Keskiviikkona 14.6. alkoi Fisun ensimmäinen MM-kisareissu Belgiaan. Pieniä vastoinkäymisiä oli jo edellisenä iltana, kun kävin hakemassa nettikaupasta tilaamani lentoboksin postista, ja huomasin, että boksin pyörien kiinnitystä varten mukana tuli ruuvit ja mutterit, mutta boksissa ei ollut niille reikiä valmiina, ja ohjeessa sanottiin, että pitää porata reiät. Eihän mulla mitään poraa ole, eikä poran omistava naapurikaan ollut kotona. Turvauduin väkivaltaan, ja hakkasin boksiin reiät isolla naulalla toivoen, ettei se mene rikki... No, boksi saatiin kasaan ja päästiin suht ajoissa nukkumaan. Aamulla sitten kuuden aikaan kentälle, siellä chek-in meni varsin sujuvasti, ja pakkasin Fisun lentoboksiin. Meni ihan mielellään boksiin, vaikka tällä kertaa en saanut laittaa sinne mitään matkaevästä tai leluja mukaan. Koneeseen kiivetessäni näin, kun Fisu lastattiin kyytiin, eli ainakin oltiin molemmat menossa samaan paikkaan. Lennettiin Brysseliin, ja siellä päässä Fisu kärrättiin tosi nopeasti koneen laskeuduttua mulle. Fisu oli tosi iloinen nähdessään mut, eikä vaikuttanut mitenkään erityisen järkyttyneeltä. Lentokentältä hypättiin junaan, ja yhden vaihdon kautta päästiin Oostendeen menevään junaan. Junassa Fisu joutui matkustamaan lentoboksissa, istuin itse junan eteisessä portailla tavaroiden ja lentoboksin kanssa. Boksin heiluessa junan liikkeiden mukana Fisu oli vähän hermostunut, se ei selvästi tykkää yhtään siitä, kun boksi liikkuu. Sitten, kun päästiin pois asemien läheltä ja kyyti oli tasaista, Fisu rauhottui nukkumaan.

IMG_0859.jpgIMG_0864.jpg

Perillä Oostendessa oltiin puolen päivän jälkeen, ja asemalta otin taksin hotellille. Hotellilta löysin muut suomalaiset, ja mentiin porukalla rannalle uittamaan koiria ja itsekin kävin pulahtamassa. Ranta oli samanlainen ihana hiekkaranta kuin Hollannissa, dyynejä ja tasaista ihanaa hiekkaa silmän kantamattomiin! Vesi oli tosi lämmintä, mutta aaltoja Fisu ei tuntunut arvostavan.

Hoteliin viereisessä puistossa oli hienoja patsaita ja kukkaistutuksia, eikä jäänyt epäselväksi, missä kaupungissa ollaan :D

IMG_0867.jpg

IMG_0948.jpg

Keskiviikkona illalla käytiin tutustumassa kisapaikkaan treenien muodossa. Kisapaikka oli urheilukeskus, jossa oli useita valtavia nurmikkoisia futiskenttiä, ja ympärillä peltoja ja niittyjä. Jossain lähettyvillä oli myös ilmeisesti ampumarata, tai sitten siellä ammuttiin jotain lintuja, koska pauketta kuului jostain ihan läheltä melkein koko ajan. Lisäksi ihan kisakentän vieressä oli mukava lampi, jossa pystyi uittamaan koiria. Otin Fisulle luoksetulon stopit, ohjatun molemmat puolet ja tunnarin. Stopit oli ihan hyvä, palkkasin molemmat. Ohjatussa oli taas ongelmia, oikeanpuolen kapulalle mennessä meni koko ajan keskikapulalle, ja vasemmalla löysi kapulan, mutta sähläsi nostossa ja meinasi lähteä viemään liikkurille kapulaa, kun nosti hassuun suuntaan kapulan. Merkille koitin saada vauhtia, ja ilmeisesti hetsasin liikaa, kun haukkui taas siinäkin... Tunnari sentään oli ihan kohtalainen, luovutus vähän hidas. Tehtiin myös lyhyt paikallaolo, siinä kävin palkkaamassa istumisen ja otin kerran maahan ja luokse. Maahanmeno oli vähän hidas. Aika huono fiilis kyllä jäi treeneistä. 

IMG_0903.jpgIMG_0876.jpg

Torstaina oli sitten aamulla ensimäisenä eläinlääkärin tarkastus, jossa katsottiin mikrosiru ja tarkastettiin ettei ole juoksua. Sen jälkeen avajaiset, joissa onneksi ei mennyt kauaa. Fisu tuntui kisapaikalla jotenkin vähän ahdistuneelta, en tiedä muisteleeko pahalla wao-reissun avajaisia ja palkintojen jakoa, joissa ahdistui hirveästä metelistä ja väkijoukon tungoksessa olemisesta. Iltapäivällä alkoi paikallaolot, Fisun vuoro oli joskus klo 15 maissa hieman puolivälin jälkeen. Ennen kehään menoa otin lyhyen istumisen ja kerran maahanmenon, josta palkkasin. Kehään mennessä Fisu tuntui reippaalta ja iloiselta. Oltiin ryhmän ensimmäinen eli rivin päässä, vieressä Marianne ja Lahja-flatti.

