Ei tässä koiratouhussa ole kyllä ihan oikeasti mitään järkeä... Ajoin nyt viikonloppuna 1121km (Kajaani-Helsinki-Kajaani) vain 1,5h kestävän, epävirallisen tokokokeen takia. Tulis varmaan aika paljon halvemmaksi ja ajankäytöllisesti kannattavammaksi harrastaa esim. kukkien kasvatusta tai joogaa.

Viime viikolla käytiin joku ilta (ke?) treenaamassa tokoa porukalla jonkun koulun kentällä. Saatiin ihan mukavat kimppatreenit kasaan neljän koiran voimin. Otettiin alkuun lyhyt paikkamakuu ja paikkaistuminen ryhmässä, Fisu oli oikein pätevä.

Liikkeistä treenattiin ensin ruutua, kun saatiin mukavasti vieraassa paikassa vierailla merkeillä hyvää kokemusta. Ekalla niin, että lelu oli valmiina odottamassa, sitten muutama paikan haku tyhjään ruutuun. Ruudun jälkeen tehtiin pari luoksetuloa, oli ihan jees, ja sitten noutoa, kun oli taas avustaja käytettävissä. Otettiin nyt kapulan heitolla, meni ihan hienosti ja toi kovaa. Toisella kierroksella tehtiin merkin kiertoa oikealla kiertotötsällä, hyvin kiersi nyt! Ja loppuun seuraamista, häiriönä toinen koira teki yhtä aikaa ja pyörittiin sen lähettyvillä.

Muuten treenailtiinkin sitten ihan keskenämme jotain pientä loppuviikko, käytiin ottamassa kerran hyppyjä kentällä ja hinkattiin jääviä (tai siis niiden erottelua) Fisun kanssa. Fisu hyppäsi nyt 90cm korkean hypyn ohjatun kapula suussa puhtaasti, jee! Jääviä sotkee edelleen, plaah. Muutaman toiston jälkeen pystyy tekemään kaikki liikkeet 100% oikein pareina (erottelemaan siis m ja s, m ja i, s ja i), mutta jos yritän kaikkia kolmea sekalaisessa järjestyksessä niin tekee vähän miten sattuu. Stepsu treenasi tottiskentällä kyttäämättömyyttä, ja voi luoja kun oli taas vaikeaa. Seistiin varmaan yhteensä 15min kentällä ihan vaan paikallaan ja Step tuijotti jähmettyneenä eteenpäin. Raivostuttava ominaisuus! Sara sen sijaan oli onnellinen ja taitava päästessään vähän tokoilemaan, eli otettiin ruutu, hyppynouto ja luoksetulon stoppeja ihan huvin vuoksi, ja teki oikein täpäkästi kaiken.

Perjantaina sitten heti töiden jälkeen ajeltiin Helsinkiin, oltiin yötä äidillä ja lauantaina aamulla sitten suunnattiin Malminkartanon sirkuskentälle HSKP:n nuorten koirien tokoringin näyttökokeeseen. Arvoin meille suoritusnumeron 3. Alotettiin paikallaoloilla, mullehan oli selvinnyt vasta torstaina, että täällä näyttökokeessa paikallamakuussa koirat laitetaan yksitellen maahan. Mehän ei olla treenattu sitä ollenkaan, en ollut edes lukenut kunnolla alokasluokan sääntöjä kun ei olla enää menossa kisaamaan uusilla säännöillä alokasluokkaan ja avossa on paikallaistuminen eikä makuuta lainkaan, ja mulla ei ole koko kesänä ollut oikein ketään treeniseurana. Kokeiltiin siis pari kertaa ennen kehään menoa, että Tiia yritti käskeä Fisua maahan, ja palkkasin kun istui sivulla. No, kehässä oltiin sitten viiden koiran ryhmässä juuri se keskimmäinen, eli 2 häiriökäskyä sekä maahanmenossa että istumisessa ennen omaa vuoroa. Fisu oli onneksi topakkana eikä kuunnellut muita kuin omia käskyjä :) Maatessa valui lonkalle, kun jäi taas niin kauheaan haara-asentoon heittäytyessään maahan. Tälle pitäis varmaan oikeesti tehdä jotain...

