Eilen aamupäivällä käytiin Iidan kanssa läheisellä hiekkakentällä tokoilemassa. Otin Stepille ruudun, ohjatun, kaukot ja seuraamista. Ruutu oli hankalasti kentän nurkassa varjossa, lähti hyvin mutta jäi ruudun eteen pyörimään, ei huomannut lelua joka oli ruudussa odottamassa. Kun löysi lelun, kehuin kovasti. Otin uudestaan, nyt tyhjällä ruudulla, oli hyvä. Sitten ohjattu, haettiin ruudunpuoleinen eli vasen. Merkki huono, korjasin. Kapulalle ok, luovutuksen yritti tuoda eteen mutta pyysin sivulle. Muutama pelkkä luovutus, nyt toi hyvin sivulle. Sitten oikea vauhtipalkalla. Tähän väliin tauko, ja tauon jälkeen kaukot. Iida oli liikkurina Stepin takana, ei häiriintynyt yhtään. Muuten teki ihan ok kaukoja, mutta s-m ei jostain syystä toiminut, tuli siinä eteenpäin. Laitoin namin etutassujen väliin, sillä teki hyvin. Lopuksi pieni pätkä seuraamista, oli aika levotonta. Liikaa virtaa vaikka otin vasta treenien lopussa...

Sara pääsi mielenvirkistykseksi tekemään ruudun, ohjatun ja vähän seuraamista. Ruudussa lähti ensin ohjatun kapuloille, kun ne oli valmiina odottamassa. Uudella lähetyksellä katsoi edelleen kapulaa mutta meni silti ruutuun. Ohjattu oli hyvä. Seuraamisessa painoi vaihteeksi ihan kunnolla, plääh.

Kotona sain sitten idean, että kokeilen opettaa molemmille koirille etsintäkokeen tarkkuusetsinnän. Hakua ja jälkeähän molemmat on tehneet, tältä pohjalta olisi aika helppo mennä myös etsintäkokeeseen. Tarkkuusetsintää ja pudotetun esineen noutoa ei olla aikaisemmin tehty. Lähdin opettamaan tarkkuusetsintää molemmille samaan tapaan, eli olkkarin matolle nappi, ja naksuttelin siitä kun osoittivat kiinnostusta nappia kohtaan. Molemmat tajusivat todella nopeasti jutun juonen, ja aloin vahvistamaan ilmaisutapaa, mikä niiltä luontaisimmin tulee. Sara alkoi tarjoamaan maahanmenoa nappi etutassujen välissä, Step tökkii nenällä nappia sellaisessa leikkiasennossa. Otin muutaman toiston napilla, ja vaihdoin sitten 5 sentin kolikkoon, ja sen jälkeen metalliseen avaimeen. Kaikilla toimii yhtä hyvin, alkoivat heti yleistää toimintaa muihin esineisiin. Iltalenkille otin napin mukaan, ja kokeilin ulkona samaa juttua. Talloin vähän pidempään heinikkoon joku 1m2 ruudun jonne nappia piilotin. Aloitin Saran kanssa, laitoin napin sinne niin että näki kun vein sen, mutta sinnehän se hukkui aika tehokkaasti heinän sekaan. Sara oli heti mukana, etsi intensiivisesti ja löytäessään ilmaisi samalla tavalla kun kotonakin. Otin muutaman toiston, laitoin joka kerta hieman edellistä vaikeampaan piiloon, vikalla peitin jo nappia vähäsen. Joka kerta etsi hienosti nenällä, löysi ja ilmaisi. Eipä taida tuottaa ongelmia Sarpalle tämä liike :) Stepsun kanssa sama juttu, silläkin oli kyllä hyvin nenä auki, mutta alkoi jostain syystä varioimaan ilmaisua, eli koitti napata napin suuhun. En haluaisi että se ottaa esinettä suuhun, ettei vahingossa nielaise sitä. Stepille noutaminen on vaan niin kovin luontaista, sitä se alkaa tarjoamaan heti. 

Tässä kuva mun tarkkuusesineistä, joku aiheesta enemmän tietävä voisi kommentoida, että onko oikean tyyppisiä?

Tänään illalla Ojankoon agittamaan, tehtiin karsintatuomari Powellin agirataa vapaatreeneissä. Rata oli ihan mukava, ei mikään kovin vaikea. Otin Stepin kanssa ekana, radalla oli pöytä, okseri ja kaikki rimat eri korkeuksissa, eli haastetta riitti helposta rataprofiilista huolimatta. Ekalla tiputti okserin riman. Uusi yritys, nyt karkasi keinulta. Taas uusi yritys, nyt karkasi pöydältä. Johan on! Kun alkusuora saatiin toimimaan, loppurata olikin ok. Tokavika rima alas, hyppäsi liian tiukkaan ja kaatoi siivekkeen. Tehtiin koko rata lopuksi läpi, ihan siistillä nollalla. Saran kanssa sama rata, pöydästä ja keinusta jouduttiin sen kanssa keskustelemaan. Okserin riman tiputti kerran, kun jätin pahasti selän taakse, muuten oli ok. Aan juoksi kauniisti :) Tehtiin rata myöskin nollalla läpi. Lopuksi jatkettiin ongelmien ratkaisua, eli Sara teki keppejä ohjureilla ja Step valeokseria. Saran kepittelyt meni kohtalaisesti, otin umpikulmaa. Pari kertaa hyppäsi ekan kaaren yli, ja pari kertaa yritti alottaa 3. välistä. Tajusi kyllä heti tehneensä väärin. Stepsu meni jo vähän paremmin hyppyä kun viimeksi, taisi hypätä päin vain kerran. Ponnistaa edelleen liian kaukaa, mutta selvästi joutuu jo pohtimaan asiaa ja parantaa koko ajan.