Fisun motto tuntuu nyt olevan se, että kisoissa saa mokata ihan vapaasti, ja treeneissä ei sitten ole mitään ongelmaa saman asian suhteen... Keskiviikkona käytiin Forssassa iltakisoissa kisaamassa tokoa. Viimeistelyt oli menneet edellisiltana tosi kivasti, oli varsin hyvä ja luottavainen fiilis. Koe ei kuitenkaan lähtenyt kovin hienosti liikkeelle, olin nimittäin myöhässä kun töissä venyi, heitin vaan kotona koirat autoon ja kaasu pohjassa Forssaan, ja kivasti olin vielä ekana suoritusvuorossa... En ehtinyt etsimään yleisöstä ketään joka ottaisi suoritusta videolle, ja juuri ja juuri ehdin tekemään pienet virittelyt. Liikkeet tehtiin kahdessa osassa täysin sekoitetussa liikejärjestyksessä, tuomarina Tiina Heino. Kenttä oli selkeästi rakennettu ja helppo, mutta pohja oli tosi huono, ja mua pelotti kauheasti, rikkooko Fisu tassunsa siinä. Kenttä oli nimittäin tosi isoa ja terävää kivimurskaa, ja tosi kova. Sellainen, että treeneissä en ikimaailmassa tekisi mitään stoppeja tai vauhtiliikkeitä tuollaisella pohjalla... 

Paikalla istuminen: 10 hyvin istui rauhallisena

Paikalla makuu ja luoksetulo: 10 hyvä ja ripeä maahan, ihan nopea luoksetulo ja suora sivulle!

--------

Kaukot: 9,5 kaukot ekana liikkeenä oli hyvä juttu! Alkoi vielä seisomisella, eli vaikeampi meille. Teki varmaan parhaat kisakaukonsa tähän mennessä, kaikki vaihdot tosi hyvällä asenteella ja m-s eli se ongelmallisin toimi hienosti, siirsi etujalkoja taaksepäin niinkuin pitääkin, jes! S-i vaihdossa siirsi toista takatassua ehkä 5cm taaksepäin.

Kierto-ohjattu: 8 asentona maahan. Bongasi hyvin merkin ja teki siistin kierron, laitoin maahan niin pian kierron jälkeen kun uskalsin, ei kyllä tullut ehkä edes sitä 2m matkaa merkiltä kun en uskaltanut päästää sitä kiihdyttämään tuolla pohjalla ennen maahanmenoa. Maahan hyvä ja siisti, haettiin vasen. Nosti kapulan vähän huonosti ja joutui korjaamaan otetta, siitä pistevähennys. Eteentulo suora ja sivulle kans suora.

Luoksetulo: 10 ei todellakaan parasta Fisua, varoi selvästi itsekin pohjaa ja tuli paljon hitaammin kuin yleensä. Pysäytin niin aikaisin kun uskalsin ettei ehtisi kiihdyttää, ja stopit oli ihan ok, mutta ei mitään lukkojarrutuksia.

--------

Tunnari: 10 oli oikein siisti, aloitti nuuskimisen oman vierestä ja oma löytyi siis tosi nopeasti, ja otti sen reippaasti ja toi hyvällä vauhdilla.

Seuraaminen: 8,5 tuntui tosi kivalta, ainoastaan juoksun täyskäännöksessä yritti vähän keulia ja pomppia. Peruutus aivan todella hienoa, aivan suoraa ja käytti tosi hienosti takapäätä, mutta peruutuksen jälkeisessä perusasennossa jäi seisomaan. Tämä oli ihan mun oma moka, ollaan treenattu nyt niin paljon peruutuksessa juuri sitä, että ei saa yrittää istua joka välissä, niin eihän se sitten istu :D Oon tosi tyytyväinen, varmaan yksi parhaista koeseuraamisista Fisulta.

