Synkkää ja sateista on, mutta ei olla annettu sen häiritä treenejä. Fizz on nyt toden teolla aloittanut liikkeestä maahanmenon treenaamisen, ensin kotona ja nyt Vuokkosilla Stepsun treenatessa aksaa. Opetan nyt laittamaan tässä pään maahan, osittain tekee tosi hienoja, mutta välillä saattaa myös vaan tökätä nokalla maahan ja nostaa heti pään ylös. Näitä on tosi vaikea palkata, kun nostaa pään juuri sillä sekunnilla kun naksautan, ja saa palkan väärästä :/ 

Tänään lapsikoirat pääsivät juoksemaan viestiä synkässä vesisateessa pimeällä Ojangossa. Kokeiltiin nyt ekaa kertaa vaihtaa ohjaajien päitä, eli jäin Fisulle A-pisteelle ja Emma B-päähän. Ei vaikuttanut mitenkään tekemiseen, juoksi hienosti kaikki matkat. Eka pätkä oli joku vajaa 100m ja jäljet ehkä 50m, otettiin varuiksi ääniavut kaikkiin lähetyksiin, tuskin olisi kyllä niitä tarvinnut.

Stepsu treenasi aksassa ihan lyhyen pätkän kisamaista rataa, nyt kulki oikeastaan aika kivasti! 24 esteen rata heti ekalla yrittämällä hyvällä rytmillä läpi, yksi rima tippui. Kontakteille pysäytin ihan kunnolla. Teki kontaktit toooooosi hitaasti, mutta teki kuitenkin. 

Fizz täytti tänään jo 8 kuukautta! Iso likka! Fisun siskolla oli tällä viikolla alkanut jo juoksutkin, hui! Fisulla ei ole vielä näkynyt mitään merkkejä juoksuista. Arki-elämässä Fizz on kiva, joskin aika villi. Lenkeillä haluaisi riehua aivan jatkuvasti Stepsun kanssa, saan olla koko ajan komentamassa niitä. Step ei _yhtään_ auta asiaa, kun sekin on taantunut 8kk ikäisen tasolle ja painii Fisun kanssa minkä ehtii. Jänisten perään Fizz on yrittänyt nyt muutaman kerran lähteä, mutta ihmeen kuuliainen se on, tulee pois kun karjaisen sille pahasti! Yksin ollessaan Fizz on nakertanut mun päiväpeittoa, ja sen takia joutui takaisin "pentu"aitaukseen eli samaan aitausviritelmään, jossa vietti yksinoloaikansa n. 6kk ikäiseksi asti. 

IMG_7509.jpg

Strategiset mitat 8 kk ikäisenä: korkeus 51cm ja paino 13,4kg

Ainiin, unohtui ihan Stepin ruokajutut: Stepsuhan on ollut oikeastaan viime talven epäonnisesta Hill's ruokakokeilusta asti kovin laihta, pahimmillaan painoi vain 14,8kg (normaalipaino on ollut 16,5kg) ja oli oikeasti vain luuta, lihasta ja karvaa. Myös Sara laihtui ruokakokeilussa, ja painoi viime keväänä 14,2kg kun sille normaali olisi n. 15kg. Vaihdoin koirat takaisin samalle ruualle (eli RC medium adult), mitä olivat syöneet jo ennen ruuan vaihtoa, ja lisäsin Stepin ruokamäärää, mutta mitään muutosta parempaan ei oikein tuntunut tapahtuvan. Nyt syksyllä, kun meidän vakkari-Royan Caninin hinta oli noussut, niin päätin testata uutta ruokaa, ja tilasin kokeeksi yhden säkin Virbacin valmistamaa Mastery Pro adult maintenance-ruokaa. Nyt tämä säkki on lähestulkoon syöty, ja kun tänään kävin YESsillä punnitsemassa Stepsun, niin vaaka näytti 17kg :O Jes! Aivan mahtavaa, vihdoin ja viimein Stepsu-raukka on saanut taas lihaa luiden päälle! Yhtään ylimääräistä siinä ei ole, ja lihasten lisäksi on myös kasvattanut todella kauniin ja paksun talvikarvan. Hyvä Muffi <3 Sarallekin ruoka tuntuu sopivan ihan hyvin, silläkin on kiiltävä karva ja painoa 15,2kg eli ehkä jopa vähän turhankin paljon. Tilasin jo uuden säkin samaa ruokaa, ja Fisukin saa varmaan siirtyä siihen, kunhan on kasvunsa kasvanut. Nythän Fizz syö sikahintaista Acanaa.