Step sai vihdoin ja viimein tva-lahjansa, jonka lupasin sille. Näin tokon sm-kisareissulla yhdellä ABC:llä aivan ihanan hauki-pehmolelun, olin ihan varma että Stepsu tykkäisi siitä, ja lupasin sille, että se saa hauen kunhan tekee kolmannen EVL1-tuloksen. Ja kyllä, nyt on hauki, ja Step RAKASTAA sitä! Se on ihan ehdottomasti sen lempparilelu, tietää sen jo nimeltäkin :) Tässä herra Hauki:

Ollaan treenattu agia, jälkeä, tokoa ja tottista. Agitreenit keskiviikkona, ei mennyt oikein putkeen... Stepsu pudotteli taas rimoja oikein urakalla, hyppää huonosti :( Varsinkin, kun tulee kovempi vauhti, ei jotenkin keskity, katsoo mua ja ei nosta takajalkoja. Myös keppien lopetus tökkii, ei kestä juurikaan häiriötä, lopettaa kesken jos yritän lähteä valssaamaan tai teen persjätön kun pujottelee. Otettiin lopuksi pelkkää hyppelyä, koitin tehdä sellaista vauhtisuoraa, missä pääsisi menemään lujaa, niin että palkka on valmiiksi edessä. Ei ollut helppoa, ei. Sara meni ohjauksellisesti ihan hienosti, sillä sentään pysyi rimat ylhäällä, mutta aan kontakti tuotti ongelmia. Radalla käännyttiin suht tiukasti aan jälkeen samaan suuntaan mistä tultiin, tälläistä ei olla pahemmin treenattu juoksu-aan kanssa, ja se ei sitten toiminutkaan. Jos lähdin ennakoimaan käännöstä, loikkasi vinosti pois aalta. Tehtiin sitten niin, että laitoin muutamaksi kerraksi pallon valmiiksi ja otin sivuetäisyyttä. Siitä sai varmuutta, ja sitten onnistui jo radallakin. 

Saran kanssa ollaan käyty jäljestämässä, keskiviikko-aamuna tein pellolle pienen jäljen, ja perjantaina iltapäivällä käytiin Puolarmetsässä treenaamassa. Keskiviikon jälki ei mennyt kovin hyvin, oli aika tuore, ja Sara ei oikein malttanut olla tarkkana. Jäljellä yksi terävä kulma ja yksi tavallinen, ja 5 keppiä. Terävä kulma meni yllättävän hyvin, ei mennyt juurikaan yli. Sen sijaan tavallisesta kulmasta useita metrejä yli, ei löytänyt heti jälkeä, ja tähän väliin jäi keppi. Nosti vitoskepinkin niin että oli jo mennyt useamman metrin ohi, kun kääntyi takaisin ja kävi ilmaisemassa... En sitten antanut ollenkaan loppupalkkaa kun ilmaisu ei ollut kunnollinen, annoin jäljestää tielle ja siinä sitten valjaat pois ja lopetettiin hommat. Perjantain jälki oli huomattavasti parempi, oli n. tunnin vanha, V-kirjaimen muotoinen, 2 keppiä, joku 300m pitkä. Jana ehkä 15m, jälki oikeelle. Jana tosi hieno, jäljesti ihan nätisti alkupätkän, vähän tuli hankaluuksia avokalliolla, ei ollut koko aikaa ihan jäljen päällä. Vähän ennen keppiä mentiin polulle, jälki jatkui polulta metsään, mutta Sara jatkoikin vaan polkua eteenpäin. En päästänyt vaan kiskoin takaisin, ja käskin tiukemmin ottaa jäljen. No, oikea jälki löytyi, ja kepin ilmaisi hienosti. Sitten mentiin vähän matkaa, ja tultiin kulmaan. Tajusi heti että ollaan kulmassa, ei mennyt yhtään yli, mutta joutui työskentelemään aika kauan että löysi jäljen. Loppumatka tosi hienoa työskentelyä, ja vika keppi nousi hyvin.

Torstaina käytiin ampumassa Kauklahdessa Stepsulle, otin samalla vähän tottista. Ensin makuu, olin nyt n. 30 askeleen päässä, 2 laukausta ja kävin palkkaamassa. Ei reagoinut. Sitten seuraamista, yksi laukaus, ei reagoinut. Otettiin sitten nouto, sairaan makee, sitten hyppy ilman kapulaa, hienosti yli metrisestä! Sitten aata, ensin pari kertaa niin että juoksin vieressä, sitten noutona. En saanut heitettyä kapulaa, meni joka kerta pahasti vinoon, jouduin hakemaan itse kapulan monta kertaa. Sitten kun viimein lähetin Stepsun, oli ihan ihmeissään ja meinasi kiertää. Otin takasin sivulle, ja uusi lähetys, nyt meni ja toi hienosti. Otettiin toiseen suuntaan, hieno kapulalle meno, mutta hidasti ennen estettä (este oli varjossa siltä puolen) eikä päässyt yli yrityksestä huolimatta. Otin sitten muutaman kerran pelkän esteen, siinä ei ongelmaa kun olin vieressä. Kuitenkin taas sama juttu kun otin noutona, yrittää kyllä mutta ei päässyt yli. Toisin päin meni ok, eli ilmeisesti varjo haittasi sitä (oli ihan pimeää, ja valo tuli kentän toisesta päästä, ja esteen toinen puoli oli ihan pimeässä. Loppuun eteenmeno, aivan törkeen kovaa meni.

Tänään käytiin treenaamassa tokoa molempien kanssa, molemmille samat liikkeet. Ensin luoksetulon stoppia (Stepsulle pelkkä seisominen, Saralle molemmat). Step oli huono, Sara loistava. Sitten ruutua, Step oli loistava, Sara ihan ok. Seuraavaksi ohjattua, molemmat huonoja, bongasivat keskimmäisen, ja yrittivät tuoda, Sara etenkin hyvin sitkeästi. Step teki lopuksi vielä juoksentelua noutokapula suussa, koitan saada sille kapulan kantamista helpommaksi, jotta ei häiritsisi niin paljon esteillä. Pitäs varmaan koittaa tehdä agia kapula suussa :)