Torstaina ja perjantaina otin jo vähän tuntumaa tokon erottelutreeneihin, kun arvasin että niitä tullaan ihan varmasti tekemään renkaan leirillä. Torstaina treenasin ennen aksaa Ojangossa BATin kentällä ruutu-kiertä-eteenmeno -erottelua ja Fisu oli kyllä aivan super! Harvoin on ollut noin hyvä fiilis treenien jälkeen, sillä onnistui kyllä kaikki aivan täydellisesti. Perjantaina tehtiin ohjattu-zetanmerkki erottelua, eli molemmin puolin zetan merkit oli ihan kapuloiden lähellä. Tässäkään ei mokannut, mutta yksi oikean puolen kapulalle meno oli vähän epävarma ja hortoileva. Zetassa tein pelkkää seuraamista, en ottanut yhtään asentoa.

Torstain aksassa Fisu oli aivan kamala. Se on kyllä jännä, miten sillä tulee noita erilaisia päiviä. Viime viikonloppuna kisoissa oli melkeinpä hidas ja maailman kiltein, torstaina se huusi ja karjui ja räiski rimoja mennen tullen. En kyllä aina ymmärrä, mitä tuon päässä oikein liikkuu.

Viikonloppu vierähti mukavasti renkaan leirillä. Olipa taas kivaa! Lauantaina aloitettiin perinteisellä kehätreenillä, joka oli tällä kertaa yllättävän helppo! Ensin ohjattu, sitten samasta lähetyspisteestä samaan suuntaan kaukot, sitten vielä samasta kohdasta samaan suuntaan kierto, sitten luoksari, ruutu ja loppuun seuruuta. Ainoa oikeasti paha oli ruutu, punaisilla huonosti erottuvilla merkeillä tehtynä ja ihan heti ruudun takana oli tuoleja, reppuja, treenikamoja, ja ruudun vieressä oli hyvin kirkkaasti näkyvät valkoiset luoksetulon merkit. Ohjatun alussa Fisu ei ottanut kontaktia ennen lähetystä ja jouduin huomauttamaan. Ohjattu-kierto -erottelua ollaan tehty ja sen ei pitäisi olla ongelma, mutta Fisu yritti kyllä silti juosta ohjatussa merkin ohi kiertoon. Stoppasi kyllä käskyllä ja itse ohjattu oli muuten ok, mutta sivulle änki väkisin vaikka pyysin tulemaan vaan käsikosketukseen asti. Kaukot oli ihan ok, vähän vajaa i-s asento ja sivulletulo vajaa. Kierto oli hyvä mutta murisi (!!!), stoppi ok, kapulan löysi hyvin, mutta nostossa kauhaisi niin pahasti hiekkaa suuhun, että yski ja tiputti kapulan kun piti yskiä niin paljon. Pyysin nostamaan kapulan maasta, sai jatkaa köhimistään luovutuksen jälkeen. Luoksetulo oli oikein hyvä. Eteenmeno oli loistava, mutta ruutua ei hahmottanut kunnolla. Juoksi ihan oikeaan suuntaan, mutta meni ihan vähäsen ruudun viereen vasemmalle puolelle. Korjauksella lähti hortoilemaan ruudun takana olevien kamojen suuntaan. Seuraaminen tuntui kivalta. 

Iltapäivän omatoimitreeneissä tehtiin ensin paikkista, kertaalleen kokeenomainen muuten paitsi kehuin kun istui hyvin, ja sitten häiriötreeniä jossa tein kuuntelua. Fisu oli nyt aika hyvä, pari maahanmenoa jotka otin, oli kaikki nopeita ja hyviä. Sitten omalla vuorolla tehtiin liikkuroituna liikkeiden alkuja, ja palkkasin hyvästä kontaktista. Seuraavaksi ruutua samanlaisessa tilanteessa kuin aamulla, kerran mokasi, mutta sen jälkeen tajusi ja onnistui. Näitä pitää kyllä treenata, etenkin ruudun takana olevat tavarat tuntu häiritsevän ja yritti jäädä liian eteen. Loppuun tunnaria, tehtiin yksi kierros vapaamuotoista oman etsintää läheltä, otin kolme toistoa ja palkkasin aina vauhdista kun nosti oman. Sitten liikkuroituna perään yksi "normaali" tunnari, jossa kuitenkin ennen lähetystä kävelin lähemmäs kapuloita, tässäkin onnistui ja jätettiin siihen.

