Noniin, Stepin viestiura on nyt ohi. Tavallaan helpottavaa, toisaalta harmittaa... Edellisen (epäonnistuneen) kokeen jälkeen päätin, että jos Step keskeyttää yhdenkin kerran treeneissä, niin lopetetaan koko touhu. Jos koira ei halua juosta, niin mä en sitä halua siihen pakottaa. Ja jos koira ei ole varma juoksija, vaan keskeyttää aika ajoin, se ei ole hyvä viestikoira, eikä se silloin ansaitse myöskään mitään koulutustunnuksia siitä, eikä sen kanssa ole kivaa kisata kun ei voi koskaan luottaa siihen, että koira tekisi oman osuutensa. Käytiin eilen (ke) treenaamassa viestiä, otettiin teemaksi pidempi jälkipätkä. Eka pätkä ihan lyhyt, joku 150m, ja eka jälki sitten pitkä, joku 400-500m. Ekan pätkän juoksi ok, mutta jälkeä ei sitten tullut vaa keskeytti a-pisteelle. Joel yritti lähettää sitä uudestaan, mutta jäi ilmeisesti taas piileskelemään johonkin, kun ei uskaltanut mennä takaisin, eikä myöskään juosta mulle. En keksi mitään syytä, mikä nyt on pielessä. Treeni ei ollut liian vaikea, olosuhteissa ei mitään vikaa, Step ei ole mitenkään sairas tai muutenkaan outo. Sara sai juosta 3 pätkää, sillä oli sentään kivaa. Mulla on ollut ihan alusta asti sellainen tunne, ettei Stepistä tule viestikoiraa, se ei ole luonteeltaan riittävän itsenäinen ja rohkea. Halusin kuitenkin yrittää, kun treenit lähtivät niin hyvin liikkeelle, mutta jotenkin tiesin koko ajan, ettei tämä tule toimimaan. Kaikista koirista ei ole viestikoiriksi, ja se tosiasia pitää nyt hyväksyä. Harmittaa, viesti on ihan ehdottomasti mun lemppari pk-laji, eikä mulla ole nyt koiraa jonka kanssa sitä voisin harrastaa. Saraa voisi kyllä periaatteessa juoksuttaa huvin vuoksi, se rakastaa viestiä ja on siinä superhyvä, mutta kisaamaan sen kanssa ei voi enää mennä, joten mulla ei kyllä löydy motivaatiota treenata ilman mitään tavotteita. Step saa nyt keskittyä sellaisiin lajeihin, jotka sopii sille paremmin. Koirien takiahan tätä tehdään, joiltain se tuppaa välillä unohtumaan kun panokset kovenee ja omistaja on kunnianhimoinen.

Ollaan treenattu tokoa 2 kertaa tällä viikolla, tiistaina otin Stepin kanssa liikkeestä seisomista, luoksetulon seisomista, tunnaria ja juoksussa seuraamista. Liikkeestä seisominen toimii hyvin uudella käskyllä, luoksetulon stoppia ollaan tehty takapalkalla, tosi paljon joudun ottamaan läpijuoksuja ettei ala hidastelemaan. Tunnaria pari kertaa pelkällä oman haulla, palkkasin vauhdista ja kertaalleen luovutuksesta, oli tosi jees. Juoksuseuraaminen aluksi tosi levotonta, tasaantui hyvin kun pidin kättä alhaalla. Pitää varmaan opetella juoksemaan käsi alhaalla, tuntuu paljon paremmalta. 

Tänään käytiin hiekkakentällä, hetki jouduttiin odottelemaan vuoroa kun meidän kentällä oli joku ratsastamassa :O No, eipä kavionjäljet ja kakkaläjät Stepsua haitanneet. Step oli tosi hyvä, olen tyytyväinen oikeastaan kaikkeen mitä tehtiin. Alotettiin luoksetulon maahanmenoilla, tosi hyvin oli muistissa, oikein napakat maahanmenot myös ilman alustaa. Sitten metallinoutoa, huh mikä vauhti neidillä! Rapa vaan roiskui, onneksi Stepillä ei tule mitään ongelmia noudoissa vaikka kävisikin kuumana, ei pure kapulaa tai tee saalispomppuja. Seuraavaksi seuraamista, ja seuraamisen ohessa liikkeestä seisomista ja istumista. Seuraaminen oli ihan jees, ja ennen kaikkea ilahduin liikkeestä seisomisesta, tähän mennessä 100% oikein uudella käskyllä, vaikka olisi kuinka tohkeissaan seuraamisessa, ja vaikka olisin ottanut (ja palkannut) istumisen juuri äskettäin. Problem solved?? Ei ehkä pidä huokaista helpotuksesta liian aikaisin, mutta hyvältä näyttää kieltämättä :) Lopuksi vielä muutamat ruudun loppuosat, ihan hyvin nekin. 

Sara on päässyt myös touhuamaan samalla kun olen treenannut Stepin kanssa, sillä tuntuisi olevan virtaa kuin pienessä kylässä... Ei olla tehty mitään sen kummempaa, vähän seuraamista, luoksetuloja, kapulan luovutuksia, liikkeestä istumista. Eilen piipahdettiin Talissa ohimennet hyppimässä, ei taaskaan mitään ongelmaa. Mikähän tähän olisi ratkaisu tähän meidän kisahyppyongelmaan...? Treeneissä menee ihan normaaliin tapaan, puhtaasti molempiin suuntiin.

Tänään kävin tekemässä Stepille janatreenin, vanheni sen aikaa kun treenasin tokoa. Hassua treenata jälkeä joulukuun lopussa ;) Jana oli joku 15-20m pitkä, jälki lähti oikealle. Janalla purkki, ja jäljen päässä keppi (joku 150m jälki). Step näki kun tein jäljen, ja mentiin sitten lähtikentälle treenaamaan tokoa välissä, vanheni jonkun 40min. Jana meni tosi kivasti, aivan piikkisuoraan ja nappasi jäljen heti, pieni pyörähdys takajäljelle, ja sitten lähti oikeaan suuntaan. Meni kuitenkin purkista ohi, höh, eli ei saanut nyt palkkaa hienosta ja suorasta janasta. Annoin jäljestää loppuun, kepin nosti ok. Tein sitten toisen janan, kun purkki oli kerran syömättä, en tehnyt jälkeä ollenkaan, vaan pelkkä jana. Lähetin heti, taas teki oikein hienon ja suoran janan, ja nosti purkin. Jee!

Lomailu ja joulunvietto meni mukavasti, Sara oli tapansa mukaan ärsyttävä kissojen kanssa. Nyt alkaakin sitten jo uusi vuosi kuulua, nimittäin pauke on alkanut. Sääliksi käy koira-raukkoja...