...Eikös se näin mene ainakin teatteripuolella? Toivottavasti pätee myös hakukokeisiin. Viikonloppuna oli vielä hyvä fiilis, kyllä se koe hyvin menee, nyt on kyllä fiilikset aika lailla pohjamudissa. Tiistaina käytiin ottamassa tottista Lean kanssa, otin Saralle kaikki liikkeet läpi, palkkasin kaikesta. Seuraaminen on kauheeta, painaa ja edistää. Jättöliikkeet sentään ok. Nouto hyvä. Hyppynoudossa heitin vinoon, mutta en jaksanut korjata (TYHMÄ, TYHMÄ, TYHMÄ MINÄ!!!!!!!!). Menohyppy puhdas, paluussa kolautti ikävästi ja kapula tippui suusta. Otin uudestaan, ei hypännyt enää takaisin :((((((((((((((( Otti selvästi nokkiinsa siitä kolautuksesta, menohyppy joka kerralla puhdas, takaisin ei tullut. Otin sitten pallon kanssa ja innostin, sain pari kertaa onnistumaan. Estenoudossa ei mitään ongelmaa ja eteenmeno ok. 

Keskiviikkona agitreenit, Timo Rannikko kouluttajana. Olin jotenki vähän pihalla, ihmeellisiä virheitä ja löysää ohjausta, plääh. Sara tiputti 2 kertaa muurin palikat, ja mä heitin 2 kertaa narupallon muuria päin, mikähän muurivastaisuus meitä vaivaa? Kävin samalla reissulla ottamassa metristä, kun siinä oli eilen ongelmia. Sama ongelma jatkui edelleen, eli ei halunnut hypätä takaisin :( Mä en KÄSITÄ mitä on tapahtunut! Sara, joka RAKASTAA hyppynoutoa... Ei vaikuta olevan mitenkään kipeä, kun kerran menohyppy on puhdas joka kerta, ja agilitya teki ihan normaalisti.

Kävin tekemässä myös Stepille peltojäljen, kun en uskalla mitään muuta vielä sen kanssa tehdä. Jälki oli n. 300m pitkä, 3 kulmaa, 3 keppiä. Yksi harha meni jäljen keskellä, huomasin jälkeä tehdessäni pariskunnan kävelemässä pellon poikki. Vanheni tunnin, ja jana oli joku 7m ja oikealle. Jana oli ihan ok, nappasi heti oikeaan suuntaan. Jäljesti ihan kivasti koko matkan, kulmissa pyöri jonkun verran mutta selvitti kaikki itse. Harhan selvitti myös :) Kaikki kepit nousi itsenäisesti, jee! Olen oikein tyytyväinen Stepin työskentelyyn, jäljestää enimmäkseen tosi hyvin, tasaisella vauhdilla ja tosi tarkasti, ottaa hajun syvältä. Välillä tekee hassuja stoppeja, vetää liinat kiinni ja pysähtyy tarkastamaan jotain, samaa tekee myös namijäljellä kun bongaa namin. 

