Käytiin iltapäivällä pyörällä Olarissa metsässä treenaamassa jälkeä ja lenkkeilemässä. Tein eka molempien jäljet, sitten käveltiin vähän aikaa ja koirat saivat riekkua vapaana. Mentiin Stepin kanssa eka jäljelle, oli vanhentunut n. 20min. Maasto oli ajoittain aika hankalaa, puolen metrin korkuista mustikanvarpua, hyvä kun koko koiraa näkyi sen seasta. Nameja siellä täällä, alussa enemmän, lopussa vähemmän. Step meni ihan kivasti, jäljestää tosi hyvin ja nenä maassa, myös pusikkoisimmissa kohdissa. Lopussa meinasi erkaantua pikkuisen, haju oli varmaan aika laajalla alueella varpujen seassa, en päästänyt vaan odotin että menee tasan jäljen päällä. Rasia löytyi ja namit sai sieltä, lopuksi heiteltiin vähän keppiä.

Saran jälki oli reilu 30min vanha, n. 100m ja 2 kulmaa, 7 keppiä. Edelleen teemana lyhyet jäljet jossa paljon keppejä, ettei pääsis kaahaamaan. Nyt ei ollut jarrunameja ollenkaan, keppejä oli sen verran tiheästi. Sara jäljesti tosi hyvin, intensiivisesti ja nenä alhaalla, kulmat selvitti hienosti ja kaikki kepit ilmaisi varmasti. Hyvä hyvä. Vauhti on edelleen aika kova, mutta eipä se haittaa jos se oikeasti keskittyy ja pysyy jäljellä. Muutama tikapuujälki pitäisi tehdä ja sitten voisi koittaa jo pidempää. Ties vaikka saataisi maasto siihen kuntoon että päästäisi loppusyksystä kisaamaan...

Illalla sitten agilitytreeneihin. Mun ryhmässä oli vaan 3 paikalla, eli aikaa oli runsaasti, ja ehdin ottaa Stepsun kanssa. Treenattiin ihmisnuolta pienellä radan pätkällä, meni ihan kivasti. Yhden riman Stepsu halusi sitkeästi pudottaa, lopetin radan aina siinä kohtaa. Otettiin ihan vaan hyppelyä parilla hypyllä, ihan puhtaasti se näyttää hyppäävän, on vaan aika herkkä ohjaukselle tiukoissa käännöksissä. Umpikulman putkeen haki hienosti, ja rengas radalla ei tuottanut ongelmaa sekään. Puomia tehtiin, teki kauniit kontaktit.

Saran kanssa meillä oli Niinun treenit, aika ylpeitä me ollaan koko ryhmä meidän kouluttajan hyvästä menestyksestä :) Toivottavasti siitä välittyy jotain meillekin... Tehtiin ihan hauskaa hyppäriä, jossa oli jotain kohtia sm-yksilökisan hyppäriltä. Tehtiin ekalla kertaa jo puhdas rata mutta kamalia kaarroksia tuli. Hinkattiin sitten kahta kohtaa, kepeiltä käännyttiin tiukasti takaisin päin hypylle, jonka jälkeen putken ohitus ja pituus. Tässä Sara kaarratti ekalla yrityksellä, vähän saatiin kaarrosta pienemmäksi kun kepiellä jättäydyin taakse, mutta silti Sara meinasi jäädä selän taakse :/ Toinen kohta mikä oli hankala, oli sm-hyppärin loppu, eli esteet 12-20. Vaikeaa oli saada tiukka käännös okserilta putkeen, se toimi parhaiten kun heitin Saran putken jälkeiselle hypylle ja lähdin vedättämään niin että ehdin valssaamaan sen eteen, jolloin sain hyvän poispäinkäännöksen okserille.