Eilen illalla (tai oikeastaan yöllä...) käytiin tekemässä peltojälkeä, kun ei ollut enää pelkoa että joku on juuri vartti sitten tallustellut meidän jälkimaastossa. Stepille n. 70m pitkä kaareva jälki, jossa alussa nameja joka askeleella, loppua kohden väheni niin että n. joka kolmannella. Lopussa keppi. Otin vähän pidemmän janan kun oli tarkoitus kun se lähti jo kiskomaan ihan oikeaan suuntaan ilman mitään kehotusta, meni aivan sairaan hyvin, etenki suoraan vajaa 10m ja nosti jäljen heti oikeeseen suuntaan yhtään epäröimättä. Jäljesti nyt oikein kivasti, alussa oli vähän vauhtia ja kerran kävi poissa jäljeltä mutta palasi itse samaan kohtaan ja jatkoi, rauhoittui loppua kohden. Keppi nousi hienosti.

Saralle vähän pidempi jälki jossa 2 kulmaa ja 5 keppiä, jarrunameja siellä täällä. Sara teki kans tosi kivasti, kulmat meni hienosti ja kaikki kepit nousi hyvin. Namit auttaa kyllä keskittymään, nyt pysyi tosi hyvin koko ajan ihan jäljen päällä.

Tänään mentiin Taliin treenaamaan pitkästä aikaa tottista. Voi kun ihanaa kun tokokisat on ohi niin voidaan taas keskittyä olennaiseen! Tarkoitus oli tehdä myös peltojäljet molemmille, mutta näin aurinkoisena päivänä koko paikka oli ihan täynnä ihmisiä, niin en sitten uskaltanut. Alotettiin Stepin kanssa, tehtiin pelkkiä telineitä. Ensin kaikkein loivimmalla esteellä kokeiltiin, meni hyvin, harjoiteltiin vähän lelun tuomista esteen yli. Toistaiseksi Stepin kanssa täytyy vielä muistuttaa ennen estettä että "este" jotta tulee esteen yli eikä kierrä. Sitten vähän jyrkemmällä, ei mitään ongelmaa siinäkään, iloisesti meni yli. Kokeiltiin sitten vielä normaalilla esteelle, hyvin meni senkin. Aika korkeelta se pomppaa, eli ei tule laskevaa pintaa alas vaan hyppää melkein harjalta, näyttää aika hurjalta eikä taida olla ihan hyvätä nivelille... Täytyy harjoitella tekniikkaa vähän matalammilla esteillä. Talissa ei ollut enää mitään hyppyestettä mistä saisi laudat pois, joten en päässyt ottamaan hyppyä matalammalla hypyllä. Kokeilin ihan huvikseni, menisikö se metrisestä, ja sehän meni! Aluksi yritti kiertää mutta kun vähän hetsasin niin kyllä se sen meni. Tekniikka ekalla kerralla ihan järkky, kolautti jalat esteeseen niin että meinasi koko hökötys kaatua... Kehuin ja palkkasin silti, ja otin seuraavaksi kutsuhyppynä, kun sillä tavalla ainakin agissa hyppää parhaiten. Ja se toimi tässäkin, nimittäin Step tuli metrisestä yli puhtaasti! Vau, hyvä pee! Otettiin pari toistoa, kerran ponnisti päältä ja toisen kerran puhtaasti.

Sitten Saran vuoro, aloitettiin pienellä seuraamisella. Teki tosi kauniisti, palkkasin lelulla. Sitten juoksusta maahanmeno, oli hyvä ja palkkasin maahanmenosta. Toistolla otettiin luoksetulo, palkkasin vauhdista. Sitten juoksusta seisomista, ekalla oikein napakka seisominen, naks ja pallo, tokakin tosi hyvä. Sitten telineille. Tehtiin eka hyppyä pallon kanssa, oikein ilmavasti yli molempiin suuntiin. Sitten kapulan kanssa, heitin aika pahasti vinoon mutta hienosti haki. Ainoa ongelma noissa vinoissa heitoissa on se, että kun lähtee luovuttamaan, tulee vinossa kulmassa hypylle ja hyppää vinosti, Saralla on niin pitkä hyppy että sen on aivan mahdotonta luovuttaa suoraan, kun tulee jo hypyllä melkein mun kohdalle asti. Ehkä pitäisi olla kauempana hypystä niin sillä olisi aikaa suoristaa itsensä, toisaalta, jos olen kovin kaukana, heitto jää lyhyeksi... No, mentiin esteelle, otin ensin vähän este-agilitya matalilla esteillä ja matalalla hypyllä, sitten suoraan isolle esteelle. Ensin pelkkä pallon tuonti, sitten kokonainen kapulalla, oli tosi hyvä. Lopuksi eteenmeno, sekin oikein hyvä. On sillä vaan aika hyvässä kuosissa noi esteet, vaikea uskoa kun silloin viestiuran alussa se oli Saralle nimenomaan se kompastuskivi...