Maanantaina käytiin Kauklahdessa ampumassa Stepsulle, eka paikallamakuussa yksi paukku ja sitten seuraamisessa yksi paukku. Ei reagoinut kumpaankaan. Hienoa!

 
Tiistaina käytiin tottistelemassa samassa paikassa. Olin yksin matkassa, eli en voinut ampua. Tein Stepin kanssa kaikki tottisliikkeet läpi, seuraaminen muuten tosi hyvää mut täyskäännös ei toimi, ei. Liikkeestä istuminen ok, tässä vaiheessa huomasi kentän päässä eteenmenolelun. Maahanmeno ei onnistunut koska kyttäsi, tosi tiukkaan piti käskyttää että sain tottelemaan. Luoksetulo ok. Nouto tosi hieno, otin pienellä kapulalla. Sitten hyppynouto, kokeilin ensin ihan kokonaisena, vauhdikas on mutta otti kosketuksen mennen tullen. Otin sitten ilman kapulaa kutsuna kerran, nyt meni puhtaasti. Sitten pallonheitolla, menohyppy puhdas ja paluuhypyssä kosketus. Annoin sitten hetken aikaa Stepsun rallatella pallon kanssa ja mietin, miksi osa hypyistä onnistui ja osa ei. Tulin siihen tulokseen, että jos vauhti on riittävän kova ja itsevarmuus kohdillaan, hyppää puhtaasti. Menohypyt on useimmiten puhtaita, ja samoin kutsuhypyt, joissa innostan sitä esim. omalla liikkeellä. Kokeilin sitten niin, että innostin kapulalla ensin, en ottanut edes sivulle vaan annoin kytätä vieressä kun heitin, heitin niin pitkälle kun lähti, sitten annoin luvan, heti kun nappasi kapulan, aloin kehumaan ja kutsumaan. Ja kas, hyppäsi puhtaasti mennen tullen, ja kapula suussa :) Tähän pätee varmasti sama kun Sarankin kanssa, kun Step uskaltaa vaan hypätä rohkeasti, eikä varo liikaa estettä, se pääsee ihan helposti yli. Saralla se varmuus saatiin kun kerroin sille ettei esteestä saa ottaa tukea, ja palkkasin kun teki oikein, Stepsun kanssa näyttäisi toimivan se, että kiihdytän sen vauhdin ja vietin niin kovaksi, ettei se ehdi ajattelemaan liikaa :D Estenouto seuraavaksi, ensin loivalla esteellä, palkkasin vauhdista, sitten jyrkällä. Jyrkällä sama ongelma kun  viimeksi, varjo osui tosi jännästi esteeseen niin että näytti täysin pimeältä seinältä sieltä puolelta missä itse seisoin. Ekalla meinasi kiertää mennessä, kutsuin takaisin, ja annoin liikkeellä avun. Nyt meni ok, ja palkkasin taas vauhdista. Sitten kokonainen, nyt meni ilman ongelmia pimeältä puolelta, palkkasin luovutuksesta. Loppuun eteenmeno, seuraaminen kamalaa, kerran lähti oikein kunnolla hiippailemalla edistämään, otin niskavilloista takaisin sivulle, nyt piti oikean paikan, kontakti jotai sinne päin... No käskyllä lähti ihan miljoonaa suoraan eteen. Ihan hyvällä mallilla siis kaikki liikkeet, hyppy on ainoa vähän epävarma. Eteenmenon maahanmenoa ei olla juuri tehty, olen vältellyt sitä :/
 
