Stepin hieno karsintaviikonloppu ansaitsi oman postauksen, mutta toki me ollaan muutakin tehty kuin aksattu. Jyväskylässä lauantaina treenasin parkkipaikan reunalla tokoa, Fisu teki seuraamista, kaukoja ja liikkeestä istumista, ja Sara teki rallytokon oikeanpuoleisia sivulletuloja. Fisu on nyt tehnyt kaukoja ja liikkeestä istumista sisällä, ja nyt alkaa olla siinä pisteessä, että voidaan siirtää treenejä jo ulos ja kentälle. Kaukoissa ollaan siis tehty nyt jo muitakin vaihtoja kuin m-i, ja ihan hyvin tuntuu sujuvan! Olen kiinnittänyt pääasiassa nyt huomiota tekniikkaan m-s ja i-s vaihdoissa, tehdään ne ensin kuntoon, ja sitten hinkataan vielä s-m ja s-i vaihdot valmiiksi. Pitäisi ottaa ihan videolle joku kerta että näkisin itsekin kunnolla sivusta... Liikkeestä istumisessa ollaan nyt kiinnitetty huomiota nopeuteen ihan runsain avuin, ja hyvin on alkanut sujua. Tekee ihan napakoita istumisia ja ei häiriinny mun liikkeen jatkumisesta. 

Sunnuntaina karsintaratojen välissä kävin tekemässä Fisulle jäljen Laajavuoren metsään. Jäljestä ei tullut kauhean pitkää, mutta muuten ihan sopiva. Joku 200m, yksi kulma vasemmalle, neljä keppiä, vanheni 1h 15min. Ja nyt ei sitten ollut yhtäkään namia, kun viimeksi ne eivät muutenkaan kelvanneet. Alku meni tosi kivasti, pysyi ihan hyvin jäljen päällä ja tajusi kyllä idean vaikka nameja ei ollutkaan. Ekan kepin ilmaisi hienosti. Tokan kepin kohdalla jäljen yli meni polkua pitkin juuri lenkkeilijä, Fisun piti pari kertaa haukahtaa sille ja siinä tohinassa meni yli 2. kepistä reagoimatta. Annoin mennä, kun vaikeusastetta oli muutenkin jo häiriön takia. Harhasta meni aivan muitta mutkitta yli, ei välittänyt! Kolmas keppi nousi taas ihan hienosti, kulman ajoi aivan supernätisti ja neljäskin keppi nousi itsenäisesti. Hyvä Fisse! Toki se menee korkealla nenällä, jäljestys ei näytä vielä siltä kuin haluaisin, mutta ehkäpä ajan ja kokemuksen kautta..?

Maanantaina oli hiljainen päivä töissä, ja potilaiden väliin jäi keskelle päivää juuri sopiva aukko jälkitreenille. Kävin siis tallomassa raviradan läheiseen metsään Fisulle jäljen, joka oli hyvin samanlainen kuin edellispäiväinen Jyväskylässä. Pituutta ehkä 250m, yksi kulma, neljä keppiä, yksi metsäautotien ylitys. Vanheni taas reilun tunnin. Tämä jälki ei mennyt yhtä hyvin kuin edellinen, nyt meni vielä enemmän ilmavainulla ja pariin kertaan harhaili kyllä myös jossain aivan muualla kuin jäljellä. Argh, onpa vaikeeta... Kepit ilmaisi kyllä kaikki ihan hienosti, eli se osa sentään toimii, ja tien ylityksessä ei ollut mitään ongelmaa. Pitäisi varmaan tehdä muutama peltojälki vaikka Fisun iltaruualla, jospa se sitä sentään söisi. Joku roti tuohon jäljestämiseen pitää saada. 

Tänään illalla treenailtiin tokoa, kun vihdoin sain tokokamat tänne äidin mukana. Fisu teki ruutua, tunnaria, seuraamista, jääviä ja merkin kiertoja. Ruutu oli tosi hyvin muistissa, aivan loistavia ruutuja! Tunnari samoin, ei mitään taantumaa. Tehtiin nyt ekaa kertaa niin, että oma oli näkyvillä väärien vieressä, ei siis enää selvästi erillään. Ihan heti ei hoksannut omaa sieltä etsiä, pyöri vaan kauempana kapuloista ja etsi pitkästä ruohosta. Lopulta kuitenkin meni lähemmäs kapuloita, sai hajun ja toi oman :) Seuraaminen tuntuu nyt muuten hyvältä, paitsi pysähdyksissä ei edelleenkään istu kunnolla. Tämän ongelman ratkomisen ehkä jätän suosiolla T-leirille, jospa sieltä saisi jotain vinkkejä. Jäävistä tein eka istumisia, sitten kokeilin ekaa kertaa istu-maahan erottelua. Aluksi oli tosi vaikeaa, ei muistanut yhtään maahanmenoa vaan tarjosi pelkästään nopeita istumisia. Pari muistuttelua, niin sitten alkoi jo sujua. Näitä täytyykin selvästi alkaa jo tekemään. Merkin kierrot oli ihan kohtalaisia, pari kertaa kaatoi merkin kun meni liian tiukasti.

11666950_10153441770411170_1460050740_n.

Jos on eläinlääkäri ja tokoharrastaja, niin voi käydä näin :D