Ruutu: 10 virittelyssä katsoi aavistuksen vinoon vasemmalle, ja sinne myös lähti. Oli kuitenkin just vielä ympyrässä kun pysäytin. Ruudun bongasi hyvin ja sinne meni vauhdilla, vähän kyllä alkoi jo jarruttamaan ennen ruutua, kun ruutu oli aivan kentän seinään päin parin metrin päässä aidasta. Stoppasin aika keskelle, ja hyvin maahan. Loppukin ihan ok.

Zeta: 10 järkkä i-m-s. Kaiken kaikkiaan tosi hyvä zeta! Nopeat ja suorat asennot, hyvin lähti nyt mukaan seuraamisiin, maassa ei nostanut päätä kun kävelin takana.

Ohjattu: 0 voi nyt perkele tämän kanssa!!!! Virittelyssä bongasi merkin, ja liikkurin viedessä kapuloita piti kontaktia eikä katsonut kapuloiden vientiä. Liikkuri oli kuitenkin aika hidas, ja vähän ennen käskyä Fisu ehti alkaa uudestaan katselemaan, ja bongasi vasemman kapulan. Sinne lähti, ei aikomustakaan mennä merkille!!!!! Pysäytin, ja yritin korjata, ei ottanut korjauskäskyäkään vaan yritti jatkaa kapuloille. Kutsuin, ja pysäytin, sain sen sillä rinkulaan mutta ei edelleenkään edes katsonut merkkiä. Itse nouto oli ihan ok, mutta nolla silti. Täsmälleen sama siis kuin viime kisoissa, ja täsmälleen sama määrä korjauskäskyjä, silloin saatiin pisteitä ja nyt ei. Todella ärsyttävää, treeneissä ei ole mokannut tätä kertaakaan sen viime kokeen jälkeen! Seuraavalla kerralla jos vielä tekee tämän, niin en lähde enää mukaan pelleilyyn vaan sanon sitten vaikka 20 lisäkäskyä, että saan sen oikaeasti merkille.

Yhteensä 275,5p eli EVL1 ja 1. sija. Vähän ristiriitaiset tunteet jäi, teki tosi hyviä liikkeitä, mutta tuo ohjattu ottaa aivan suunnattomasti päähän. Ollaan treenattu ohjattua, ja etenkin ohjatun merkkiä TOSI paljon kuukauden aikana, ja ei _mitään_ hyötyä, en saa ongelmaa esiin treeneissä.

IMG_0480.jpgIMG_0481.jpgIMG_0482.jpg

Sama teema treenien mokaamattomuuden kanssa jatkui torstaina, kun käytiin Claudian kanssa treenaamassa agilitya. Oikeasti mun oli tarkoitus jättää Fisu karsintojen jälkeen aksatauolle, mutta ärsytti niin paljon ne rimanpudotukset, että pakko oli käydä niitä treenaamassa. Rakensin saman kohdan missä karsinnoissa Fisu tiputti kaksi kertaa riman, eli kaksi hyppyä melkein rinnakkain ja jälkimmäiseltä kiire jonnekin. Laitoin rimat 65cm ja ohjasin tarkoituksella samalla tavalla kuin kisoissa (eli huonosti), jätin koiran yksin enkä tukenut edes katseella vaan lähdin rynnimään eteenpäin. Ja tadaa.... ei pudottanut kertaakaan!!!!! Grrrrrr! Koko treenin aikana yksi rima, ja sekin aivan erilaisessa kohdassa. Huoh. Miten voin puuttua ongelmaan jos ongelmaa ei ole muuta kuin kisoissa? Ihan sama juttuhan oli keppien kanssa, SM:ien jälkeen tehtiin tosi vaikeita keppikulmia ja keppihäiriöitä, eikä mokannut kertaakaan, ja sitten kuitenkin karsinnoissa taas viidestä radasta kahdella keppivirhe just sisäänmenossa.

DSC_1512.jpg

Kyllä Fisu osaa hypätä oikein kauniisti niin halutessaan... Kuva: Henkka Luomala