Oltiin tänään Raumalla kisaamassa tokon nuorten sm-kisoissa ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Koepaikka oli oikein hyvä ja kaikki järjestelyt toimivat hienosti. Me oltiin evl:ssä heti ekana koirakkona, mikä on sinänsä meille aika hankalaa kun en ehdi kunnolla viritellä Saraa, ja se on juuri sellainen koira joka sitä tarvitsee. Kokeessa liikkeet oli aika kummallisessa järjestyksessä, ne oli ihan sekoitettu, mutta eipä sillä loppujen lopuksi kauheasti väliä ole mikä niiden järjestys on. Ekaksi oli p-istuminen, ruutu, ohjattu, tunnari ja seuraaminen, sitten tauko, jonka jälkeen idari, luoksetulo, hyppynouto, kaukkarit ja p-makuu.
Meidän pisteet, tuomarina Ilkka Sten:
Paikalla istuminen: 10 nyt ei ilmeisesti siirrellyt tassujaan, joten se ok.
Paikalla makuu: 10 makasi kuin sfinksi, sanoi tuomari ;)
Seuraaminen: 8,5 kaavio oli aivan järkyttävän pitkä, varmaan 2 kertaa niin pitkä kun missään muussa kokeessa. Sara seurasi paremmin kuin ikinä evl:ssä, ei missään vaiheessa varsinaisesti ruvennut jätättämään, vaikka olikin loppua kohden löysä. Täyskäännökset väljiä, mutta sitä ne ovat aina. Mä olin yllättynyt että se
kesti noinkin hyvin.
Idari: 9 Tuli kuulemma pari askelta seisomisen jälkeen eteenpäin, muuten ok, ei ennakoinut yhtään jättöjä
Luoksetulo: 9 tää oli oikein hyvä, tuli kovaa ja molemmat pysähdykset hyviä, pysäytin seisomaan ehkä vähän väärässä kohdassa mutta Sara teki hienosti.
Ruutu: 0 tää oli ihan eka liike siis, Sara oli vähän ihmeissään kun meidän kaikki muut 13 tokokoetta on alkanut seuraamisella ja nyt olikin jotain ihan muuta. Merkille lähti hitaasti mutta haki oikean paikan, ruutu oli oikealla puolella, lähti sinne aika hitaasti, meni ruudulle mutta ei ihan sisälle asti ja pysähtyi itsenäisesti. Annoin uuden käskyn mutta ei se mennyt vieläkään, lähti vaan tulemaan mun luo. Mä en yhtään tajua miksi se tekee tän aina kisoissa kun treeneissä kuitenkin menee nätisti ruutuun vaikka siellä ei olisikaan palloa...
Ohjattu: 0 tämä ärsyttää myös, se teki ihan saman mitä ekassa evl-kokeessaan. Haettiin oikeaa puolta, merkki ok, lähti kovaa vauhtia oikealle, otti sen mutta lähti kapulan kanssa keskimmäiselle, eikä tuonut suoraan mulle minkä treeneissä tekee aina. Annoin lisäkäskyn mutta pudotti vaan kapulan ja kävi maistamassa keskimmäistä. Sara on tainnut sotkea tämän tunnariin...
Metallinouto: 9,5 luovutus taisi olla vähän vino, muuten ok.
Tunnari: 7 teki saman mitä treeneissä, meni ja nuuski kaikki, otti oikean ja lähti tuomaan, mutta pudotti ja meni nuuskimaan muut vielä uudestaan ja toi kuitenkin oman sitten, tosi ihan hitaasti ja epävarmasti. Ei onneksi maistellut vääriä, muutenkin viretila oli hyvä.
Kaukkarit: 7,5 Käytössä oli istumisella alkava sarja, nousi heti mutta vain puoliksi istumaan ja ennakoi seuraavan vaihdon menemällä ilman käskyä maahan, muuta vaihot ok, ei tullut eteenpäin.
Yht. 218p 3-tulos, ja samalla nuorten sm-hopeaa! Ei tullut vielä 1-tulosta, mutta olen silti ihan tyytyväinen suoritukseen, Sara teki aika kivasti töitä.

Meillä oli kisapaikalla myös agilitystartti, jonne rynnättiin suoraan tokokehän jälkeen. Radalta tuli 10vp, 1 rima tuli alas (käskytin varmaan sen ollessa ilmassa) ja juoksi vikan hypyn ohi. Mutta kontaktit onnistui ihan kivasti, puomin alastulo varsinkin, se pysähtyi siihen oikein kunnolla ja annoin sen odotella siinä muutaman sekunnin ennen kuin jatkettiin.