Päivitykset laahaa taas ihan kiitettävästi. Viime tiistaina käytiin Alajärveltä käsin Vöyrillä moikkaamassa Saran veljeä Suloa ja ohjaajaansa Leenaa. Voi miten mukavaa oli nähdä pitkästä aikaa, ja päästä treenaamaan yhdessä :) Tehtiin eka tokoa, otin Stepillä seuraamaan tuloja, tasamaanoutoa, hyppynoutoa ja merkkiä. Step oli ihan hyvä, noudot oli nopeita eikä  yrittänyt tuoda sivulle kapulaa. Sivulletulot edelleen banaaneja, en tiedä mitä noille tekisi...

Sara teki tottiksessa seuraamista, luoksetulon loppuja, jättöliikkeet ja hyppyä korkealla tokohypyllä (ehkä 70-80cm). Seuraamista tarjosi aika kivasti, jättöliikkeet kaikki kerralla oikein, luoksetulot ihan nopeita. Hypyssä ei jälkeäkään ongelmista, hyppäsi joka kerta puhtaasti ja halukkaasti.

Sitten agia, tehtiin pieni rata jossa ohjauskuvioina pakkovalssi/twisti ja välistäveto/päällejuoksu-taaksetyöntö. Otin eka Saralla, heti ekalla yrittämässä siisti nolla :) Kokeilin sitten eri ohjauksilla, toimi kivasti kaikilla. Tuntui muutenkin kivalta, oli kuulolla ja teki tarkasti. Yhtään rimaa ei tullut ja aan juoksi hyvin. Leenakin kokeili Saran kanssa, vähän oli ajoituksessa ongelmia mutta Sara nautti kun pääsi liitelemään :D

Stepsukin pääsi tekemään, myös sen kanssa siisti nolla. Kokeilin sitten alkua twistillä, rima alas kuten arvelinkin. Vaatii tosi selkeän ja rauhallisen ohjauksen ettei tiputa rimaa, nää on sillä iso ongelma nää mua kohti tultavat hypyt. Myös päällejuoksussa rima alas, ei mikään yllätys tämäkään.

Kokeilin ohjata Suloa, kovasti oli saman oloinen kun Sara nuorempana, menee kovaa ja on aika raskas kääntää, Saraa on paljon helpompi ohjata kun se osaa hidastaa ennen käännöksiä ja reagoi tosi hyvin pieniin eleisiin. 

Torstaina kävin tekemässä jäljet molemmille, Saralle jälki inhottavaan suopursumetsään, 3 keppiä, 2 kulmaa, vanheni tunnin. Meni ihan metsään koko jälki :/ Maasto oli tosi haastavaa, varsinkin Saralle joka on aina jäljestänyt liian korkealla nenällä. Koko matkan polveen asti suopursuja, kepit hukkui sinne syvälle kasvien alle. Janalta lähti heti väärällä asenteella jäljestämään, kauhea vauhti ja nokka ylhäällä. Kulma ok, mutta ekasta kepistä ohi, ei toivoakaan että olis ilmaissut kun tuolla asenteella mennään. Hinasin liinasta takaisin ja vaadin ilmaisemaan kepin, sen jälkeen tarkensi huomattavasti ja jäljesti ihan hyvin seuraavaan kulmaan asti. Sen jälkeen alkoi taas nenä nousta ja 2. keppi jäi johonkin. Vikan kepin sentään ilmaisi ihan omin avuin, mutta aika surkeasti meni silti koko jälki.

Step oli onneksi pätevä :) Tein sille sellaisen alo-luokan jäljen tyyppisen treenin. Jana joku 15m, jäljellä pituutta n. 400m, 4 kulmaa ja 5 keppiä, vanheni tunnin, en merkannut ollenkaan. Jana oli ihan kauhea, kaukana suorasta ja otti takajäljen. Ihan hyvä etten saanut koepaikkaa enää tälle vuodelle, jana ei todellakaan ole kisakunnossa. Hinasin pois takajäljeltä, kääntyi ja lähti oikeaan suuntaan. Jäljesti oikein nätisti, eka kulma tosi hienosti. Meni kuitenkin ekasta kepistä ohi, en tiedä miksi, jäljesti kuitenkin hyvin. Tokasta kulmasta meinasi väkisin kiskoa yli, en päästänyt, seisoin vaan paikallani niin kauan kunnes ratkaisi itse tilanteen ja jatkoi jäljestämistä. Ajattelin nyt kokeilla kulmien kanssa tätä etten päästä pitkäksi, aikaisemmin olen vaan mennyt perässä ja antanut koiran tehdä kokonaan hommat, ei tunnu oppivan sillä mitään, ja lisäksi mun jäljet sotkee kulman jos kävelen siihen koiran perässä koiran jatkaessa yli. Toka keppi nousi varmasti, ja sen jälkeen kulma oli oikein hyvä. Kulman jäljeen maasto oli aika hankalaa, sellaista tiheämpää pusikkoa. Hyvin selvitti. Kolmas keppi oli tiheikkövaiheessa, hienosti nosti. Neljäs keppi melko pian, nousi hyvin, ja sen jälkeinen kulma oli nätti. Vikan suoran jäljesti todella kauniisti tasaisella rytmillä, ja vika keppi nousi myös. Katsoi kellosta että aikaa meni 10min. Päätin sitten kokeilla samaa minkä tuossa tilanteessa saattaisin kokeessa tehdä, eli mentiin etsimään metsään jäänyttä keppiä. Hyvähän se on testata sitäkin, siltä varalta jos kokeessa joudutaan vastaavaan tilanteeseen :D Lähdin janaa pitkin kävelemään uudestaan, Step oli vapaana, annoin sen mennä nuuskuttelemaan ihan vapaasti. Seurailikin löyhästi jälkeä, mä kävelin mukana. Kun lähestyttiin sitä kohtaa missä arvelin kepin olevan (en tiennyt siis itsekään tarkkaan kun en merkannut sitä), sanoin Stepille että missä keppi. Se lähti tomerana etsimään ja vähän ajan päästä tuli keppi suussa :D Jee! 

