Ollaan treenattu tokoa eilen ja tänään, ah miten ihanan helppoa treenata kun molemmat koirat on samassa luokassa, voi treenata samoja juttuja molempien kanssa jos kerran rakentelee kehää muutenkin. Eilen oltiin Baronan takimmaisella parkkiksella, siellä ei ollakaan ennen treenattu. Alotin Steppiläisen kanssa, tehtiin eka seuraamista, oli jotenki vähän oudon tuntuista, en ihan edes tiedä mikä mättää mut ei tuntunut hyvältä. Vire kyllä kohdillaan, mut jotenkin ehkä vähän poikittaa tai aukeaa takaa. Sitten ruutua ja ohjattua merkiltä, treenasin lähinnä omaa käsimerkkiäni, kokeilen vakiinnuttaa sen nyt tietyn laiseksi, että molempiin olisi selvät rutiinit eikä sinne lähetys olisi sellainen hätäinen huiskaisu kuten Saran kanssa. Kirjoitetaanpas nyt oikein muistiin :

  • Ruutu: ensin pää ruutua kohti, sitten käsi, selkeä ja rauhallinen osoitus suoraan oikealle/vasemmalle +suullinen käsky. Valmistelussa kysyn "missä ruutu" ja sen jälkeen "missä merkki", jonka jälkeen nyökkäys & lähetys.
  • Ohjattu: Valmistelussa "otetaan ohjattu", ja "missä merkki", sitten nyökkäys ja lähetys, merkiltä "heitän" Stepin kapulalle joko oikealle tai vasemmalle, käden liike samanlainen kuin pallo heittäessä, en tähtää suoraan sivulle vaan kapulaa kohti, lisäksi tietty suullinen käsky "oikee" tai "vasen".

Kokeiltiin siis näillä, ja hyvin toimi :) Lopuksi otettiin vielä kaukoja piiiiiitkällä matkalla, varmaankin jotain 20m, testasin miten toimii, no eipä sillä ollut mitään merkitystä, ihan normaalisti toimi kaikki vaihdot. Ihanaa, juuri tuosta mä niin tykkään Stepissä, se on sen verta putkiaivo, että toistaa kyllä kiitettävän hyvin oppimansa aina samalla tavalla vaikka olosuhteet vähän muuttuisikin. Tokokoiralle erinomainen piirre :)

Saran kanssa treenattiin merkkiä, ruutua ja ohjattua. Hyvä meno merkkien suhteen jatkui, aivan loistavia suorituksia, ihanaa!!! Merkkiprojekti on tuottanut tulosta :) Ruutu vähän hidas, en tiedä mistä johtuu, ohjattu hyvä, kokeilin palkata vauhtinoutona, joka ei yleensä kyllä onnistu Saralla, mutta nyt yllättäen pudottikin kapulan ja vaihtoi sen palloon! Kokeilin pari kertaa pelkkää vauhtinoutoa, se lähestulkoon toimi! Hmm, ehkä mun pitää kokeilla jos saisin tuon ajettua sisään Sarpallekin, olisi varmaan ihan hyödyllinen. 

Tänään sisällä treenattiin Stepsun kanssa merkkiä, ihan vaan tarjoamisena. Kyllä se yrittää ihan hirmuisesti, aluksi ei oikein ottanut onnistuakseen, yritti kovasti hakata merkkiä tassuillaan, hyppiä sen päälle, potkia sitä, ottaa suuhun, ja mistään ei tullut palkkaa... No, lopulta kokeili mennä merkin taakse, ja kas, siitä tulikin naksu, sen jälkeen tarjosi jo oikein kivasti. Tätä jatketaan, eiköhän se lähde tuosta nyt sujumaan.