Nyt on kassi ja reppu pakattuna, auto siivottuna, Stepsun kynnet leikattuna ja viime hetken paniikkitreenejä vaille valmista. Huomenna lähdetään siis Tanskaan kisaamaan tokoa! Mun koirista vain Stepsu pääsee mukaan reissuun, ja kavereiksi sille lähtee Flamma-pyrri ja Sara-aussie pähkähullujen omistajiensa kanssa.

Viimeistelytreenit on menneet ihan kivasti. Alkuun tuntui siltä, että kaikki liikkeet on ihan hajalla enkä ehdi ikinä saamaan niitä valmiiksi. Ollaan treenattu _joka_ päivä, ja kuten aina ennenkin, niin kyllä ne liikkeet sieltä taas alkavat löytyä ja onnistua. Stepsu vastaa tosi hyvin säännölliseen ja paljon toistoja sisältävään treenaukseen. Alkuksi keskityttiin perusjuttuihin tekniikassa, eli ohjatun suuntiin, ruudun paikkaan, kaukojen vaihtoihin, tunnarin mielentilaan, zetan asentoihin ja paikallaoloihin. Kun nämä alkoivat toimia taas normaaliin tapaan, niin tehtiin spesiaalimpia juttuja, kuten ohjatussa erottelun vaikeutusta, merkillä nillitystä, kyttäämättömyyttä ja kuuntelua liikkeiden alussa. Teemana meillä on ollut muutamassa viime treenissä erikoiset merkit, kun kuulin aiemmin Tanskassa kisanneilta, että merkit ovat olleet oudon näköisiä. Eipä Stepsu niihin ole reagoinut. Ihan kivalla fiiliksellä saadaan lähteä reissuun, tokihan aina voi ylläreitä tulla ja työtapaturmia sattua, mutta treeneissä Stepsu on kyllä tuntunut aika kivalta ja varmalta.

Tuonne olis tarkoitus suunnata huomenna :) Ensin toki laivalla Turusta Tukholmaan, sitten autolla Ruotsin halki Ystadiin, sieltä seuraavalla laivalla Rønneen Tanskan puolelle ja sieltä vielä Aakirkebyhyn koepaikalle. Ihan noin kaukana en olekaan koskaan käynyt koirien kanssa!

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202015-10-14%20kell

Eilen illalla oli taas Fisun aksatreenit. Maria oli kouluttamassa, ja nyt olikin sitten vähän enempi kiemuraa radalla :D Uusina juttuina treenattiin nyt (ekaa kertaa) ihmisnuolta, saksalaista ja jaakotusta. Fisu oli tosi kiltti, ja teki tosi hienosti putken ohituksia sekä saksalaisella että pakkovalssilla. Ihmisnuolesta palkkasin pari kertaa kun jarrutti hyvin, ja sitten sujuikin jo ihan radan osana. Jaakotuksesta palkkasin myös pari kertaa yksittäisenä, ja sitten sekin onnistui jo radalla. Sen sijaan hypyt oli tällä kertaa taas vaikeita, tehtiin 60cm rimoilla, niin liioitteli aika paljon ja hyppäsi tosi korkealle.