Saran kanssa otin seuraamista, jättävät, yhden luoksetulon, hyppynoudot ja eteenmenon. Seuraaminen tuntui tosi kivalta, hyvä Sarppa! Jätöt kaikki ok, seisomisesta luoksetulo, joka sekin ihan vauhdikas. Hyppynoudossa eka oli ihan vino, teki jonkun ihme kaaren kapulaa ottaessa, luovutus olis ollu vino jos olisin antanut tulla loppuun asti, nyt palkkasin vauhdista. Otin uudestaan, nyt heitin pidemmälle, jotta ehti suoristaa linjan ennen hyppyä, tämä oli hieno :) Sitten estenouto, se ok molemmillä esteillä. Saraa ei pimeä puolikaan pelottanut. Eteenmenon seuraaminen yllättävän hyvää, palkkana Stepin pallo. Tykkäsi Sarppa siitäkin :)
 
Keskiviikkona agitreenit, kouluttajana Timo Rannikko. Rata oli aika haastava, varsinkin Stepin kanssa. Jumiuduttiin heti alussa pohtimaan Stepin pakkovalssiongelmaa, sillä tulee nimittäin aika usein rima alas pakkovalssissa. Kokeiltiin eri vaihtoehtoja, yllättävää kyllä, parhaiten toimi se, että alan kääntämään vieläkin aikaisemmin, niin että ponnistuskulma on ihan siivekkeen myötäinen. Vois kuvitella, että se olis kaikkein huonoin ratkaisu, mitä vaikeampi kulma hypylle, sen todennäköisemmin rima tulee alas. Stepsun kanssa tuo kuitenkin toimi, koska silloin se ehtii valmistautua hyppäämään, kun tietää jo hyvissä ajoin mihin ollaan menossa. Toinen ongelma tuli vastaan ennen keppejä olevalla suoralla. Katsoo mua eikä eteensä, ja tiputtelee rimoja. Tyypillistä Stepsua. Kokeiltiin erilaista ohjausta, eli tarkoituksena leikata ennen keppejä. Ei toiminut, koska ei edelleenkään lue leikkauksia. Joo, näitä täytyy kyllä alkaa ihan tosissaan treenaamaan. Antoisa treeni, vaikka paljoa ei ehditty tekemään.
Saran kanssa sama rata, sen kanssa pakkovalssi toimi ok. Sarppa teki muutenkin aika kivasti, kepeillä otin paljon etumatkaa ja ehdin helposti tekemään niistosokkarin seuraavalle hypylle. Ainoa vähän haasteellisempi kohta oli radan lopussa, takaakierto ihan tyrkyllä olevan putken suun lähellä. Siihen tein ensin twistin, ja seuraavalle putkelle saatoin menemällä vaan vieressä. Putkelta kääntyi kuitenkin väärään suuntaan, joten kokeiltiin sitten twistin sijasta saksalaista. Kun ajoitus saatiin kohdilleen, toimi sikahyvin. Toinen mitä pohdittiin, oli putkijarrutus. Sitähän Sara ei osaa, tällä radalla kävin onkimassa sen ihan putken suulta, ettei päässyt valumaan. Koitin käydä merkkaamassa putken suun, ja sitten siirtyä kauemmas, mutta ei toiminut, valui silti. En todellakaan tiedä, millä hitolla tän sais Saralle opetettua...
 
Agitreenien jälkeen mentiin sirkuskentälle tokoilemaan Kaisin kanssa. Aloitin muffen kanssa seuruulla, tuntui taas älyttömän kivalta! Korkeassa vireessä on, pikkuisen pomppaa liikkeellelähdöissä, mutta muuten tosi korrekti. Paikka ja pään asento on just se mitä haluan, ja käännökset nopeita ja tyylikkäitä. Hyvä Step! Sitten luoksetulon stoppia, pari megahienoa, suurin osa tavallisia. Sitten vauhtinoutoa 650g kapulalla, hyviä oli. 
Saran kanssa myös seuraamista, muuten edisti mutta täyskäännökset sairaan hyviä! Luoksetulon stoppia, ei oo enää niin hyvä kun ennen, oon jotenki onnistunu pilaamaan tän :( Vauhtinoutoa, ei ollut tääkään mikään kovin ihmeellinen. En tiedä millä tuohon sais lisää vauhtia, ei varmaan millään. Loppuun kaukoja, oli hyviä.