Yksilöliikkeinä tehtiin seuraaminen, luoksetulo, nouto ja ruutu. Seuraamiskaavio oli aika pitkä (siis paljon pidempi kuin alo-kokeissa) ja sisälsi askelsiirtymiä, hidasta käyntiä ja juoksua. Fisu edisti alkuun aika törkeesti, mutta vähän tasaantui loppua kohden. Ei painanut kovin pahasti, ja kaikki perusasennot oli nopeat ja suorat. Myös peruutus toimi hienosti, vaikka ei olla sitä kovin paljoa tehty. Ihan ok kokonaisuutena. Luoksetulo oli hieno! Matka oli lyhyt, niin ei oikein päässyt kiihdyttämään ihan täyteen vauhtiin, mutta ripeästi tuli, aivan suoraan eteen eikä yhtään törmännyt, ja nopea ja suora sivulletulo. Noudossa ohjatun kapula ei lentänyt kauhean pitkälle, ja meni vähän vinoon. Nosti kapulan tosi nätisti takaa, mutta jotenkin onnistui siinä silti kauhaisemaan hiekkaa suuhunsa, ja kun otin kapulan, niin venkoili mun edessä ja syljeskeli hiekkaa suustaan :/ Sivulletulokin ihan hidas ja vino kun sylki aina vaan. Höh, mutta työtapaturmia sattuu. Ruutu oli aika vaikeesti tosi lähellä kentän reunaa, joku 2m ruudun jälkeen alkoi jo ruohoinen rinne. Ei olla treenattu tälläistä varmaan koskaan, ja Fisu vähän reagoi jarruttamalla jo reilusti ennen ruutua ja jäi aika eteen ruudussa (nythän on lähiaikoina hakenut oikeastaan liian taakse, välillä on puoliksi ulkona takareunan puolelta...). Maahan ripeä ja sivulle ripeä. Oikein hieno siis, kun ottaa huomioon treenin määrän vierailla tötsillä vieraassa paikassa viimeisen 3kk aikana (1 treenikerta 3pv sitten). Fisu teki koko setin oikein hyvällä asenteella, eikä edelleenkään reagoinut mitenkään palkattomuuteen. Saatiin kehuja hienosta suorituksesta ja saatiin jo lauantaina tieto, että meidät valittiin tokorinkiin :) Hyvä niin, koska kieltämättä vitutuksen määrä olisi ollut infernaalinen, jos mulle 130e maksanut näyttökoe olis ollut hukkareissu ja olisin istunut n. 13h autossa turhaan. Tässä video kalasen suorituksesta.

Tässä muutama Tiian napsima kuva näyttökokeesta.

N%C3%A4ytt%C3%B6koe%20011.jpgN%C3%A4ytt%C3%B6koe%20023.jpgN%C3%A4ytt%C3%B6koe%20025.jpgN%C3%A4ytt%C3%B6koe%20028.jpgN%C3%A4ytt%C3%B6koe%20029.jpg

Paluumatkalla jäätiin Mikkeliin mökille yöpymään, ettei tarvitsisi ajaa yhteen putkeen niin älytöntä matkaa. Koirat nauttivat täysin rinnoin ulkoilusta ja rannassa lotraamisesta, ja Fisukin oppi tärkeitä taitoja, kuten hyppäämään laiturilta ja kiipeämään takaisin laiturille tikkaita pitkin. Itsekin sain vihdoin talviturkin heitettyä :D Sunnuntaina käytiin aamupäivällä Mikkelin satamassa kalamarkkinoilla kalasen kanssa, ja hienosti piraija kulki taas väkijoukossa ruokakojujen välissä tungoksessa, eli ei ole muuttunut kurittomaksi metsäläiseksi kesän aikana :D Iltapäivällä ajeltiin sitten kotiin Kajaaniin vielä pariksi seuraavaksi viikoksi ennen lopullista paluuta stadiin. 

Fisu löysi Mikkelistä mieluisan pedin itselleen :D Tästä tulee mieleen Andersenin satu prinsessasta, joka valitti muhkuraisesta sängystä kun patjapinon alla oli ollut herne. Tämä sänky näytti sentään kelpaavan hänen arvolleen prinsessa Piraijalle :)

11909893_10153563887846170_1228158069_n.