillä kulki myös melkein paljaan kallion päällä ja siellä täällä tiheitä pusikkoja joista mentiin läpi. Jana oli ihan hyvä, eteni ihan suoraan, tarkasti takajäljen ja kun en heti lähtenyt sen mukaan, kääntyi ympäri ja lähti oikeeseen suuntaan. Koko jälki meni kaikin puolin hienosti, jäljesti tosi varmasti ja tarkasti, kulmissa pientä pyörimistä, mutta selvitti kyllä ihan itse kaikki. Kepit nousi kaikki hienosti. Jee!