Tällä viikolla koirien touhuja on hidastanut ikävästi flunssaa sairastava omistaja. Tiistaina käytiin Fissen kanssa aksassa, mutta treenattiin aika lyhyesti kun oma olo oli aika kurja. Radalla pääsin testailemaan taas kerran niistoa hypyllä, todetakseni, että ei se toimi edelleenkään. Fisu ei osaa kääntyä hypätessään, eli vaihtoehtoina on tällä hetkellä joko vekata ennen hyppyä, jotta ponnistus suuntautuu jo valmiiksi oikeaan suuntaan, tai antaa hypätä väärään suuntaan ja jatkaa siitä. Nopeammaksi on osoittautunut se, että ei yritä vekata, vaan antaa hypätä vähän pitkäksi ja jatkaa siitä, siinä pysyy vauhti huomattavasti paremmin yllä. Nämä täytyy nyt ottaa treenilistalle ihan minirimoilla alkuun. Lisäksi radalla oli kohta, jossa pääsin testaamaan päällejuoksua muurilla, toimi oikein hyvin eikä tiputtanut muurin palikoita kertaakaan. Fisulle muuri on ollut yllättävän helppo, ei ole erotellut sitä oikeastaan mitenkään tavallisista hypyistä. 

Keskiviikkona käytiin treenaamassa tokoa Nean kanssa, flunssasta viis. Fisun kanssa tehtiin eteenlähetystä, ruudussa paikan hakua ja vähän seuraamista. Eteenlähetyksissä tuli nyt aika iso ja huolestuttava ongelma esiin, nimittäin kohteisiin jääminen kiinni. Fisun kanssa ollaan treenattu aika vähän eteenlähetystä, ja enimmäkseen niin, ettei lähellä ole muita kohteita, kuten merkkejä tai kapuloita. Nyt samalla seinustalla, minne Fisua yritin lähettää, oli kierto-ohjatun merkki, pari agilitysiivekettä ja molemmat tokohypyt. Ensin yritti valua kiertomerkin suuntaan, ja kun vaihdettiin paikkaa, yritti puolestaan edellistä kohtaa missä lelu oli ollut. Kielsin, ja lähetin aina uudestaan kun lähti selvästi vinoon, mutta ei ottanut yhtään opikseen vaan lähti joka kerta samaan suuntaan (vinoon). Turhautui muutaman toisten jälkeen jopa niin paljon, että haukahti kun pyysin sivulle. Tästä joutui välittömästi jäähylle. Tauon jälkeen otettiin uudestaan, nyt lyhyemmällä (n. 5m) matkalla enkä päästänyt ennen kun sivulla sain sen kunnolla katsomaan suoraan eteen. Nyt toimi ihan hyvin. Kokeiltiin palkkaamiseen pallon heittoa väliseinän takaa, ja tämä tuntui ihan toimivalta. Ruudusta jouduttiin myös vääntämään, paikka on nimittäin nyt taas epäselvä. Edestä hakee ihan suht hyvin, välillä vähän oikeaan laitaan mutta suht taakse kuitenkin, mutta sivusuunnasta ei hahmottanut ollenkaan, piti moneen kertaan näyttää ennen kun onnistui. Sulaisi jo nämä tyhmät lumet niin päästäisi treenaamaan ruutua pihalla kunnon matkalla eikä niin, että ruutu on aina jossain nurkassa tai seinää vasten. Seuraaminen sentään oli ihan suht järkevää, vähän painoi loppua kohden kun alkaa kierrokset nousemaan. Stepsu treenasi lempparivääntöliikettään kiertohyppynoutoa, ekalla kierrolla ei löytänyt heti merkkiä, mutta ei myöskään mennyt hypyille, sen jälkeen teki ihan hyvin.

Torstaina Fisu kävi Emman kanssa illalla treenaamassa aksaa, oli ollut ilmeisesti ihan pätevä. Fisse menee sunnuntaina Emman kanssa kisaamaan, kun itse olen kirjanpitokurssilla.

