Tällä viikolla treenejä on hiukan haitannut ohjaajan sairastelu, kun alkuviikosta olin mahataudissa ja heti perään tuli pieni flunssa. Melkein joka päivä ollaan kuitenkin yritetty tehdä jotain koirien kanssa, vaikkakin sitten ihan lyhyesti. Onneksi on tuo treenihalli ihanan lähellä, ja siellä on melkeinpä aina tilaakin.

Fisu treenasi maanantaina keppejä, virittelin kepit nyt seinää päin ja tein samanlaisesta kulmasta, kuin halli-SM:ssä vikalla radalla. Pari kertaa lopetti kesken, mutta muutaman hyvän palkkauksen jälkeen alkoi kestää. Sisäänmenot teki tosi varmasti ja itsenäisesti, ei mokannut kertaakaan. Sara ja Step puolestaan aloittivat uuden projektin, päätin huvikseni opettaa niille puomille juoksukontaktia, ihan vaan oman oppimisen kannalta ja mummokoirille mielenvirkistykseksi. Aloitettiin pelkällä alasmenolla, joka nojasi muurin palikkaan, eli aivan loivassa kulmassa. Tehdään nyt samalla tekniikalla, kuin Isabelle Emmanuelsson opettaa, eli aluksi hitaassa vauhdissa lyhyellä matkalla ja palkkaan hyvät kosketukset, ja kun sujuu, niin vähitellen lisätään matkaa ja vauhtia. Saran kanssa treeni lähti heti tosi hyvin käyntiin, Sara juoksee luonnostaan takajalat auki rennosti ja tekee tosi hyviä osumia. Step on hankalampi, ja sen takiahan alunperin jo luovutin juoksukontaktihaaveet sen kanssa, Stepin taka juosta on sellaista pomppimista, sillä on takajalat yhdessä enkä saanut sitä juoksemaan rennosti edes maassa olevaa lankkua pitkin, vaan keksi jo siinäkin loikkia.

Tiistaina treenattiin tokoa tosi pikaisesti mahataudin ohella. Fisu teki vähän seuraamista, kaukoja ja merkkiä. Ei mitään kovin suurta muistikuvaa, miten sujui, ihan ok kai.

Keskiviikkona oli jo parempi olo, mutta tyydyttiin vaan lenkkeilemään se päivä. Torstaina oli aksapäivä Kokkolassa. Rata oli ihan helppo, ei mitään ihmeellistä. Parissa kohdassa pääsin kokeilemaan sylkkäriä, niitä harvoin teen, ja toisella kerralla Fisu tiputtikin riman, kun ponnisti huonosta kohdasta. Voisin ehkä tehdä sylkkäreitä Kannuksen hallilla yksittäisellä hypyllä, jotta oppii lukemaan ohjausta ja saa hypätä rauhassa. Aalta käännyttiin myös tiukasti taaksepäin, ja jouduin jättäytymään kauas taakse, ja vähän Fisu meinasi oikoa. Laitoin pituuden kulmakepin siihen avuksi, jottei pääse hyppäämään vinoon aalta, ja niin teki ihan hyvin. 

Perjantaina treenattiin tokoa ja vähän myös aksaa omalla hallilla. Sara ja Step jatkoivat puomiprojektia, ja myös Fisu teki puomin alastuloa. Sillä on aika paljon kärsinyt kontakti siitä, että ei päästä treenaamaan kovin usein puomia (max. kerran viikossa, mutta joka viikko radalla ei ole ollut puomia) ja ollaan tässä välissä kuitenkin kisattu. Nyt pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni, ja jaksaa vaan koota puomia myös tokotreenien yhteydessä. Kannuksen hallilla on hyvä smartin puomi, eikä se nyt mahdoton vaiva ole koota yksinkään. Tokoa Fisun oli vähän vaikea tehdä, kun toinen koira treenasi samaan aikaa aksaa samalla kentällä, tuntui aika kuumalta ja vähän keskittymättömältä, vaikka toki kyllä teki kaiken mitä pyysin. En vain oikein tykännyt fiiliksestä. Tehtiin seuraamista, täyskäännöksiä juoksussa, ja niissä hioin tiiviyttä. Vähän yritti edistää seuraamisessa vaihteeksi.

Lauantaina saatiin treenata ihan kaikessa rauhassa yksin. Fisu teki liikkeiden välejä, kierto-ohjattua ja luoksetulon loppuja. Luoksetulon lopuissa etäisyys on nyt ollut kiva, kun hoksasin palkan suunnalla vaikuttaa siihen, ettei tule niin lähelle. Sen sijaan saattaa tulla vähän vinoon, ja ilmeisesti vinoutta on vaikeampi hahmottaa, kun ei ole aivan kiinni. Opeteltiin tähän sitten uutta leikkiä, eli edessä "seuraamista" kun liikun taaksepäin ja kääntyilen, joutuu korjaamaan paikkaa. Välillä pysähdyn ja palkkaan, ja välillä palkkaan joko jalkojen välistä tai heittämällä lelun taakse, kun on hyvin suorassa. Fisun mielestä tämä on tosi kivaa, ja aktiivisesti ainakin työskentelee ja yrittää olla suorassa. Katsotaan, mihin tämä johtaa... Kierto-ohjatussa kierrot oli hyviä kun lelu oli valmiina merkin vasemmalla puolella, mutta löysempiä heti, jos lelu ei ollut siellä. Sähläsi kapuloiden nostossa useaan kertaan, käytössä tosin oli ohjatun kapuloiden sijaan sorvatut kapulat, joissa tosi vähän maavaraa, liekö se vaikuttanut. Kerran koitti myös lähteä väärän puolen kapulalle. 

Sara ja Step jatkoivat puomiprojektiaan, takana nyt kolme treenikertaa. Saralla menee tosi hyvin, sillä alkaa olla aika hyvä onnistumisprosentti (eilen 9/10 onnistui) ja tekee tosi hyviä osumia. Step ei ole edennyt yhtä hyvin, silläkin on satunnaisesti tosi hyviä osumia, mutta ehkä enemmän silti huonoja tai kohtalaisia (loikkaa, tai osuu aivan kontaktin ylälaitaan jalat supussa). Palkkauksen olen toteuttanut nyt niin, että edessä on lelu, ja hyvästä osumasta kehun ja menen leikkimään, huonosta saa ottaa lelun mutta en kehu ja sanon pian "irti" ja otetaan uudestaan. Etenkin Stepille sosiaalinen palkka on niin tärkeä, että uskon saavani sen ymmärtämään, mitä haetaan, jos vaan suinkin tekee edes silloin tällöin jackpot-suorituksia. 

Tänään käytiin hiihtämässä, ja ai että, olipa ihanaa <3 Otin pari lyhyttä (jotain 300-400m) pätkää Fisun kanssa vetoa, ja ihan kivasti se vetää! Olen koittanut tosi varovasti nyt vedättää, ja lopetan ennen kuin väsyy yhtään, jotta saisin luotua sille hyvän fiiliksen ja se oppisi tykkäämään vetämisestä samalla tavalla kuin Sara. AInakaan sitä ei häiritse yhtään hihnan kiristyminen samaan tapaan kuin Stepsua.

Hiihtolenkin ja kivojen treenien jälkeen voi hyvin kaivautua sohvan sisään, kirjaimellisesti :D 

IMG_0336.jpg