Me ollaan lomalla! Miten ihanaa olla edes yksi viikko kesässä oikeasti lomalla! Tälläistä ei ole kyllä tapahtunut moneen vuoteen! 

Loma alkoi viime perjantaina, ajeltiin Sysmästä Helsinkiin ja melkein suoraan sieltä Turkuun. Lauantaina aamulla sitten Lietoon agilityn maajoukkuekarsintoihin. Treenejä alla yhdet sitten WAO:n, eli ei minkään laisia odotuksia rutiinin puuttuessa kokonaan. Mentiin nyt kuitenkin kun kerran saatiin osallistua... Eka rata oli hyppäri, ei mikään supervaikea mutta en oikein tykännyt. Tosi ahdas ja sokkeloinen, esteet lähellä toisiaan ja miljoona hyppyä. Sain kuitenkin ihan hyvän ohjaussuunnitelman tehtyä. Fisu starttasi ihan lopussa ja ehdin katsoa aika pitkään muiden menoa, nollia ei tullut paljoa. Tavoitteeksi otin, että muistan ottaa Fisulta juoksuhousut pois molemmilla radoilla :D No, siihen päästiin! Ekalla radalla alku meni tosi kivasti, pieniä kaarroksia ja kulki lujaa. Pituudella olin ihan aavistuksen myöhässä ja seuraavassa takaakierrossa tiputti riman. Ohjaus lässähti välittömästi, joten tuli myös seuraavasta esteestä ohi. Jatkettiin, mutta en tsempannut enää kunnolla ja livahti sitten hyllyksi kun meni putken sijaan muurille. 

Toka rata oli ihan mahdoton, vaikea se oli kaikille muillekin, mutta Fisun tämänhetkisellä taitotasolla siinä oli vaan ihan liian monta kohtaa, joista tiesin, ettei tulla selviämään. Heti jo alussa takaakierto hypylle sellaisesta kulmasta, että rima tulee tosi herkästi, eikä pystynyt ohjaamaan oikein mitenkään turvallisesti. Aalta 90 asteen käännös ja hirveä juoksusuora, ja aalla en saa yhtään sivuetäisyyttä, ettei tee hasardiloikkaa. Puomilta tiukka käännös puomin alla olevaan putkeen ja siitä tiukka umpikulma kepeille puomin toiselle puolelle. Tähän ei ollut mitään järkevää vaihtoehtoa, ihan sama kummalta puolelta ohjaan kun kumpaakaan ei osata, eli joko poispäinkäännös puomilta tai leijeröinti kepeille. Ja sitten vielä kermana kakun päällä keppien jälkeen putken suun ohitus noin puolen metrin päästä, tai vaihtoehtona kierrättää hyppy aivan järjettömän pitkää reittiä toiselta puolelta. Alku meni suunnitelmien mukaan tosi nätisti, suoralla irtosi hienosti eikä kysellyt ollenkaan perään. Ekan puomin jälkeen kuitenkin takaakierrossa rima, ja siihen taas lässähti ohjaus. Poispäinkäännöstä puomilta ei osannut ja siitä hyl. 

Nyt ollaan sitten vaan lomailtu. Sunnuntaina käytiin ottamassa pitkästä aikaa vähän pk-esteitä ja paukkuja Fisulle. Metristä en uskaltanut ottaa vielä kiinteällä esteellä, mutta aa-estettä mentiin loivalla ja jyrkällä, ja se meni ihan mukavasti. Fisulla on tosi hyvä tekniikka, se oikeasti kiipeää sen eikä loikkaa korkealta kuten Step. Paukkuihin ei reagoinut lainkaan, ammuttiin leikkiessä, seuratessa ja paikkamakuussa. Maanantaina lähdettiin Mikkeliin mökille rentoutumaan pariksi päiväksi, ja siellä ei tehty mitään muuta kuin uitiin ja saunottiin ja otettiin aurinkoa laiturilla. Paluumatkalla pysähdyttiin Pukkilaan paimentamaan. Ekalla kierroksella tehtiin peruskuljetusta ja vaistonvaraista kuljetusta. Peruskuljetuksessa nillitin nyt etäisyydestä ja se toimikin kivasti, piti ihan hyvin etäisyyttä ja teki itsenäisiä maahanmenoja. Sen sijaan vaistonvarainen kuljetus on kamalaa. On koko ajan liian lähellä, työntää lampaat musta ohi ja sitten tulee eteen pysäyttämään. Siinä on tosi vaikea edes puuttua etäisyyteen, kun jos käsken kauemmas, tottelee kyllä, mutta sitten jää odottamaan käskyjä eikä jatka itsenäisesti hommia. Huoh. Toka kierros tehtiin poispäinajoa. Otettiin nyt erilainen, rauhallisempi lähestymistapa kuin aiemmin. Lähestyttiin lampaita tosi kaukaa, ja pysäytin koiraa välillä. Sitten, kun tultiin lampaiden pakoetäisyydelle, pysäytin koiran ja odotin, että lampaat huomaavat ja lähtevät liikkeelle. Vasta, kun lampaat pysähtyivät itse, jatkettiin. Aluksi Fisu oli tosi ihmeissään kun koko ajan piti pysähtyä ja kääntyi katsomaan mua, mutta vähitellen alkoi hoksaamaan ja siltä löytyi ihan uusi rauhallisen ajon vaihde! Tuli myös tosi paljon lisää intensiivisyyttä kun joutui oikeasti kävelemään hitaasti, meni aivan matalana ja käytti enemmän silmää kuin yleensä. Palkaksi sai pari kertaa hakea lampaat, tein siinäkin nyt niin, että en käskyttänyt lainkaan, annoin itse tehdä noston ja tuonnin. Oli hämillään ja jäi hetkeksi odottamaan, tuleeko mitään käskyjä. Kun ei tullut, niin teki kyllä aivan älyttömän kauniin ja rauhallisen noston.

Sievät kesätytöt mökillä <3

IMG_1279.jpgIMG_1284.jpgIMG_1294.jpgIMG_1335.jpg