Viime viikonloppuna (tai oikeastaan jo perjantaina) sanoimme heipat Kajaanille, ja muutin takaisin Helsinkiin. Pe-su yöksi jäätiin Mikkeliin yöpymään, ja lauantaina "matkan varrella" käväistiin rallytokokisoissa Saran kanssa Hyvinkäällä. Sara kisasi nyt ekaa kertaa AVOssa, eli hihnasta päästiin eroon! Ilma oli tosi lämmin, ja otin Saran vähän liian aikaisin kentän reunalle, tuomareilla kesti tosi pitkään kirjoitella edellisen lappua, niin Sara oli jo aivan tylsistynyt siinä vaiheessa kun päästiin kehään. Rata oli onneksi tosi helppo, ainoa mikä vähän jännitti oli hyppy, jota ei olla tehty kuin pari kertaa. Sara tuntui tosi laiskalta kehässä, mutta teki kuitenkin suurinpiirtein oikein kaiken. Pyörähdyksessä ei tehnyt ekalla käskyllä, jouduin pysähtymään ja käskemään uudestaan, ja silläkin teki vähän huonon pyörähdyksen ja tönäisi mua takapuolellaan. Tämä olis kannattanut uusia, mutta en tajunnut. Hyppy meni onneksi hienosti :) Pisteitä 93 eli hyväksytty kuitenkin.

Sunnuntaina jatkettiin rallytokon merkeissä Kivikossa IHAHin kisoissa. Tällä kertaa olosuhteet oli vielä epäonnisemmat, kisat oli nimittäin myöhässä aika paljon, autot joutui jättämään tosi kauas joten mulla oli kaikki koirat kentän reunalla, ja melkein heti kun päästiin kisapaikalle, alkoi siellä ukkostamaan... Sarahan pelkää ukkosta, ja tosi kiva kun se sitten läähätti ja tärisi 2h kentän reunalla ennen omaa vuoroa. Ratakin oli vaikeampi kuin edellisenä päivänä, heti alussa jo oli hyppy, ja heti perään saksalainen täyskäännös, niin että nopea koira oli vaikea saada kontrolliin kun seuraava kyltti oli niin lähellä. Lisäksi siellä oli houkutus meille uutena juttuna. Sara tuntui kehässä ihan yllättävän kivalta olosuhteisiin nähden, reippaampi se oli kuin edellisenä päivänä, ja nyt pyörähdyskin toimi heti ekalla käskyllä. Meillä kävi tuuri, valtava salama välähti juuri kun oltiin vikalla kyltillä, ja jyrähdys tuli siinä vaiheessa kun oltiin jo kävelemässä maalin ohi. Houkutuksesta tuli joku -1p kontrollin puute, en tiedä mitä siinä sitten kävi, olisko tönäissyt mua käännöksessä tms. 99p ja Sara voitti :)

Maanantaina olikin sitten taas huippu päivä, eli lyhyen koulupäivän jälkeen suunnattiin Lean ja Zeron kanssa Somerolle paimentamaan! Oltiin nyt isolla pellolla, lampaita 5kpl. Selitin kouluttajalle meidän "ongelman" eli Fisu ei meinaa jäädä tasapainoon ajamaan, ja ollaan nyt treenattu niin vaikeilla lampailla ettei sillä ole ollut oikein tilaisuuksia päästä sitä edes harjoittelemaan. Aloitettiin niin, että Fisulla roikkui liina perässä varalta, jossain vaiheessa otettiin se kuitenkin pois kun ei sille ollut käyttöä ja oli vain tiellä. Alkuun pääsi kertaalleen syöksähtämään niin että lampaat levisi, rauhoittelin tilanteen ja annoin Fisun sitten itse hakea lampaat aidan reunasta. Kauempana työskennellessään teki aivan tosi kivasti ja rauhallisesti hommia! Koitin ensin kepin avulla estää Fisun flänkkiyritykset, mutta ei toiminut kauhean hyvin, teki taas samaa mitä ennenkin, eli laajentaa vaan flänkkejään. Kokeiltiin sitten niin, että käskin Fisun maahan joka kerta kun alkoi valua liian lähelle tai jompaan kumpaan laitaan. Totteli yllättävän kivasti maahan-käskyjä! Kokeiltiin kierroksen lopuksi vielä lyhyitä hakuja niin, että kouluttaja oli lampaiden kanssa ja lähetin Fisun hakemaan. Eka oli vähän huono, lähti jo alunperin aika tiukasti ja ei tehnyt kunnon nostoa vaan puski lampaita jonkun ihme kaaren kautta mulle, mutta toinen oli sitten jo parempi!

