Viime sunnuntaina kisattiin vuoden toisessa edustusjoukkueen valintakokeessa Fissen kanssa. Mulla oli edellisenä päivänä 14h päivystys, ja tiesin, että Fisulle ei todellakaan tee hyvää, jos istuu koetta edeltävän päivän tekemättä mitään, joten käytiin lauantaina aamuyöllä Ojangossa ottamassa viimeistelyt. Fisu oli aika hurjana, murisi ohjatussa ja tunnarissa oli tosi hätäinen, ei malttanut rauhoittua haistelemaan vaan sahasi kapuloita pariin kertaan edestakaisin. Luoksaria otettiin piiiiiitkällä matkalla, otin pariin kertaan stopin ja kerran maahanmenon. Pitkällä matkalla vartaloavun kanssa sain pitkästä aikaa kaivettua ihan tosi hyvän jarrutuksen stoppiin! Näitä pitäisi varmaan tehdä useamminkin. 

Kokeessa sunnuntaina arvoin meille numeron 10. Ulkona oli tosi kylmä, joten mitään virittelyitä ei voinut pihalla tehdä, ja sisällä oli tosi ahdasta, ei mahtunut tekemään juuri mitään. Ennen ekaa kehää otin häkkialueen nurkassa yhden tunnarikapulan luovutuksen ja jotain sivulletuloja. Annoin Fisun purkaa aika kauan energiaa palloa pureskellen, kun en pystynyt kauheasti treenaamaan. Kehään mennessä tuntui yllättävän kivalta! Ekan kehän tuomaroi Timo Pussinen, tokan Pirkko.

Tunnari: 10 aika hyvä viimeaikaisiin nähden! Aloitti oman vierestä väärään suuntaan, haisteli keskittyneesti ja otti oman heti kun tuli kohdalle. Vauhti oli aika hidas mennen tullen, mutta tasainen, ja se tuntui miellyttävän tuomaria enemmän kuin supernopea meno ja hitaampi paluu.

Luoksetulo: 8,5 pitkästä aikaa oikeasti tosi hyvä luoksari kokeessa. Stoppi tosi napakka, maahanmeno myös hieno, vika pätkä aavistuksen hitaampi kuin ekat. Sivullekin muisti tulla. Kommenttina "Vino loppuasento, vika luoksetulo hitaampi"

Ruutu: 10 tää oli hyvä! Ruutu tuli tosi lähelle yleisöä, ajattelisin, että tää on Fisulle vaikea. Täydellisen suora eteenmeno, ei alkanut kovin ajoissa ennakoimaan ruudussa pysähtymistä, loppuosakin siisti

Zeta: 8,5 järkkänä s-m-i. Seisominen oli hyvä, maahanmenossa alkoi just ennen käskyä vähän ryysimään eteen seuraamisessa ja sen seurauksena vähän vino maahanmeno. Istuminen oli sitten taas hyvä

Tässä välissä tehtiin paikkikset.

Istuminen: 10/10 hyvin istui

Makuu ja luoksetulo: 8/8 meni viereisen painokkaalla "maahan" käskyllä maahan. Mur, tää on kyllä yks murheenkryyni! Koko ajan tää on johonkin suuntaan pielessä! Koko ajan joko maahanmeno on hidas, koska Fisu aktiivisesti sulkee häiriötä ja vääriä käskyjä pois ja menee siksi tahmaiseksi, tai sitten Fisu menee muiden käskyillä maahan jos on liian rento ja aktiivinen.

Kierto-ohjattu: 10 asento oli maahan. Muuten tosi hyvä, mutta kierrossa taas oli niin tiivis, että kartio aavistuksen heilahti, ei kuitenkaan kaatunut nyt. 

Kaukot: 9,5 ei erityisen hyvät. M-i oli vähän matalassa asennossa eikä noussut tasajalkaa, i-s seisoi tosi lysyssä, s-i siirsi vähän vasenta takajalkaa ja s-m kääntyi vinoon.

Ohjattu: 10 tää oli kiva! Merkki yllättävän hyvä, parhaita kisamerkkejä vähään aikaan. Siisti nosto vasemmalta ja suora sivulletulo, ei edes törmännyt kapulalla.

Seuraaminen: 9 ihan peruskivaa. Jokunen vino perusasento, peruutuksessa kääntyi vähän vinoon ulospäin ja peppu oli aika matalalla.

Yhteensä 300,5p, KP ja sija 1./26!! Fisu selvästi tahtoo maajoukkueeseen, kun tsemppaa noin hienosti haastavista olosuhteista ja heikosta valmistautumisesta huolimatta. Tässä video.

IMG_2061.jpg