Viime sunnuntaina agilitykisoissa Hyvinkäällä, uskalsin jo vähän toivoa Stepille kolmatta sertiä ja valioitumista, kun oli sen verran pienet kisat eikä juuri ketään "guruja" paikalla. Mutta eipä tullut. Kaikilla radoilla tuomarina Marja Lahikainen. Radat oli ihan kivoja, ei mitään kovin vaikeita, mutta tosi paljon käännöksiä. Hyvinkään halli on ollut mun ihan lemppari-paikkoja, mutta nyt siellä on vaihtunut keinonurmi, ja kisattiin ekaa kertaa uudella pohjalla. Meno oli..... sanotaanko nyt järkyttävää. Saralla varsinkin, kaatuili, liukasteli, ja käännökset venyi, teki kieltoja, hyllyjä, ja RIMOJA! Sara pudotttaa harvoin rimoja, yleensä nekin jonkun ohjausmokan seurauksena, nyt rimoja tuli jokaisella radalla useampi, en edes laskenut kuinka monta :( Harmittaa, aivan hukkaan meni koko kisat. Toivottavasti ei satuttanut itseään kaatuillessa... Tuloksina vissiinkin HYL, HYL ja 15vp (rimoja). Step oli ekalla radalla myös aika hukassa, varsinkin kepeillä oli vaikea löytää rytmiä kun tassut ei pitänyt, lopetti kepit kesken. Stepilläkin tuli vissiin pari rimaa ekalla radalla, ja yhdestä hypystä ohi, en korjannut joten HYL. Tokalla radalla meni jo selvästi paremmin, tehtiin oikein siisti rata, mutta yksi rima tuli alas pakkovalssissa, liukastui ponnistuksessa ikävän näköisesti. Harmittaa, luokan nopein aika... Kolmannella radalla myös yksi rima ja yksi kielto. 

Maanantaina aamupäivällä hakua Herttoniemessä, oltiin uudessa, ihan mukavassa maastossa. Oli aika kallioista ja haastavaa, mutta tekee hyvää Saralle. Otin 4 ukkoa, 2 ekaa valmiina ilman apuja, kokeenomaisesti ilman palkkaa. Meni tosi kivasti, eka pisto ja ilmaisu ihan super, tokalla tuli samaa reittiä mitä oli mennyt, ja vei mut näytölle jotain ihan omituista reittiä (totesi varmaan että mua on turha hinata pusikon läpi ja etsi lähimmän polun...). Reittivalinnasta hämmästyneenä hidasti hetkeksi vauhtia, mutta vei kuitenkin perille. 2 seuraavaa ukkoa äänillä ja suorapalkalla, 3. ukko oli aivan väärässä paikassa, ja jouduttiin vähän seikkailemaan keskilinjalla ennen kun lähetin. Huoh, hukkaan meni koko ääniapu, kun se tuli aivan väärästä paikasta... Vika ukko oli super. 

Tiistaina tokoa, vieläkin ilkeilyä Stepille. Tehtiin ensin ruutua (tosi hyviä!), ja sitten tunnaria täydestä vauhdista niin että kapulat oli ruudun edessä. Ei haitannut yhtään, teki tosi hienosti, eikä yhtään pyöritellyt kapulaa, jee! Luoksetulon stoppia, meni yllättävän kivasti jopa!

Torstaina taas tokoa, käytiin Jaakon ja Hopen kanssa treenaamassa. Otin Stepsulle ruudun loppuosaa käskytettynä, ei nytkinyt lainkaan, hyvä. Zetan kaikki asennot, palkaten ja häiriköiden, oli ihan super :) Sitten tauko, ja tauon jälkeen tunnaria. Kertaalleen kokonainen, oli ihan hyvä. Sitten pelkkää luovutusta, pari tosi hyvää, pari kertaa korjasi otetta. Lopuksi vauhtiruutu, merkki oli vauhdikas mutta pikkusen vajaa. 

Torstaina myös aksatreenit, tehtiin lyhyitä tekniikkapätkiä, teemana valssit ja sylivekki. Step oli ihan super, sylivekit toimi tosi hyvin! Otin saman pätkän myös niistoilla, nekin toimi kivasti, jee! Valssitreeni oli selvästi vaikeempi, siinä ei oikein päässyt liikkumaan, ja Step vähän tuntui valuvan joka käännöksessä, vaikka yleensä kääntyy valsseilla superhyvin. Treenattiin myös keppien sisäänmenoa, nyt oli taas jostain syystä ongelmia, ei ehkä nähnyt oikein keppien alkua kun haki jatkuvasti väärään väliin ja oli jo kuitenkin aika pimeetä. Sara teki myös molemmat treenipätkät, ja oli tapansa mukaan super. Keppikulmia myös sille, haki kivasti parin muistuttelun jälkeen. 

