Tämä viikko on hujahtanut ohi sellaisessa sumussa, ettei kauheasti ole siitä kerrottavaa. Ihan sikana koulua, perjantaina kirurgian tentti ja sopivasti vielä torstaina alkanut flunssa. Joskus alkuviikosta (tai ehkä sittenkin viime viikonloppuna) käytiin treenaamassa hakua Stepsun kanssa Korsossa, tehtiin tyhjiä. Meni ihan kivasti, rata oli joku 150m pitkä ja ukot molemmissa takakulmissa, alueen alku tyhjää. Muutaman piston kääntyi taaksepäin, mutta ei paineistunut yhtään ja lähti hyvin vaikka jouduin uusimaan jokusen lähetyksen. Tyhjiä tuli joku kymmenkunta.

Viikolla käytiin joku iltapäivä (ehkä keskiviikko?) treenaamassa tokoa Lean, Emman ja Sennin kanssa. En ollut suunnitellut yhtään mitään ja häröilin vaan jotain molempien kanssa. Step teki vissiin ruutua, zetan, tunnarin ja eteenmenon, Sara rallytokoa, noutoa ja eteenmenon. Ei kyllä kovin hyödyllisiä noin koulutusmielessä tälläset treenit...

2013-09-06_00099-normal.jpg

2013-09-06_00100-normal.jpg

2013-09-06_00108-normal.jpg

2013-09-06_00109-normal.jpg

Kuvat: Tiia Hämäläinen

Torstaina käytiin aksassa vaikka oli vähän flunssainen olo, ei ehkä olis kannattanut... Tehtiin ihan lyhyt pätkä Tanelin treeneissä, ehkä 10min treeniaikaa ja olo oli kuin maratonin jälkeen. Rata oli onneksi helppo eikä tarvinnut juosta paljoa, ja Stepsu oli jälleen kerran superpätevä. Aat oli tosin ihan poikkeuksellisen huonoja.

Perjantaina olinkin sitten ihan sänkykunnossa koko päivän, etenkin, kun tentissä oli pakko käydä yrittämässä. Koirat pääsivät tasan pissalenkeille, tyytyivät kohtaloonsa valittamatta. Onneksi mun flunssat ovat pikaista mallia, ja lauantaina mentiin hakutreeneihin (joskin ehkä vähän puolikuntoisena edelleen mutta pakko treenata kun on koe viikon päästä). Step teki 4 löytöä, kaksi ekaa etukulmiin ja seuraaville ääniavut, vika etenevänä. Vähän oli nenä tukossa Stepsulla(kin), ei oikein saanut hajua ja tokalla pistolla jouduin lähettämään 3 kertaa ennen kuin löysi :O Saatiin lisäksi vähän häiriötä treeneihin kun kolmannella piilolla mukaan lyöttäytyi hirvikoira tutkapanta kaulassa. Odottelimme hetken, jos koira suvaitsisi häipyä, mutta ei, seurasi vaan Stepin perässä ja tuli mukana keskilinjalle. No, sitä pidettiin sitten kaulapannasta kiinni sen aikaa että Step löysi viimeisenkin maalimiehen. Step itse oli sitä mieltä, että jos hirvikoiraa ei huomaa, niin se varmasti katoaa. Treenien jälkeen käytiin vielä tekemässä pikaiset esineet. Stepille 4 esinettä joista se etsi ekat 2, ja Saralle sitten Stepin loput esineet (+yksi sama mikä Stepillä oli). Molemmat olivat tosi reippaita ja eteviä!

Tänään taas hakua, tällä kertaa SLO:lla. Stepille viimeistelyt ennen ensi viikonlopun koetta. Molemmat etukulmat näkölähtönä, toisessa etukulmassa umppari. Kaksi muuta pistoa ihan vaan suorat ilman apuja. Taas oli vauhtia enemmän kun järkeä, ja suhasi jonkun verran ennen kuin löysi. Umppari meni onneksi hyvin, niitä ei olla treenattu pitkään aikaan.

Ainiin, ja käytiinhän me treenaamassa tokoakin viikonloppuna Mariannen kanssa. Stepsu teki seuraamista, noutoa ja luoksetuloa, ja lopuksi kunnon kuuntelutreenin sisältäen ruudun, noutokapulan ja pari merkkiä. Meni ihan kivasti, etenkin kuuntelutreeniin olen tyytyväinen, Stepsu oli varsin pätevä! Sarmu teki taas vähän rallytokoa ja jokusen noudon.