Fisu kävi eilen Sipoossa pitkästä aikaa Jaun agilitykisoissa. Edellisistä Sipoon kisoista taitaa olla reilusti yli vuosi aikaa, mutta hyvin löytyi tuttu halli ilman navigaattoria silti :) Kolme rataa kolmosille, kaikilla tuomarina Timo Teileri. Radat oli ihan kivoja, ei mitään ihan helpoimmasta päästä mutta ei myöskään mahdottomia. Eka rata meni ihan tosi kivasti, harmillisesti vaan okserilla Fisu kääntyi niin tiukasti että heilautti kauempaa siivekettä ja rima tuli alas :/ Muuten tosi siisti rata, olin hurjan tyytyväinen ohjauksellisesti! Aikakin oli 2 sek nopeampi kuin voittajalla... 

Toka rata vaikutti helpommalta, mutta ei sitten ollutkaan. Heti toka rima alas, taas pakkovalssissa, hitto vie!!! Näitä ollaan treenattu koko talvi, eikä vieläkään toimi :( Lisäksi tykitti muurista ohi vaikka kuinka koitin huutaa että eteen, ja tiputti vielä toisenkin riman. Mur.

Vika rata oli hyppäri, aika vauhdikas eikä ihan helppo, mutta hauska. Tämä rata tuntui ohjauksellisesti tosi kivalta ihan viime metreille saakka, tokavikalle hypylle takaakierto suorasta putkesta levähti aika pitkäksi. Kalanen oli kuitenkin kiltti ja tuli ohjaukseen, ja nollalla maaliin. Pitkästä kurvista huolimatta oli nopein, joten sija 1./45, SERT-H ja koska tämä oli kolmas laatuaan, FI AVA-H!!! Huikea piraija <3 Ikää 3v 2kk tarkalleen, ja kolme valiotitteliä nimen edessä. On se vaan pätevä!

Tässä videolla kaikki radat

18222505_10155303454656170_6732082595434

Tänään päivällä käytiin Sirkuskentällä kehätreeneissä. Aloitettiin paikallaoloilla, tarkoitus oli palkata istumisesta kun muut on laittaneet maahan, mutta Fisu meni taas viereisen käskyllä maahan, murrrrrrr! Nostin käskyllä istumaan, ja laitoin myöhemmin maahan, ja lopuksi otettiin vielä uudestaan häiriökäskyjä, ja taas mokasi. Nyt kävin torumassa, sen jälkeen pysyi. 

Omalla vuorolla tehtiin neljässä kehässä yksilöliikkeet, kaksi liikettä per kehä. En edes yrittänyt tehdä täysin kisamaisesti ja palkatta, vaan suosiolla tein kuuntelujuttuja ja palkkailin.

Eka kehä: aloitin eteenlähetyksellä ja ruudulla. Kohta oli hankala, kehässä häiriömerkkejä matkalla, ja rinkulan takana vinosti toisen kehän puolella hyppy. Fisu katseli hyppyä enkä saanut sitä kunnolla luopumaan siitä, joten otin tähän suosiolla apuja ja kävin näyttämässä. Avustettuna hieno eteenmeno, ja siitä ruutuun. Ruutua ei heti bongannut ja juoksi vinoon, ruudun sivussa kuitenkin hoksasi ja haki ilman lisäkäskyjä oikein ruutuun. Kehuin ja kutsuin pois, ja lähetin uudestaan. Nyt meni tosi hienosti, ei ennakoinut stoppia ja meni keskelle taakse. Pysäytin seisomaan, siitä istumaan ja maahan, ja loppuosaa kävellessäni käskin kertaalleen istumaan ja maahan, jotta joutui kuuntelemaan. Loppuosaan kutsuin vasta toisella käskyllä, se oli hyvä. Siitä vain sosiaalinen palkka. Sitten kaukot, tein lyhyemmällä matkalla ja kehuin kun teki hyvällä asenteella. Teki nyt tosi kivasti, ei tietoakaan mistään nihkeilystä! Kävin palkkaamassa pari kertaa namilla. Koko kehätreenin jälkeen kävin vielä ekassa kehässä tekemässä uudestaan eteenlähetyksen, nyt ilman apuja ja meni aivan täydellisesti suoraan, palkkasin lelulla. Jes!

Toka kehä: kiertohyppynouto oli tarkoitus tehdä niin, että päästä suoraan kierrosta oikealle kapulalle. Fisu oli päättänyt kuitenkin hakea vasemman, ja sitä hinkattiin sitten _monta_ kertaa. Oli ihmeen sinnikäs, meni aina vaan uudestaan väärin, eikä uskonut yhtään, vaikka kuinka kävin moittimassa ja pysäytin heti kun lähti väärin. Tätä täytyy nyt vähän jumpata kotona. Ei saanut palkkaa tuollaisesta pelleilystä. Kierron jälkeen tunnari, tää oli ihan ok. Avasi suuta viereisen kapulan kohdalla, mutta selvästi maltti on lisääntynyt, koska ei nostanut väärää! Sosiaalinen palkka tunnarista, ja kehästä siirtymästä lelu.

Kolmas kehä: ohjattu niin, että haettava kapula oli parin metrin päässä ruudusta. Olin varma, että ei onnistu, mutta mitä vielä, tosi siisti ohjattu! En ottanut sivulle asti, vaan sosiaalinen palkka eteentulosta. Sitten seuraamista, peruutuksessa pysäyhdyin pariin kertaan jalat auki, kerran koitti istua. Tuntui vähän tiiviiltä seuraamisessa, mutta nyt ei murissut eikä varsinaisesti tehnyt mitään isompia virheitä. 

Neljäs kehä: aloitettiin luoksarilla, siinä jätin liikkurille palkan ja vapautin takapalkalle stopista. Tekikin ihan hyvän stopin. Vikana zeta, siinä tein vaan pelkän istumisen keskimmäisellä sivulla. Seuraamisessa tuntui vähän nihkeältä, käännöksissä ei oikein keskittynyt. Istumisenkin mokasi, jäi seisomaan. Zetan seuraamista täytyy nyt kyllä treenata lisää, on tehnyt nyt kyllä vähän liikaa kokoinaisia zetoja, kun se on niitä ainoita liikkeitä, joita uskallan ottaa kisamaisesti suht usein.