IMG_0136.jpgIMG_0084.jpgIMG_0071.jpg

Tänään kävin iltapäivällä itsekseni Ojangossa tokoilemassa. Fisu aloitti nyt irti kohteista -teematreenit eteenlähetyksessä. Laitoin vierekkäin kapulan, narulelun ja merkin, n. 5m päähän toisistaan, ja lähetin keskellä olevalle lelulle. Jonkun kerran sivulla yritti katsella merkkiä ja kapuloita, mutta päästin liikkeelle vasta kun katsoi eteen. Ajattelin, että tässä en vaadi Fisulta kontaktia ennen käskyä, vaan saa katsoa eteen virittelysanasta. Tehtiin pari lähetystä lelulle, sitten yksi tyhjään ja heitin lelun takaa, ja sitten taas yksi lelulle. Kerran juoksi merkille, muuten toimi ihan kivasti! Vaihtoin sitten asetelman toisin päin, ja nyt tarjolla oli merkki, lelu ja hyppy. Katseli taas merkkiä, ja jouduin menemään selvästi lähemmäs lähettämään. Fisulle juokseminen on siinä määrin palkitsevaa, että en voi lähettää sitä, jos tiedän, että se on fokusoinut jonkun väärän kohteen, koska sen mielestä on hauskaa juosta kohteelle, vaikka siitä ei saisikaan palkkaa. Vikaksi otettiin sellainen treeni, jossa jätin kaksi lelua valmiiksi samalle seinustalle n. 10m välein, ja lähetin vuorotellen molemmille. Eka oli hyvä ja suora, tokalla yritti ensin katsoa edellisen lelun suuntaan, mutta sain sen kuitenkin vaihtamaan kohteesta pois ja lähti suoraan, jes! Eteenlähetysten lisäksi treenattiin ohjattua, molemmat suunnat kahteen kertaan ja kaikki heti oikein! Merkkiä treenattiin pari toistoa, teki ihan hyvin. Lopuksi katsoin vähän peruuttamista, seuraamisen peruuttaminen Fisulla nimittäin pitäisi opettaa ihan kokonaan uusiksi. Fisu osaa peruuttaa, pitää hienosti paikkansa ja on aivan suora, mutta se ei _kävele_ lainkaan, vaan pomppii! Yritin saada sitä peruuttamaan niin, että kävelisi, mutta ei, ei sitten millään! Joko peruuttaa istuallaan hilaamalla takapuolta taaksepäin, ryömii maaten taaksepäin tai sitten pomppii puoli-istuvassa asennossa. Voi jestas miten vaikeaa! Tämä on varmaan pakko opettaa sisällä naksutellen ihan erikseen, ainakaan tuolla Ojangossa en saanut sitä kertaakaan ottamaan yhtään korrektia peruutus-askelta. 

Step treenasi eteenlähetystä samalla kaavalla kuin Fisu, ja teki myös ihan kivasti, se ei yrittänyt kertaakaan mitään merkkejä tai muita. Stepsulle tyhjäänlähetys on toki ennestään tuttu pk-tottiksesta, niin sillä on aika hyvät pohjat jo tehty sitä kautta. Tehtiin myös kierto-ohjattua, tällä kertaa väännettiin kapulasta... Ei nimittäin meinannut millään löytää kapuloita, kun laitoin ne vähän normaalia "ulommas" esteisiin nähden. Huoh. Merkin kierronkin mokasi pari kertaa.

Sarppakin treenasi, rallytokoa. Tehtiin oikealla seuraamisen peruuttamista väliseinän avulla, tää on silti tosi vaikeaa. Meinaa lähteä mun taakse vinoon, ja oikean puolen seuraaminen on muutenkin niin hataralla pohjalla, ettei osaa korjata. Tätä pitää varmaan tehdä paljon ennen kun alkaa sujumaan.

Fisu sai tänään postia :D HSKH:n kisoista oli palkintoruusukkeet loppu, joten saatiin ne postissa.

20160304_100612.jpg