Iltalenkillä ulkoilutin kameraa ihanissa Strömforsin ruukin maisemissa, ja Fisukin heitti talviturkin

IMG_1966.jpg

IMG_1973.jpg

IMG_1977.jpg

IMG_1984.jpg

IMG_1986.jpg

IMG_2319.jpg

Tänään aamulla oli vuorossa häiriötreenit, joissa kaksi koiraa teki yhtä aikaa samassa kehässä. Meillä oli parina Hurja. Fisu aloitti ohjatulla, jossa Carita seisoi haettavan kapulan edessä käskyttämässä Hurjalle kaukoja. Merkille Fisu meni ok, mutta kapulaa ei löytänyt, lähti keskikapulalle. Korjauksella ok. Sitten zeta, keskimmäisellä suoralla seisominen sijoittui niin, että Hurja tuli siitä aivan vierestä kapulan kanssa kiertonoudosta sivulle. Tää oli muuten hyvä, mutta istuminen oli vähän vino. Sitten ruutu, eteenmenossa ihan vähän linjasta sivussa oli kierto-ohjatun merkki, ja ruutuun mentiin hyppyjen välistä. Tää oli tosi iso onnistuminen, Fisu nimittäin otti ensin kohteeksi kiertomerkin, mutta onnistuin saamaan sen luopumaan ja lähti aivan täydellisen suoraan ja stoppasi ihan keskelle ympyrää! Ruutuunkin löysi ja meni määrätietoisesti, mutta aika reilusti ennakoi ja stoppasi ihan keskelle ruutua. Loppuosa oli hyvä. Sitten kaukot niin, että Hurja teki vieressä ohjattua. Ekat kaks vaihtoa (m-s ja s-m) oli hyviä, sitten Hurja lähti merkille ja Fisun ilme muuttui, veti korvat taakse ja teki loput nihkeästi ja i-s tarvitsi kaksi käskyä. Tää oli kyllä tiedossakin, että on vaikea. Sivulle otin käsikosketuksen, että saisin nousemaan reippaasti istumaan. Sitten kierto-ohjattu, tää oli ihan hyvä muuten, mutta sivulletulossa liioitteli ja roiskaisi, oli vähän vino. Ihan vikana vielä tunnari, tää oli kans ehdottomasti niitä onnistumisia vaikka ulos ei ehkä siltä näyttänyt. Meni ihan hyvin kapuloille, ei välittänyt ohi ruutuun juoksevasta Hurjasta, kertaalleen omasta ohi ja sitten otti oikean ja toi vähän epävarmasti, sivulletulossa muistutin apukäskyllä. Erittäin hyvä kuitenkin, että pystyi vaikeassa häiriötilanteessa tekemään noinkin hyvin, eikä jäänyt sahaamaan kapuloille. Palkkasin liikkeiden välissä aika reilusti sosiaalisella palkalla ja tuntui vastaavan siihen tosi kivasti.

Iltapäivällä Christan "ongelmanurkassa" otettiin teemaksi ohjatun merkki. Sehän ei ole koskaan ollut oikein hyvä, ja tuntuu että olen testannut siihen jo kaiken mahdollisen. Katsottiin tilanne läpi lelun kanssa, alustan kanssa ja ilman apuja häiriöllä. Mikään ei ollut hyvä, ja sen tiesinkin jo etukäteen. Ongelmana Christan mielestä oli se, että Fisulle ei ole riittävän selkeää kriteeriä merkille, vaan on vähän epävarma ja siksi ei laita siihen voimaa. Testattiin sitten turhauman kautta tulisiko lisää raivoa, eli Fisu odotti sivulla ja Flix kävi pariin kertaan pöllimässä merkin takaa Fisun pallon. Sitten, kun sai luvan kanssa mennä merkille, niin menikin kyllä tosi raivona. Jatketaan nyt tällä MM-kisoihin asti, ja sen jälkeen otetaan projektiksi merkillä kriteerien selvittäminen. Toisena ongelmana tehtiin tunnaria, kertaalleen liikkuroituna niin, että epävarmuus näkyisi, ja tekikin hyvin tyypillisen suorituksen, osui melkein heti oman kohdalle ja merkkasi sen selvästi, mutta ei ottanut vaan jatkoi haistelua, ja toi myöhemmin vasta. Christa oli samoilla linjoilla kuin mitä olin jo itsekin ajatellut, nyt tarvitaan vaan itsevarmuutta kasvattavia treenejä liikkuroituina ja sitten palautusta erikseen oman piilotuksesta.

Treenilista leirin jälkeen:

  • Liikkeiden alkuja liikkuroituna ja painotus kontaktiin. Jos ei ota heti kontaktia, niin huomautus, tämä pitäisi kyllä jo Fisun osata
  • Kaukoihin häiriötä ja i-s asentoa selkeämmäksi
  • Maasta sivulletuloa selkeämmäksi, luvattoman usein jää vajaaksi!!
  • Ohjatun merkille nyt leluprojekti: pallo merkin takana kiinni merkissä, jotta ei näe sitä kaukaa
  • Ohjatun suuntiin varmuutta, häiriötreenejä niin, että kapula näkyy huonosti
  • Ohjatun ja kierron sivulletuloihin tarkkuutta, usein vinoja
  • Eteenmenon stoppia terävämmäksi
  • Ruutuun häiriömerkkejä ja tavaroita/esteitä lähelle
  • Tunnariprojekti: helpotettuja treenejä liikkuroituna, luovutusta erikseen

Ihan perusjuttuja siis työn alla, eikä oikeastaan mitään ylläreitä. Heikkoudet ja vahvuudet tuli taas hyvin esiin, ja sitähän varten noi leirit on.