Tänään aamulla ensin reippaana viestitreeneihin, saatiin seuraksi muutama koulukaverini jotka pääsivät tekemään häiriötä treeneihin. Oltiin Pyymosantiellä uudessa viestipaikassa, maasto oli ihan kivaa, tosi vaihtelevaa. Välillä helppoa sammalpohjaa, ja osa matkasta mentiin polkua, välillä jyrkkiä nousuja ja laskuja, ja vähän pusikkoa ja kalliota. Stepille 5 matkaa, Sara sai katsoa kun mä lähdin metsään, ja meni sen jälkeen odottelemaan autoon (koska kukaan ei jaksa kuunnella sen ulinaa, enkä mä jaksanut raahata sitä b-pisteelle.) Eka pätkä oli vajaa 500m, suht helppoa maastoa. Step sai lähtöpisteeseen "tuomarin", eipä se kauheesti häiriintynyt. Eka jälkipätkä vajaa 200m, aika jyrkkää rinnettä ylös. Vähän ennen Stepin tuloa laitettiin tarkoituksella radan sivuun "sienestäjä" häiriksi. No eipä Stepsua sekään kiinnostanut :) C-pisteellä odotellessa tehtiin vielä koiran tuoreet kääntymisjäljet häiriöksi, mutta nekään eivät vaikuttaneet tippaakaan. Toka jälki oli reilu 200m, pientä maastonvaihtelua tässäkin, ja muutama mutka. Sara sai juosta suoraan D-pisteelle, on sillä varmaankin nenä ihan hyvin auki kun löytää vieraassa maastossa melkein 900m mun luo ilman mitään muuta apua kun haju. Ja motivaatiossakaan ei ole valittamista :) Stepsukin tuli vähän ajan päästä, ja lähetin sittein melkein heti Saran takaisin, ja Stepin vikaksi. Hyvin juoksi!

Viestitreeneistä suoraan hakutreeneihin Pyymosantien paintball-radalle. Sara tuli vikana treenaamaan, että se sai levätä hetken autossa. En sitten tiedä oliko se viestistä väsynyt, vai onko tuossa maastossa jotain vikaa, mutta treenit meni ihan päin mäntyä. Ollaan oltu kerran aikaisemmin tuolla maastossa, ja silloin ihan sama juttu! Saralle 4 ukkoa, 1 tyhjä. Eka pisto (vasen etukulma) oli hyvä, etukulmassa umppari ja sinne ilmaisu, se meni hyvin. Sitten oikea etukulma, lähti ihan vinoon, oli käynyt jossain kaukana alueen ulkopuolella, ja tuli pois ilman rullaa. Laitoin uudestaan, taas sama juttu, työskenteli taaksepäin, ja koska oltiin etukulmassa, meni ulos alueelta. No löysi kuitenkin, mutta oli kaivellut maalimiestä ennen kun otti rullan. MUR! Vasemmalle tyhjä, lähti taas taaksepäin, ja meni tarkastamaan etukulman (joka oli tietysti tyhjä, kun sieltä oli jo nostettu maalimies). Huusin pois ja etenin aluetta, laitoin uudestaan tyhjälle. Taas sama juttu, kääntyi taaksepäin. Huusin pois varsin kiukkuiseen sävyyn. Laitoin taas tyhjälle, nyt lähti sentään etenemään aluetta, ei tehnyt kovin syvää pistoa mutta kelpuutin. Sitten oikealle, lähti taas ihan väärään suuntaan, tällä kertaa vinosti aluetta eteenpäin, huusin pois mutta ei tullut, yritti mennä keskilinjan yli (oli ilmeisesti saanut hajun vikasta ukosta sieltä). Karjuin pois ja olin jo varsin kiukkuinen, ihme sikailua! Lähetin uudestaan, nyt teki sentään ihan ok piston ja löysi, oli kuitenkin taas kaivellut maalimiestä ennen kun otti rullan. Sitten vika ukko, sinne onneksi sentään suora pisto ja löysi heti, mutta ilmaisussa ongelmia, ei meinannut tuoda rullaa mulle vaan yritti tyrkyttää sitä maalimiehelle. Toi lopulta kuitenkin ilman apuja. Ihme touhua tuollainen! Ärsyttää, Sara on just tuollainen, mukamas tietää paremmin, lähtee ihan mihin sattuu ja sitten kun huudan pois ja yritän korjata, vetää herneet nenään ja pelleilee ilmaisussa. Seuraavaksi täytyy ottaa joku helppo ja onnistunut treeni, niin että se menee 100% varmasti sinne mihin lähetetään. Täytyy miettiä joku hyvä sotasuunnitelma tähän, tekisi melkeinpä mieli kokeilla näkölähtöjä...