Istuminen: 10/10 Fisu jäi ihan hyvään asentoon istumaan, ja oli samassa asennossa kun tulin piilosta, ei ollut yhtään liikkunut, mutta jonkun verran oli vilkuillut ympärilleen.

Makuu ja luoksetulo: 8/8 Maahan-käskyyn ei reagoinut lainkaan, vaikka oli hyvin kontaktissa ja korvat eteenpäin, eli oli rento ja kuunteli. Liekö luuli siten häiriötreeniksi... Toisella käskyllä tipahti nätisti maahan, ja luoksetulo oli nopea ja siisti.

Paikallaolojen jälkeen käytiin uudestaan treenaamassa, nyt otin vain yhden eteenmenon, korjaukset molemiin suuntiin ja muutaman asekeleen seuraamista. Toisen eteenmenon suunnan otti aluksi väärin, itse eteenmeno oli hyvä. Seuraamisessa tuntui ihan kivalta.

Perjantaina Fisulla ei ollut muuta ohjelmaa kuin kisapaikalla hengailua ja treeniä. Kannustettiin ensimmäinen suomalainen eli Satu hienoon suoritukseen, ja sen jälkeen käytiin treenaamassa harkkakentällä. Aloitin ohjatulla, ja TAAS sama homma, ei vaan millään löytänyt oikeaa kapulaa, koko ajan meni keskikapulalle. En käsitä, mikä ihme juttu tämä nyt oli, hirveen kiva, että ohjattu hajoaa just ennen ekoja MM-kisoja! Muuten tuntui ihan kivalta, eteenmeno oli hyvä, ruudun bongasi, mutta meinasi jäädä liian eteen, joten otettiin muistutukseksi muutama paikan haku läheltä. Kierto tehtiin kerran niin, että palkkasin vaan pelkän kierron, ja sitten kertaalleen molemmat puolet, niissä ei ongelmaa. Kävin myöhemmin päivällä itsekseni tekemässä ohjatun ilman liikkurointia, otin kaksi kertaa oikean ja kerran vasemman, kaikki onnistui nyt. Panostettiin treenien lisäksi myös kaikkeen muuhun oleelliseen, eli laitettiin kynnet kuntoon ja käytiin ravintolassa syömässä paikallisia herkkuja, eli simpukoita.

IMG_0873.jpg19244136_10212125378582662_1156435492_n.

Lauantaina aamulla oli sitten meidän suoritusvuoro, oltiin numero 64 eli päivän neljäs koirakko. Ennen kisaa kävin tekemässä treenialueella vielä yhden kerran ohjatun oikean puolen, nytkään siinä ei ollut ongelmaa. Ilma oli suht lämmin, mutta aurinko meni sopivasti pilveen just meidän suorituksen ajaksi, eli ei ollut mitenkään hillittömän kuuma. Liikkeet tehtiin sekoitetussa järjestyksessä kahdessa kehässä, kehien välissä ei saanut palkata eikä edes juottaa koiraa. Tuomareita oli kaksi molemmissa kehissä, ja tuomareiden linja oli vähintäänkin eksoottinen. Nollaavista virheistä saattoi saada seiskan, ja nopeutta arvostettiin selvästi enemmän kuin tarkkuutta. Sitten toisaalta esim. seuraamisessa siistillä ja huolellisella suorituksella saattoi saada tosi huonot pisteet, ja tasapainoisella ja kootulla laukalla tapahtuvalla luoksetulolla ja loistavilla stopeilla selvästi huonommat pisteet kun nopealla luoksetulolla ja valuvilla stopeilla. 

Ohjattu: 9,5 arvottiin onneksi vasen!! Merkki ihan kohtalainen, itse nouto tosi siisti, luovutus ihan aavistuksen vino vasemmalle, sivulletulo hyvä.

Luoksetulo: 10 tää oli ihan hyvä, tuli aika sopivaa vauhtia, ei ihan täyttä kaasua mutta ei missään nimessä ollut hidas, ja stopit ruoholla tehdyiksi ihan hyvät.

Ruutu: 10 tää oli tosi hieno! Ruudussa piti aika hyvin vauhdin yllä loppuun asti ja pysäytin pikkaisen myöhässä, meni ihan takarajalle, seisoi takajalat takanauhalla. Tulee maahanmenossa aina pikkuisen eteenpäin, joten uskalsin laittaa maahan kun tiesin, että on sisällä. Tuomarit kävelivät kyllä tarkastamaan, oliko sisällä, ja suomalaiskatsojat olivat hiukan kauhuissaan ennen pisteiden antoa.