Lauantaina ajelin kotiin Alajärveltä, ja sunnuntaille olin tomerana tyttönä sopinut hakutreenit ja agilitykisat (ai mikä tentti maanantaina!?). Hakuiltiin Mestarintiellä, otin Saralle 3 ukkoa ja 2 tyhjää. Tarkoituksena oli ottaa molempiin etukulmiin tyhjät, ja sitten 3 löytöä, mutta eipäs pysytty ihan suunnitelmassa. Eka pisto vasemmalle, teki ison tyhjän ja kävi aika lähellä vasemman puolen ekaa maalimiestä, joka oli jossain 50-60m etukulmasta. Huusin pois. Sitten oikealle, maasto oli aika tiheää enkä nähnyt juuri missä Sara menee. Etenin reippaasti keskilinjaa ja huusin Saraa, vähän ajan päästä tulikin rulla suussa, oli löytänyt oikean puolen maalimiehen, joka oli jossain ainakin 70m etukulmasta... Juu, ei sitten tullut tyhjää sinne kulmaan. Sitten vasemmalle, lähti vinoon joten huusin pois, laitoin uudestaan vähän eri kohdasta, nyt teki hienon suoran piston ja ilmaisi. Laitoin sitten oikeaan takakulmaan tyhjän, kun vika maalimies oli vasemmalla enkä halunnut pistottaa peräkkäin samalle puolelle. Teki ihan nätin tyhjän, nyt ei ollenkaan sellaista megapistoa. Sitten vasemmalle, lähti taas vinoon ja huusin pois. Uudella lähetyksellä nätti ja suora pisto. Vika piilo oli umppari, ilmaisi oikein hienosti, jee! 

Hakutreeneistä suoraan aksakisoihin Purinalle, vain yksi startti agia, tuomarina Seppo Savikko. Tämä oli nyt eka startti sen jälkeen kun Stepillä meni AVA-kello umpeen, joten elättelin toiveita, että saataisi kolmas serti. Rata oli ihan kiva, oikeastaan vaan alku tuotti vähän hankaluuksia. Ahdas väli 2-3 esteillä, tosi moni tiputti 2. riman. Olin miettinyt alun perin siihen päällejuoksua, mutta kun rataantutustumisessa kaikki muut otti sen kohdan pakkovalssilla, jotenkin päädyin itsekin vaihtamaan siihen. Joo, aika typerää, myönnetään. Minähän se tunnen omat koirani parhaiten... Stepin kanssa ekana, ja niinhän siinä kävi että 2. rima alas sen typerän pakkovalssin takia. Peitin myös kropallani tehokkaasti 3. hypyn, meinasi singota kepeille. Plääh, tyhmä minä. Tehtiin kuitenkin rata loppuun, tuntui menevän hyvällä vauhdilla. Pussia edeltävä rima myös alas, tähän en keksinyt mitään syytä miksi pudotti. Tulos 10vp. Jossittelu on kivaa, ilman noita rimoja oltaisi saatu se serti, aika olis riittänyt 3. sijaan. 

Saran kanssa sitten vaihdoin suunnitelmaa, ja ohjasin alun sillä päällejuoksulla. Onnistui täydellisesti :) Sarppa teki muutenkin tosi nätin radan, kääntyi hyvin ja hyppäsi hyvin. Keinulle tuli kovaa, joten karjaisin siinä kunnolla odota, ja Sarppa oli kiltti ja pysähtyi kun käskettiin, liian aikaisin joten keinu oli tosi hidas. Puomilla hidasti nätisti ylösmenoon ja alasmenoon, kiltti Sara-muru <3 Hyvä fiilis radan jälkeen, voi kun Sara olisi aina noin kiltti ja kuuliainen kisoissa. Tulos 0vp ajassa -11,45s ja sija 1./38 :) 

Tässä videoita kisoista

23.10. Saran eka rata (10vp)

23.10. Stepin eka rata (0, 2. sija)

23.10. Saran toka rata (5vp)

6.11. Stepin rata (10vp)

6.11. Saran rata (nollavoitto)