Stepsu ja Simba kävivät tänään Porvoossa testaamassa taitojaan etsintäkokeen 2-luokassa. Valmistautuminen oli taas ainakin meidän osalta kohdillaan: hakua ehdittiin treenata vissiin 3 kertaa edellisen ek-kokeen jälkeen (joka oli kesäkuun alussa...), jälkeä kans kolme kertaa Helsinkiin muuton jälkeen, pudotetussa saatiin ehkä 2 onnistunutta ja lukematon määrä eri tavoin pieleen menneitä treenenjä, esineruutua ollaan tehty ehkä joskus 2vko sitten viimeksi, tarkkuutta tehtiin kerran edellisen ek-kokeen jälkeen, tottiksen paukkuja ehkä viimeksi kuukausi sitten. Lisäksi meillä oli tuparit eilen, ja koko illan talo täynnä häliseviä kavereita ja jatkopaikasta kotiutuminen joskus klo 02 aikaan. Step valmistautui fyysisesti syömällä koko pussillisen jotain (??) tuparilahjaksi saatuja koirannameja meidän ollessa poissa. 

Koe alkoi perinteisesti jäljellä. Oltiin samalla autolla Emman kanssa ja arvottiin sitten lahjakkaasti numerot 2 (mä) ja 6 (Emma). Lähdin siis jäljelle tuomarin autokyydillä :) Jana oli selkeessä kohdassa ja tosi lyhyt. Teki hienon ja vauhdikkaan janan ja nappasi jäljen jostain 15m kohdalta, ja lähti vasemmalle. Mitään ei kuulunut joten jatkettiin, jes!! Eka keppi nousi tosi pian, en uskaltanut palkata kun tuomari ja ratamestari olivat ihan lähellä katsomassa. Ekan kulman ajoi ihan siististi, ja toka keppi nousi vähän sen jälkeen. Taas kulma, ja kohta kolmas keppi. Loppujälkikin meni hienosti ja neljä keppiä taskussa alle kymmenessä minuutissa. Jäljeltä pisteitä 59.

Seuraavaksi haku pienen odottelun jälkeen. Olin aivan umpijäässä itse, onneksi hakuradalle joutui vähän kävelemään ja onneksi ei tarvinnut säätää liinan kanssa sormet ihan kohmeessa!! Hakurata oli ilmeisesti ollut haastava, koska meitä ennen yksikään koira ei ollut nostanut molempia ukkoja :O Lähetin ensin vasempaan etukulmaan, irtosi tosi hienosti suoraan ja kulmasta kääntyi aluetta taaksepäin ja ulos. Annoin juosta hetken, mutta huusin sitten pois kun meni vaan kauemmas. Laitoin oikealle, sinne vähän lyhyt pisto ja kääntyi aluetta eteenpäin, ei käynyt ihan kulmassa asti. Etenin vähän ja laitoin uudestaan vasemmalle, ja taas se sinkosi etukulmaan ja ulos alueelta. Taas annoin juosta hetken mutta kun ei itse hokannut kääntyä/tulla pois, huusin. Laitoin oikealle, nyt upposi syvemmälle ja kohta ilmaisi ekan maalimiehen. Haukkui tosi hyvin, mutta ei tullut ekalla käskyllä hallintaan, jatkoi vaan haukkua. Tokalla tuli ihan kiltisti. Sitten takaisin keskilinjalle ja lähetys vasemmalle, ja TAAS! Sinne saakelin etukulmaan. Nyt huusin sen jo aiemmin pois kun huomasin että se lähti taas. Tuli ihan kiltisti, ja kokeilin yliheittoa oikealle. Meni hienosti ja irtosi suoraan, teki kauniin tyhjän oikealle. Siitä yliheitolla vasemmalle ja kun taas yritti suunnata etukulmaan, kutsuin pois ja uusin lähetyksen. Nyt lähti sinne mihin lähetin, ja lähti etenemään aluetta. Näytti siltä että oli hajulla, joten annoin mennä ja odotin. Kuvittelin että olin jo suht lähellä takalinjaa, mutta en näköjään ollut kuin max. puolivälissä rataa, haukku vasemmasta takakulmasta kuului tooooooosi kaukaa, hädin tuskin kuulin että ilmaisee. No, hienosti jaksoi haukkua vaikka mulla kesti ihan ikuisuus juosta piilolle. Ja taaskaan ei tullut ekalla käskyllä hallintaan, mur! Hausta pisteitä 68. Ilmeisesti tuo vasen etukulma oli muillekin tuottanut ongelmia, kun muutkin olivat käyneet siellä alueen ulkopuolella ja yksi tehnyt valeenkin sinne. 