Seuraaminen: 9,25 seuraamiskaavio oli aivan kamala, hirveää siksakkia ja temponvaihteluita koko ajan, kaavio oli aivan älyttömän pitkä enkä todellakaan muistanut, miten se menee. Fisu seurasi ihan nätisti ja jaksoi hyvin koko kaavion, oli aika tiivis välillä ja jokunen perusasento pikkuisen vino. Aika tyypillinen seuraaminen Fisulle. Eikä murissut :D

Tässä välissä siirryttiin seuraavaan kehään

Kierto-ohjattu: 9,5 asentona seisominen. Teki oikein siistin ja nätin kierron, hyvä stoppi, siisti nosto ja hieno luovutus!

Zeta: 9,75 järkkä oli maahan-seiso-istu, ja tää oli kokonaisuudessaan oikein hyvä. Kaikki asennot selkeitä ja nopeita ja suoria, seuraaminen siistiä

Kaukot: 9 kaikki muut vaihdot ihan tosi hyviä ja siistejä, paitsi i-s jäi seisomaan tosi kasaan

Tunnari: 8,25 tässä kohtaa alkoi selvästi näkyä jo kuumuus ja väsymys. Meni aika hitaasti ja laiskasti kapuloille, ja kertaalleen meni omasta yli ennen kuin otti. Luovutus sentään siisti.

Yhteensä 301p eli 1-tulos, sija 2./51, vara-CACIOB ja pääsylippu MM-finaaliin. Huh, melkoinen debyytti ensikertalaisilta! Fisu tuntui kehässä kivalta ja teki aivan oman tasoisensa suorituksen, ainoastaan tunnari vikana liikkeenä oli vähän normaalia huonompi kun alkoi olla jo väsy ja kuuma. Yhteistuloksissa Fisu oli kahden päivän jälkeen sijalla 3./111. Tässä video lauantain suorituksesta 

Fisu ensimmäistä, mutta toivottavasti ei viimeistä kertaa MM-kisojen palkintopallilla <3

IMG_0913.jpg

Lauantaina illalla oli kisapaikalla juhlaillallinen, ja Fisu joutui odottelemaan sen ajan kisapaikalla häkissä, kun ei ehditty käydä hotellilla viemässä koiria pois palkintojenjaon jälkeen. Näytti todella väsyneeltä, nukkui aivan sikeästi eikä herännyt kertaakaan, kun kävin sitä katsomassa juhlien lomassa. Mitään treeniä en voinut ottaa ennen finaalia.

Sunnuntaina sitten finaali alkoi paikallaoloilla. Arvoin meille numeron 7, eli nyt oltiin ryhmän tokana. Päivä oli vielä kuumempi kuin edelliset, jo aamulla paikallaoloissa tuntui tukalalta. Yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa, jotta kaikki joutuisivat tasapuolisesti kärsimään helteestä. Aamupäivän setti ei vielä tuntunut aivan hirveän kuumalta, mutta iltapäivän suoritus oli jotain aivan kamalaa. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, lämpöä varjossa +32 ja suorassa auringossa varmasti paljon enemmän, eikä pienintäkään tuulenvirettä. Auringossa seistessä ihan tunsi, kun iho palaa aurinkorasvasta huolimatta.

Istuminen: 9,25 Fisu istui taas ihan nätisti, jonkun verran oli vilkuillut taakseen ja yhden isomman paukahduksen kohdalla laittanut korvat luimuun. 

Makuu ja luoksetulo: 9,5 maahanmeno vähän hidas, mutta nyt sentään meni ekalla käskyllä. Luoksetulo ihan ok, mutta laittoi toisen etutassun mun kengän kärjelle

Ruutu: 4,25 (0, 0, 8,5 ja 8,5). Tähän sitten kaatui Fisun suoritus. Eteenlähetyksessä katsoi virittelyssä hyvin eteen, mutta kun liike oli jo alkanut, nytkähti ja vaihtoi katseen suuntaa vähän vasemmalle sivuun. Jälkikäteen kuulin, että juuri sillä hetkellä yleisössä joku laittoi koiralleen ruokakupin maahan aivan kehän reunalla ja Fisu kääntyi katsomaan sitä. Käskyllä lähti vähän vasemmalle vinoon, mutta onnistuin pysäyttämään sen täydellisesti niin, että juuri ja juuri osui ympyrään. Ympyrä oli merkattu katkoviivalla palaneen keltaiseen ruohoon keltaisella spray-maalilla, joka erottui aika huonosti. Fisun toinen takajalka oli kahden viivan välissä, ja itse tulkitsin sen olevan sisällä sieltä kohdasta, missä itse seisoin. Lähetin ruutuun, sinne meni nätisti ja loppuosa siisti. Itse en edes katsonut pisteitä, kun olin varma siitä, että liike onnistui, ja vasta jälkikäteen kuulin, että kaksi tuomaria oli antaneet nollan. 

