Torstaina oli Stepin kauan odotettu operaatio, eli silmäluomikasvaimen poisto YES:llä. Patti poistettiin kätevästi cryo-tekniikalla eli jäädyttämällä, ja leikkaus meni hyvin. Olin itse Stepin mukana koko ajan, ja se oli kyllä kertakaikkisen mallikelpoinen potilas. Hyväkäytöksinen, kiltti ja nukkuikin hyvin ja pitkään pienellä määrällä lääkkeitä. Samalla reissulla otettiin Stepin selästä röntgenkuvat hypyissä nähdyn epämääräisen oireilun takia. Omaan silmääni kuvat näyttivät hyviltä, mutta kuvat lähtivät Kennelliittoon lausuttavaksi, katsotaan, mitä siellä niistä ollaan mieltä. Mitään kovin vakavaa niissä ei kyllä pitäisi olla, ja agilitya jatketaan sairasloman jälkeen. Silmäluomi oli toki leikkauksen jälkeen kovasti turvonnut ja vähän ruman näköinen, mutta eiköhän se siitä lähde paranemaan. Torstain aksatreeneihin Step ei tietenkään päässyt mukaan, vaan treenasin Saran kanssa. Sara oli ihan hyvä, joskin tuntui ehkä hieman hitaalta..?

IMG_7669.jpgIMG_7670.jpg

Lauantaina ajeltiin Fisun kanssa kahdestaan Ylöjärvelle T-tiimin toko- ja agilitypäivään. Fisu aloitti aksalla, tehtiin kahdessa erässä pätkiä samasta radasta, mitä isot koirat tekivät. Ekassa pätkässä harjoiteltiin takaakiertoa ekaa kertaa. Ketjutin takaperin ohjausta niin, että pallo oli koko ajan kierrettävän siivekkeen takana, ja mentiin aina kauempaa muutaman hypyn takaa kiertoon. Meni aika kivasti, kertaalleen karkasi mun selän takaa kiertoa edeltävän hypyn ohi suoraan palkalle, mutta muuten meni oikein. Tokassa pätkässä tehtiin sokkaria ekaa kertaa. Luki ohjauksen kyllä tosi hyvin, mutta ajoitus oli vaikea saada oikeaksi, kun Fizz ei vielä oikein osaa hakea hypyille vaikeissa kohdissa, ja tuli herkästi ohi. Otettiin sitten avustajan kanssa, että saatiin palkkaus kohdilleen ja kyllähän se sitten onnistuikin jo. 

Toko aloitettiin paikallaoloilla, tää oli eka kerta kun tehtiin ihan oikeasti rivissä ja häiriössä paikallaoloja. Ensin istuminen, kävin palkkailemassa muutaman kerran 2min aikana. Hienosti istui, ei mitään ongelmaa eikä välittänyt muista. Sitten luoksepäästävyys ja paikallamakuu. Luoksepäästävyyttä ei olla koskaan tehty, mutta sanoin sivu ja pidin namia valmiina kädessä, ja siinähän se istui ja piti kontaktia, ei välittänyt Pekasta joka kävi rapsuttamassa. Helppo tapaus. Makuu tehtiin evl-tyyliin, eli yksitellen käskytettiin. Hienosti meni omalla käskyllä eikä reagoinut naapurien käskyihin. Makuussa tarjosi aika ajoin pään maahan laittamista, siitä en palkannut vaan kehuin heti kun piti päätä ylhäällä. Ennen yksilöliikkeitä käytiin lenkillä Fisun siskon Misun kanssa, ja pentuset pääsivät juoksentelemaan ja leikkimään. Niillä oli taas niin kivaa :) Toivottavasti siskot pysyvät yhtä hyvinä kavereina aikuisinakin. Omalla vuorollaan Fizz teki luoksetuloa, liikkeestä seisomista, maahanmenoa ja seuraamista. Fizz oli jo aika väsynyt, ja ei tehnyt niin ripeästi ja täpäkästi kuin tavallisesti. Luoksetulossa tehtiin ensin yksi vauhtiluoksetulo, sitten yksi niin, että avustaja-Taina piti Fisua kiinni ja otin luoksetulon loppuasentoon asti, ja sitten ihan kokonainen loppuasentoon asti. Vähän meinaa tulla vinoon, ei oikein kovasta vauhdista osaa tähdätä suoraan vaan jarruttaessa saattaa valua jommalle kummalle puolelle vinoon, mutta nyt ei enää törmää. Liikkeestä seisomiset oli aika hyviä, mutta ollaan edelleen tosi kovasti kiinni vartaloavussa, ilman sitä Fizz tarjoaa istumista. Liikkeestä maahanmenot on ihan hyviä, tuolla kivalla pohjalla teki taas ihan hienoja maahanmenoja. Hiekalla tai muuten karkealla pohjalla ei tee yhtä hyvin, vaan enemmän asettelee tassujaan. Seuraamisessa näkyi väsymys kaikista eniten, tuntui tosi laiskalta ja hitaalta. Ei painanut yhtään, mikä on toki hyvä, mutta ei myöskään ollut yhtä intensiivinen ja ryhdikäs kuin mitä on ollut nyt lähiaikoina. Hyvin se kuitenkin tsemppasi, eikä todellakaan jättänyt mitään tekemättä vaikka väsyttikin, ihanan sitkeä kala <3

Videolla Fisu ja Misu 9,5kk.

IMG_7673.jpg

Näihin pro-tokoilijoiden häiriötreeneihin on vielä vähän matkaa :D