Sitten tarkkuusetsintään. Otin lämppäesineen, ja pudotti sen luovutuksessa. Itse tarkkuusruudussa bongasi esineen ihan heti, mutta sekin luiskahti suusta luovutukessa, nosti sen kyllä itse ilman lisäkäskyjä. Koko suorituksessa kesti ehkä 10sek. Pisteitä 18.

Sitten esineruutuun, tämäkin meni ihan hienosti, 2 pistoa ja 2 esinettä, ehkä minuutti tai kaksi kului aikaa. Oli tosi hyvin nenä auki, ja sai melkein heti hajun ekasta esineestä, mutta paikansi sitä aika kauan. Toinen löytyi ripeämmin, ja molemmat luovutukset siistejä. Täydet 30p.

Vikana maasto-osuutena pudotettu. Rata oli kivan avoin, lähetyspisteestä näki pudotuspaikkaan asti ja muutenkin matka tuntui lyhyeltä. Seurasi tosi kauniisti, mutta sivulla ei istunut. Käskin nätisti istumaan, ei mitään reaktiota, joten ärähdin rumasti "istu!!1!" ja sillä istui niin että pylly oli ehkä 10cm ilmassa. Saakelin kyttä!!! Itse nouto oli kyllä ihan moitteeton, ja luovuttikin eteen. Pisteitä 19.

Maastojen jälkeen tottikseen, oltiin Emman ja Simban kanssa pari, joten ei tarvinnut pelätä että joku vaarallinen koira karkaisi paikallaolosta syömään pikku-Muffinssin. Stepsu teki ekana liikkeet. Vähän jännitti mitä sanoo paukuista kun oltiin eka pari, eikä tosiaan olla ammuttu piiiiiitkään aikaan, eikä siis kuullut myöskään mitään paukkuja ennen omaa vuoroa. Seuraaminen oli ihan ok, vähän kyttäili molemmat suorat eteenmenon suuntaan, muuten ihan jees. Henkilöryhmä oli kerrankin siisti, jes! Arvosana hyvä. Istumisen seuraaminen ihan kamalaa kyttäystä ja meni maahan käskyllä, plääh, puutteellinen. Maahanmeno ja luoksetulo hyviä, tuli ihan suoraan eteen ja tosi siisti perusasento, erinomainen. Seisominen oli hieno, erinomainen. Tasamaanoudossa palautus oli mun mielestä vähän hidas, mut silti erinomainen. Hyppynouto siisti, otti tukea mennen tullen joten tyydyttävä. Estenoudossa kapula jäi vähän lähelle estettä eikä saanut oikein kunnon vauhtia takasin tullessa, vähän joutui punnertamaan, arvosana erittäin hyvä. Eteenmenon teki, jesssssss!!!!!!!!!! Erinomainen, tuomari sanoi että oli paras eteenmeno jonka on tänä vuonna nähnyt. Paikallamakuussa ei noussut ekalla käskyllä sivulle, oli taas samanlaisessa koomassa kun joskus nuorena tokossa. Tuomari ei tainnut kuulla lisäkäskyä koska arvosana oli erinomainen. Tottis 87p eli ihan perustasoa väärällä jäävällä. 

Yhteensä maasto 194 ja tottis 87 eli 1-tulos 281p ja EK2 :) Kuuden koiran kokeessa saatiin vaan 2 tulosta, ja molemmat meidän tiimille! Team Nenäharjat posettaa EK2-koulareiden kunniaksi:

IMG_0076-normal.jpg