Meidän himotreenailu tokon suhteen jatkuu, eilen oli kisamaiset tokotreenit Stepin kanssa. Otettiin ekaa kertaa EVL läpi, tarkoituksena katsastaa vähän missä mennään. Tässä siis kooste:

P-istuminen: hyvällä mallilla, jätössä meinasi painua maahan, eli virittelyä pitää vahvistaa. Itse istuminen oli mallikas.

P-makuu: jostain syystä ihan kamalan vaikea Stepille! Menee maahan kaikilla viereisten käskyillä, ja ylös ei meinaa nousta ollenkaan... Jotenkin menee ihan koomaan siellä makoillessa, ja ylösnousu toooooosi hidas tai vajaa tai ei nouse ollenkaan. Tämä vaatii paljon treeniä!

Seuraaminen: vähän levotonta, ei ollut kovin hyvä idea ottaa suoraan autosta... Hidas hyvää, juoksussa edistää, normaali muuten vaan levotonta. Taaksepäin askelissa sanoi jopa piip! Siitä tietysti heti torut, sen jälkeen oli ihan hiljaa.

Idari: oikein hieno, tehtiin ihan kisanomaisesti. Kaikki jätöt toimii ja myös seuraamiseen lähdöt.

Luoksetulo: no se nyt on sama kun voittajassa... Otin tällä kertaa pelkän seisomisen, joka ihan ok, siitä suoraan kiinni leluun. Keskimmäistä pätkää pitäisi myös muistaa treenata välillä.

Ruutu: merkki ei vielä valmis, tuloillaan. Treeneissä vein merkille, ja siitä lähetys ruutuun, hyvin haki vaikka oli tosi vaikeessa paikassa, ihan oven suussa, paljon kaikkia agilityesteitä ruudun takana. Loppuosaa treenattiin niin että en kutsunut seuraamaan vaan kävin palkkaamassa kun pysyi.

Ohjattu: ehkä eniten kesken. Treeneissä vein merkille ja siitä lähetys oikealle, kapulat oli tosi kaukana toisistaan ja liian lähellä merkkiä, joten ei huomannut ollenkaan melkein seinässä kiinni olevaa oikeaa, ja ajautui keskelle. Tähän pitäisi ottaa ehkä sitten kuitenkin vähän liioitellummaksi noita suuntia, aluksi ajattelin että opetan Stepin menemään ihan suoraan kapulalle, mutta se taitaa olla ehkä vähän liian riskialtista. Ei kai se pieni lenkki voi kovin vakava virhe olla...

Hyppynouto: se on kunnossa, hieno oli.

Tunnari: myöskin ihan hyvällä mallilla, onnistui hienosti treeneissä.

Kaukot: ei mitään ongelmaa pidemmän matkan kanssa, teki ihan täydelliset kaukot.

Siinä ne sitten taisi olla. Eli vähän on vielä kesken, ja ainahan kaikkea voi vielä hioa ja treenata varmemmaksi, eli hommaa riittää :)

Otin samalla reissulla myös vähän keppejä ja keinua Saran kanssa, oli aika pätevä koira. 

Tänään sitten agitreeneihin Stepin kanssa. Mulla oli tällä kertaa suunnitteluvuoro, ja piirtelin tässä tiistain kunniaksi tälläisen:

Ja huhhuh, tulipas tehtyä melkoinen tapporata!! Estevälit oli aika pitkät, ja tuo alkusuora, se oli oikeesti ihan sairas! Hitaampienkin koirien ohjaajat oli ihan pulassa...  No, mä todistin Stepin kanssa että kyllä nopean bc:n kanssa ehtii kun vaan pistelee töppöstä toisen eteen -lujaa- :D Alussa otin vastaan tuosta 1-2 hyppyjen välistä, siitä nopea tyrkkäys taakse ja sitten mentiin! En ole varmaan ikinä juossut noin kovaa agilitytreeneissä, tuntui että jalat lähtee kohta irti... Mutta kannatti, mä ehdin ajoissa työntämään Stepin 5. hypyn taakse. Sen verran olin myöhässä, että Step sanoin "rrrääyhhh" siinä takaakierrossa, minkä sanoo aina kommentiksi kun ohjaan tiukkaa käännöstä myöhässä, mutta meni puhtaasti. Yllättäen ensimmäinen ongelma tuli vastaan hypyillä 8-9, koitin ottaa leyeröinnillä, mutta eipäs toiminutkaan! Ei olla näköjään treenattu sitä tarpeeksi! Otettiin sitten pallon kanssa niin että heitin palkaksi pallon 8. hypyn jälkeen kun pysyi kaukana, 2 toistoa ja sitten onnistui jo radalla. Kyllä noi vaan oppii nopeaan! Seuraava ongelmakohta tuli hypyn 14 jälkeen, otin sen niin että lähetin keinulle ja jäin itse 13 hypyn eteen, siitä peruuttamalla koira mukaan ja ohjasin oikealla kädellä molemmat hypyt. En antanut kuitenkaan 14 hypyn jälkeen riittävästi tilaa, joten Step livahti mun selän taakse ja putkeen... No, siitä päästiin kun annoin tilaa laskeutua. Loppu menikin sitten mallikkaasti, tein 16-17 väliin persjätön, toimi hienosti :) Olipas kivat treenit, sai juosta kyllä ihan tosissaan!