Sunnuntaina käytiin illalla treenaamassa tokoa ja vepeä kun ei kerran karsinnoissa päästy lauantaita pidemmälle. Tokossa Stepsu teki metallinoudolla luovutuksia sekä eteenmenon piiiiiitkällä matkalla, Sarppa puolestaan seuraamista ja eteenmenon. Kummatkin meni hienosti eteen vaikka palloa ei näkynyt ja matka oli pitkä. Vepeä tehtiin joen poikki eri kohdassa kuin viimeksi. Sara teki 2 vientiä, molemmat ihan jees. Stepsukin sai kokeilla kertaalleen vientiä, eipä ollut mitään ongelmaa siinäkään, ja aloitettiinkin tälläin "varovasti" aloittelevan koiran kanssa, eka vienti sen 25m virtaavan joen yli multa Lealle. No eipä näköjään ole ongelmaa siinäkän :)

Maanantaina käytiin illalla treenaamassa tokoa isolla futiskentällä. Stepsu teki ensin tottista, kokeilin voittajaluokan liikkeitä (2kg kapulan nouto, jäävät juoksusta) ja ne olikin ihan iisejä. Molemmat jäävät kerralla oikein, ja isoa kapulaa kantaa reippaasti. Eteenmenokin sikahyvä pitkällä matkalla. Sara teki myös jääviä, kaikki oikein. Lisäksi maalien kiertoa kapula suussa, meni kivasti. Lopuksi eteenmeno pitkällä matkalla, hyvin meni. Stepsu sai tehdä vielä toisen kierroksen tokoa, kun Zeron ruututreeni oli käytettävissä. Eli tehtiin kuuntelutreeni-tyyppistä hahmotustreeniä, ruutuja oli 3 eri puolilla kenttää, lisäksi oli 2 futismaalia ja muutama pitkä keppi kentällä pystyssä. Lähetin kiertämään maaleja/keppejä, pysäytin sopivaan kohtaan ja lähetin ruutuun. Tehtiin kaikki ruudut kahteen kertaan, ja voi hitsi miten taitava Stepsu oli!! Bongasi kaikki ruudut itse ekalla lähetyksellä, haki hyvin keskelle eikä sillä jäänyt mikään ruutu "päälle" niin että olisi yrittänyt uudestaan sinne. 

Tiistaina aamupäivällä käytiin aksaamassa. Tein kentällä valmiina olevista esteistä mukavan perusradan, jossa oli muutama keppikohta karsintojen radoista. Halusin testata, oltaisiko osattu finaaliradan keppivienti (avokulmasta, valssi ennen keppejä ja putki keppien vieressä houkuttamassa), sellaisia ohjauksia olen vähemmän treenannut kepeillä. Hyvin toimi molempien kanssa. Stepsu tiputti okserin pari kertaa, muuten oli ihan taitava, ja Sarppa meni oikein kivasti koko radan.

Meidän vepeharrastus (kahden hengen veperyhmä Lean kanssa) muuttui välineurheiluksi kun käytiin hommaamassa meille ikioma vepevene (15e citymarketista). Tiistaina illalla sitä piti päästä kokeilemaan, joten ajettiin autolla Kyrkösjärven rantaan, etsittiin sopivan mutaiselta näyttävä avoin ranta pienestä lahdesta ja eikun menoksi. Vene olikin aika pieni, mutta hyyyvin sinne yksi pieni ihminen mahtuu, ja pysyi se pinnallakin! Sara aloitti treenit tekemällä veneen hakua jostain 30 metristä. Ekalla lähetyksellä ei meinannut lähteä ollenkaan, toisella käskyllä lähti ja ui veneelle, ja lähti hinaamaan rantaan. Vähän matkaa tuotuaan keksi, että viereinen ranta on lähempänä, ja lähti viemään venettä sinne. Lea yritti soutaa vastaan mutta ei saanut estettyä Saraa, ja vene päätyi aivan väärään paikkaan. Otettiin uudestaan, ja taas sama juttu, yritin käskyttää tuomaan venettä mulle, mutta ei, Sara kiskoi kaikin voimin lahden oikeaan laitaan. Pyysin päästämään irti, ja yritin vielä lähettää veneelle, mutta koko ajan sama homma, ei mitenkään suostunut tuomaan venettä mulle vaan vei sen minne itse halusi. Lopulta luovutti ja ui vaan itse rantaan, jätti veneen ja Lean järveen :O Pyysin sitten Saran takaisin mun luo, ja otettiin vielä uusi lähetys niin, että Lea souti veneen vastakkaiseen suuntaan siitä rannasta, mihin Sara olisi halunnut sen viedä, niin että mun luo oli lyhyempi matka kuin väärään rantaan. Sara tärisi jo kylmästä, mutta reippaasti se vaan lähti vielä ja nyt toi mukisematta veneen mulle, ja siitä oikein kunnon riekkupalkat ja autoon lämmittelemään. Toisella kierroksella Sara teki vientiä, tällä kertaa mä olin itse veneessä. Eka vienti rannasta mulle (matka joku 20m), ja sitten heittelin pari kertaa damia veneestä käsin Saralle ja palautti sen mulle veneeseen. Tämä meni tosi hienosti, ei mitään epäröintiä. 

IMG_0022-normal.jpg

Tästä se lähtee!

IMG_0023-normal.jpg

Menopeli valmiina, ja eikun menoks!

IMG_0024-normal.jpg

Keskiviikkona aamulla käytiin treenaamassa hakua ja jälkeä Alakylässä Lean ja Saaran kanssa. Talloin eka Stepille jäljen vanhenemaan, ja sitten hakua Saran kanssa. Tehtiin ihan helppo perustreeni, 4 löytöä, 2 suoraa ja 2 etenevää. Meni tosi hyvin, teki suoria pistoja ja ilmaisut oli hyvät ja varmat. Stepsun jälki oli ihan lyhyt ja helppo kans, joku 200m pitkä ja 3 keppiä, u:n muotoinen ja ikää 1,5h. Jana oikealle, ja meni heti kerralla oikein :O Ekasta kepistä sen sijaan yli, ei meinannut saada sitten millään hajua, ei vaikka kiskoin monta kertaa takaisin. Keppi oli varpujen alla ihan maassa kiinni, tämä olikin selvästi vaikeaa eli näitä pitää tehdä lisää. Muuten teki hyvin.

Illalla käytiin vielä uimassa Kyrkösjärvellä eri kohdassa kuin viimeksi, ja otin Saralle samalla uudestaan veneen haun kun edellinen oli niin katastrofaalinen. Olin itse veneessä ja Lea rannalla, ja Stepsu ja Zerokin olivat uimassa vapaana. Zerolle heiteltiin damia, mutta jotenkin se silti päätyi Saralle, ja pyysin sitten Saraa tuomaan sen mulle veneeseen. Hyvin toi, eli epämuodollinen vientikin tuli tehtyä ja toimi! Vaihdoin sitten suoraan veneellä damin köyteen ja pyysin viemään rantaan, ja sinne se mut vei :) Eli tällä kertaa ei mitään ongelmaa veneen haussa, vaikka tehtiin näin hassusti päin että mä olin itse veneessä ja suoraan viennin perään.