Zeta: 8,5 järkkänä seiso-maahan-istu. Seisominen ja istuminen oli ihan hyvät, maahanmeno oli aika vino ja nosti pään kun kävelin ohi, ai ai Fisu!

Luoksetulo: 8,5 stoppi vähän löysempi kuin lauantaina, maahanmeno kuitenkin hyvä, sivulletulossa tönäisi rumasti

Kaukot: 8 järkkä alkoi seisomisella. Meni jo sivulta pikkuisen vinoon maahan, ja vaihdoissa kääntyi vielä lisää vinoon, ja sivulletulokin vähän vajaa. Itse vaihdot teki taas oikein hyvin.

Tässä välissä oli tauko, onneksi, koska Fisu oli aika läkähtynyt kun päästiin kehästä. Ennen toista kehää kastelin sitä ihan kunnolla vedellä ja laitoin märkäloimen päälle. 

Seuraaminen: 8 kaavio oli ihan yhtä pitkä ja kamala kuin edellisenä päivänä, ja juoksua tuntui olevan paljon. Fisu jaksoi kyllä hyvin, mutta oli aika tiivis ja vähän töni käännöksissä. Jokunen hidas perusasentokin oli. Itse olin aivan hiestä märkä jo seuraamisen jälkeen.

Ohjattu: 8,5 taas arvottiin vasen. Nyt merkki vähän huonompi, nouto taas ihan hyvä. Eteentulo nyt suora, mutta törmäsi ihan kunnolla, molemmat etutassut oli mun varpailla ja osui kapulalla mun jalkoihin.

Tunnari: 7,25 kapuloille meno oli tosi hidas, haisteli ihan siististi mutta aika löysästi, ja palautuskin hidas, ja tässäkin oli liian tiivis edessä

Kiertonouto: 8,75 asentona istuminen. Kierto oli hyvä mutta selvästi hitaampi kuin yleensä, istuminen hyvä, nouto oikein siisti, mutta taas törmäsi eteentulossa.

Yhteensä 252,25p eli 2-tulos ja kokonaiskisan sija 11./111. Niin reipas kultakala jaksoi tosi urheasti tsempata loppuun asti, vaikka selvästi väsymys ja kuumuus siihen kyllä vaikutti. Sunnuntainakin saatiin osallistua palkintojenjakoon, sillä Suomen joukkueelle hienosti MM-kultaa! Vaikkakin toki varakoirakkona meidän tulos ei siihen vaikuttanutkaan... Tässä videolla Fisun MM-finaalin suoritus

19399726_10213312902515376_394734854434119366042_10213313052079115_314158676007719260798_10213312902355372_204253941299219225934_10213313043958912_3974970901408

Kisakuvat: Syl Vie Arnould

Sunnuntaina illalla mentiin yhdessä joukkueen ja suomalaisten kannustusjoukkojen kanssa rannalle juhlimaan. Fisu juhlikin sitten vähän rankemmalla kädellä, ja oksensi varmaan 2 litraa merivettä polskittuaan aalloissa vahtimatta. Oli kyllä surkean näköinen, kun maha oli siihen maalliin turvonnut kuin viimeisillään tiineellä olevalla nartulla...

IMG_0917.jpgIMG_0926.jpgIMG_0935.jpgIMG_0938.jpgIMG_0941.jpg

Maanantaina aamupäivällä mentiin uudestaan rannalle viettämään Tending W-pentueen treffejä, kun olin samalla kyydillä Maaritin kanssa. Fisu napsi taas vettä ja taas tuli huono olo, ei siis mitään oppinut :D Fisu löysi mahtavan juoksukaverin Sandra Rohrerin nuoresta koirasta, ja paineli sen kanssa menemään pitkin rantaa. Matkalla Brysseliin pysähdyttiin pariin kertaan pissattamaan koiria ja syömään päivällistä. Kentällä olimme juuri sopivasti perillä, ja koirat haluttiin ottaa tosi hyvissä ajoin jo sisään. Taas nähtiin kun koiria lastattiin, eli turvallisin mielin lähdettiin kohti kotia. Suomessa jouduimme odottamaan vähän kauemmin koiria, mutta onneksi ne lopulta tulivat ja Fisu ja Rim olivat molemmat ihan kunnossa ja normaaleita. 

Nyt Fisu jää täysin ansaitulle kesälomalle tokosta, jatketaan sitten kun siltä tuntuu. Nyt aiotaan siirtää katseet jälkitreeneihin ja mahdollisuuksien mukaan agilityyn ja paimennukseen.