IMG_9191.jpgIMG_9175.jpg

Tokalla kierroksella jatkettiin samaa, ja tässä näki nyt taas jo edistystä tämän yhden treenikerran aikana! Eli nyt rauhottui jo paljon paremmin ajamaan, ja saatiin kuljetettua jo ties kuinka pitkiä matkoja aivan suoraan aivan rauhallista vauhtia, ilman että jouduin koko aikaa käskyttämään koiraa! Jessss! Teki myös muutaman hienon maahanmenon ihan oma-alotteisesti, niistä sai kovasti kehuja. Otettiin nytkin muutama kaari, ekalla jäi tasapainottamaan lampaita kouluttajalle eikä hoksannut tuoda mulle :D Toka oli taas hyvä, nyt meni jopa kaarella vähän yli eli lähetin oikean kautta niin nosti jostain klo 10-11 kohdalta. Loppuun puhuttiin kouluttajan kanssa toimivan hus-käskyn opettamisesta tuollaiselle perskärpäselle, eli olis hyvä jos mulla oli toimiva käsky jolla saisin Fisun ottamaan etäisyyttä, eikä siis niin, että lähtee vaan kauemmas flänkille, vaan niin että oikeasti menisi vaan kauemmas koko laumasta. Kokeiltiin pari kerta, eli kepillä maahan naputtelemalla yritin häätää Fisua kauemmas, mutta ei kyllä toiminut yhtään, lähti vaan koko ajan flänkkäämään jompaan kumpaan suuntaan eikä muutenkaan kyllä pahemmin kunnioita koko keppiä. Tulipa samalla testattua Fisun reagointia ukkoseen, se nimittäin jyrähteli useaan kertaan toka kierroksen aikana. Ei näkynyt mitään eroa työskentelyssä :) Se näyttääkin jo ihan oikeelta paimenkoiralta!

IMG_9274.jpgIMG_9238.jpg

IMG_9276.jpg

Tokoa/tottista ollaan myös treenailtu eilen ja tänään. Illalla käytiin lyhyesti tottistelemassa Emman kanssa, Fisu teki seuraamista ja paikkamakuuta ja jonkun luoksetulon ja eteenmenon. Stepsu teki myös seuraamista, liikkeestä istumista ja eteenmenon. Fisun lähetin nyt ekaa kertaa "sokkona" eteenmenoon niin, ettei ollut nähnyt pallon vientiä ja kentällä oli jo tosi hämärää niin pallo ei näkynyt kunnolla. Lähti vähän poukkoillen, eteni suunnilleen suoraan ja ehkä puolivälissä bongasi sitten pallon ja sinkosi sinne, eli ei se valmis vielä ole mutta hyvällä mallilla kun lähti kuitenkin. Stepsu teki loistavan eteenmenon vaikka oli jo ihan pimeetä eikä pallo todellakaan enää näkynyt.

Tänään treenattiin porukalla tokoa, Fisu teki henkilöryhmää, jäävät, tunnaria ja paikkamakuuta. Jääviä sotki taas pahasti, höh. Kaikki muu toimi kivasti, eli tunnarissa oli hyvällä asenteella, paikallaolossa oli rauhallinen vaikka Zero treenasi vieressä ohjattua, ja seuraaminen tuntui kivalta. Stepsu teki myös seuraamista, paikallaolot ja noutoa. Ei kytännyt pahasti vaikka ruutu oli kentällä! Sarmu teki rallytokoa, palkkailin vasemmalle täyskäännöksessä parempaa rintamasuunnan pitämistä.