Eilen käväistiin Sarpan kanssa korkkaamassa pk-koekausi Jokelassa hakukokeessa, tuomarina Kimmo Simula. Koe oli iltakoe, ja siellä oli peräti 5 voittajan koiraa, ja yksi avoimessa. Varsin pitkä ilta oli siis tiedossa. Koe aloitettiin perinteisesti maastolla (plääh!!!). Arvoin meille numeron 2, eli kauaa ei tarvinnut odottaa. Hakurata oli varsin mielenkiintoinen, alkuosassa vasemmalla melkoista ryteikköä ja puskaa, ei juurikaan näkyvyyttä. Oikealla vähän selkeämpää. Keskilinja kääntyi 90 astetta vasemmalle jossain 100-150m kohdalla, ja haarautui oikealle jossain 200m kohdalla. Oikealla oli vähän rinnettä, vasemmalla tasaista muuten paitsi takakulma nousi myös rinteeseen. Aloitin oikeasta etukulmasta, sinne upposi ja oli pitkään poissa, olin jo ihan varma että juoksee koko alueen läpi ekalla pistolla, mutta tulikin rullan kanssa. Eka ukko oli oikealla ehkä 70m(?) etukulmasta umpparissa. Sitten takaisin lähtöpaikkaan ja laitoin vasemmalle, sinne nätti ja pieni tyhjä. Muutama tyhjä molemmin puolin, tuntui pelittävän tosi kivasti! Saran ollessa oikealla puolella tyhjällä, keskilinjaa käveli vastaan lenkkeilijä kahden russelin kanssa. Tuomari laittoi kellon pois ja otin Saran kiinni siksi aikaa että lenkkeilijä pääsi ohi. Ja siinähän kesti! Miten kukaan ihminen voikaan olla niin hidas?? Ohittavat koirat räyhäsivät Saralle, mutta Sara ei tietenkään välittänyt tuon taivaallista. Sitten jatkettiin, onni on hyväpäinen koira <3 Tämä ylimääräinen episodi ei vaikuttanut kerrassaan mitenkään Saraan, jatkoi hommia aivan normaalisti. Laitoin 2 pistoa peräkkäin oikealle siinä kohdassa missä keskilinja teki mutkan, ettei jäisi tutkimatonta aluetta sinne. Jälkimmäisellä näistä Sara nappasi hajun vasemmalla olevasta maalimiehestä, ja juoksi keskilinjan yli jossain 30m päässä musta. Yritin huutaa, mutta ei edes hidastanut vauhtia... No sieltä tuli sitten rullan kanssa, ja 2. ukko löytyi jostain 200m kohdalta vasemmalta. Keskilinjalle palatessa lähdin itse väärään suuntaan keskilinjan haarautuessa, hups :D Sitten vielä yksi iiiiso pisto oikealle ja uudestaan vasemmalle, ja vasemmasta takakulmasta nosti kolmannen ukon. Aikaa en kysynyt, mutta meillä meni saman verran kuin muillakin, paitsi että siinä oli mukana ehkä 5min odottelua keskilinjalla lenkkeilijän ohituksessa... Eli aikas nopeaa :D Henkilöhausta pisteitä 164, ilmaisuista kaikista täydet mutta kurittomuudesta rokotettiin (ja ihan syystä!). Olen itse kuitenkin tosi tyytyväinen, kaikki pistot oli suoria, kertaakaan ei kääntynyt taaksepäin, ja tavallaanhan se teki ihan oikein vaikka ylittikin keskilinjan omin lupineen, kun se oli jo selvästi hajulla.

Seuraavaksi esineruutuun. Ruutu oli ihan helppoa maastoa ja aika voimakas tuuli kävi. Alotin vasemmasta laidasta, lähti viistoon ruudun keskelle ja nosti ekan esineen oikeasta takanurkasta. Sitten uusi lähetys edelleen vasemmasta laidasta, taas lähti viistoon ruudun keskelle ja nosti sieltä tokan esineen. Yritin vielä kolmannen kerran lähettää vasemmalle, tällä kertaa oikein tähtäsin vasemmalle kun arvelin kolmannen esineen olevan siellä, mutta ei, taas painui oikealle. Siirryin keskemmältä lähettämään, ja teki siellä ihan hyvin töitä, mutta ei vahingossakaan mennyt vasempaan laitaan, ja sinnehän se kolmas esine jäi. Prkl!!! Pisteitä 21 ja sarvi otsassa.

Vikaksi sitten tottikseen. Laskeskelin mielessäni että 85 pitäisi saada 1-tulokseen, vähän siinä ja siinä. Viime syksynä saatiin tältä samalta tuomarilta 83p, hypyn ja liikkeestä istumisen epäonnistuessa. Eli ainakin kaikki jäävät pitäisi onnistua että riittäisi. Siinä vaiheessa kun päästiin kentälle, oli jo aivan pimeää ja kenttä oli valaistu kirkkailla lampuilla. Sara meni ensin makaamaan, vähän hitaasti maahan mutta tuskin tuomari edes näki sinne asti pimeydessä :) Erinomainen. Sitten liikkeet, vähän nostatin Saraa ja se haukahtikin mulle kerran. Lähti ihan kivasti seuraamaan ja koko pitkä suora oli hyvä, täyskäännös löysä ja takaisin tullessa oli väljää. Käännöksissä kuitenkin tsemppasi ja piti paikan ja kontaktin ihan hyvin. Henkilöryhmässä istui hiiiiitaasti kun oli mutainen maa. Kuitenkin aika hyvä kaavio Saran seuraamiseksi, arvosana hyvä. Liikkeestä istuminen oli oikein hyvä, olis saanut istua nopeemmin mutta tais olla erittäin hyvä. Maahanmenossa ennakoi aika voimakkaasti ja jätätti juoksussa (!!!), luoksetulo kuitenkin tosi reipas, arvosana hyvä. Seisomisessa parempi seuraaminen ja taas tosi kiva luoksetulo, erittäin hyvä. Ennen noutoa nostatin sitä vähän höpöttelemällä sille broiskunsiivestä, joka odottaa repussa, ja reipastuikin ehkä vähän, koska nouto oli tosi hieno! Siitä erinomainen. Sitten hyppynouto, tässä sattuikin ainoa kunnon moka. Kiersi mennen tullen!!! En tajua!! Ei ikinä ole kiertänyt mennessä :O Oliskohan tähän vaikuttanut se, että oli pimeää ja hyppy näytti tosi oudolta kun siihen tuli varjot, muistaakseni Sara on ennenkin varonut hyppyä hämärässä. Nouto oli kuitenkin ihan reipas eikä jäänyt yhtään laamailemaan mihinkään, arvosana tietty puutteellinen. Estenouto oli oikein hyvä, erinomainen. Eteenmeno myös tosi hyvä, aivan suora ja nopea maahanmeno. Erinomainen. Tottiksesta 86p. Laskeskelin tuomarin antaessa arvostelua, ettei voi mitenkään riittää ykköseen, enkä ihan ymmärrä vieläkään tuota laskutapaa, mutta en valita :) Erityisen tyytyväinen olen Saran asenteeseen, se oli paljon reippaampi kun viime syksyn kokeissa, ja kaikki sivulletulot oli ripeitä!! (Näitä ollaan treenattu koko talvi).

Yhteensä 271p ja HK3 ja toinen kiinnitys haun KVA-titteliin. Jee!! Saralla on selvästi palkkaneuvottelut auttaneet, maastosta palkkana a/d purkkeja ja tottiksesta broiskunsiipi, ja KYLLÄ kelpasi :) 

IMG_5527-normal.jpg

Kuva c Malla Muhonen