Tänään sitten Saran vikat hakutreenit ennen koetta, ja eipä olisi kauhean paljon huonommin voinut mennä :( Suunnitelmana oli ottaa 4 ukkoa, 2 ekaa umppareissa, 2 vikaa normipiiloissa, ja kaikille ilmaisu. Ekalle lähetin oikeaan etukulmaan, piilo oli joku 15m kulmasta alueelle päin, sai ilmeisesti hajun jo keskilinjalle, kun yritti lähteä oikomaan. Huusin takaisin ja lähetin uudestaan pikkuisen eri suuntaan, nyt meni ok. Oli tunkenut sisään umppariin... Sitten vasemmalle etukulmaan, hyvä pisto, mutta sitten Saraa ei enää kuulunutkaan. Yritin huudella sitä, ei näy. Lopulta menin katsomaan, siinä vaiheessa maalimies oli juuri kömpinyt ulos piilosta ja Sara tyrkytti rullaa sille. Tajusi sitten tuoda rullan mulle ja pääsi näytölle. Oli tunkenut myös tähän piiloon sisään (piilo oli sellainen tunneli, molemmista päistä kiinni, mutta Sara oli väkisin vääntäytynyt jalkopäästä läpi. Oli sitten jäänyt jumiin sinne ahtaaseen piiloon ja maalimiehen oli pakko kaivautua ulos piilosta. Sara oli tässä vaiheessa jo ihan sekaisin, ja tyrkytti rullaa maalimiehelle. Voi itku :(((( Ei se näköjään osaakaan ilmaista umppareita. Vaihdettiin lennosta suunnitelmaa, ja otettiin kolmaskin umppari, tällä kertaa sellainen kaappi, mihin Sara ei pääse mitenkään sisään. Teki sinne hyvän piston, mutta ei voinut mitenkään ymmärtää, että tuollainen piilo pitää ilmaista samalla tavalla kun muutkin. Pyöri ja hyöri piiloa ympäri, hyppi sitä vasten, yritti kaivaa, välillä tuli mun luo tosi huolestuneen näköisenä ja lähti heti takaisin, hyöri ja pyöri taas ja vinkui ja uikutti, oli kauhean huolissaan kun ei päässyt maalimiehen luo. Menin lopulta ihan lähelle, ja huusin sille "tuo", sillä tajusi vihdoin ottaa rullan ja pääsi näytölle. 2 vikaa ukkoa meni ihan ok, oli tökkinyt jonkun verran mutta otti kuitenkin itse rullan. Pohdittiin ryhmän kanssa, että ongelma on varmaan sellaisissa piiloissa, joissa Sara ei näe maalimiestä lainkaan, koska esim. Korson maakuopassa ei ollut mitään ongelmaa, vaikka sinnekään Sara ei päässyt sisään. Otettiin sitten treenin lopuksi vielä toinen kierros Saralle, pelkkiä ilmaisuja. Ensin yksi rullantuonti ihan normaalisti, sitten sellainen umppari mihin Sara ei päässyt sisään, mutta mistä se näki maalimiehen, ja vikaksi se sama kaappi missä oli ongelmia. Nyt kaikki onnistui ihan moitteettomasti. 

Hakutreenien jälkeen käytiin kentällä, otin Saralle pikkupätkän seuraamista ja paukut siinä samalla, palkkasin paukkujen jälkeen, eihän se niihin tietenkään reagoinut yhtään. Sitten sitä kirottua hyppyä... Taas sama ongelma! Menohyppy ihan kunnossa, takaisin ei tule. Jää hypyn taakse seisomaan, ja välillä nousee hyppyä vasten ja kurkistaa sen yli. Tietää ettei saa kiertää, muttei halua tulla yli. Otin sitten pelkkää paluuhyppyä, innostin oikein kovasti. Tuli yli, mutta otti tukea. Palkkasin kuitenkin. Sitten kapulan kanssa sama, taas otti tukea, palkkasin silti. Sitten kokonaisena, hyppäsi molempiin suuntiin joten lopetettiin siihen. Eteenmeno ok. Lopuksi tehtiin vähän piilonkiertoja, ja estettä agility-tyyliin, hyppäsi metrisenkin pari kertaa eikä siinä nyt ollut mitään ongelmaa. Ongelma on siis hyppynouto, ei varsinaisesti se hyppy.

Iltapäivällä Stepin kanssa fyssarille Aistiin. Stepsu ei ole ontunut enää sunnuntain jälkeen, eikä sielläkään liikkunut mitenkään epänormaalisti. Pientä kireyttä löytyi oikean lapaluun tienoilta, ja vasemmalta puolelta oli lanneranka vähän tiukka, mutta ei mitään muuta. Ei mitään sellaista mikä selittäisi ontumista. Stepsu oli fyssarin mukaan ihan hyvässä kunnossa, kireydet oli sellaisia mitä harrastuskoirilla on aina jonkun verran. Saatiin ohjeeksi palata normaaliin liikuntaan, ja jos ontuminen palaa, niin sitten lääkäriin. Kotona voidaan myös tehdä jumppatreenejä jotka tukee lihaksistoa.