Eilen oli varsinainen megatreenipäivä vähän hiljaisemman alkuviikon jälkeen. Iltapäivällä käytiin Tiiun ja 6kk aussietyttö Croftin kanssa treenaamassa tokoa. Fizz teki oikeastaan kaikkea, mitä ollaan pihalla sen kanssa tehty, eli noutoa, seuraamista, luoksetuloa ja kaukoja. Fizz oli ihan pätevä, vähän tosin häiriintyi futista pelaavista lapsista kentän vieressä. Sain pitkästä aikaa vähän videollekin Fisun treenejä :)

Fizz 6kk treenaa

Illalla mentiin sitten vielä Ojankoon aksaamaan. Treenasin pitkästä aikaa myös Ilonan kanssa, ja olipa mukavaa! Mitään ei ole tauon aikana unohtunut, Ilona oli oikein pätevä ja meni kovaa! Tehtiin keppejä, keinua, rengasta ja hyppyjä. Stepsu ja Sara saivat loikkia muutaman lyhyen pätkän, Fizz ei ollut mukana ollenkaan.

Tänään otin Stepsun ja Fisun mukaan kouluun, ja ne saivat toimia harjoituskoirina ultratutkimuksessa. Molemmat menettivät vatsakarvansa, ja saivat koko vatsaontelon ultraäänitutkimuksen. Kummastakaan ei löytynyt mitään ihmeellistä, Fisusta tosin oli vaikea sanoa mitään, kun näkyvyys oli vähän kehno ja ultraaja (minä) huono :D

IMG_7451-normal.jpg

Iltapäivällä koulun jälkeen käytiin Mariannen kanssa Korsossa treenaamassa jälkeä ja esineitä. Step ja Fizz saivat jäljet, ja niiden vanhetessa tehtiin esineet. Stepsulle kokeilin nyt tokan kerran esinekasaa, toimi ihan kohtalaisesti. Step ei tosin edes 4 esinettä haettuaan tajunnut, että niitä oli lisää siellä samassa paikassa, vaan aina meinasi lähteä hortoilemaan johonkin. Ihme tyyppi...

Stepin jälki oli vajaa 900m pitkä, vanheni ehkä 1,5h. Kulmia useampia, ja keppejä 5kpl, Mariannen talloma. Taas huomasi, että Step tekee todella selvän eron vieraan jäljen ja mun tekemän jäljen välillä. Jana oli ihan kamalaa sähellystä, siinä meni ehkä harha tai jäljen loppuosa tuli niin lähelle janaa, että se häiritsi. Ei meinannut millään mennä suoraan, vaan koko ajan yritti poiketa pois janalta. Kun lopulta löysi jäljen, otti sen ihan hyvin. Jäljesti alkumatkan tosi kauniisti, mutta kahdesta ekasta kepistä meni yli niin, etten edes huomannut. Jäljellä kulki useammassa eri kohdassa harhoja, kertaalleen meinasi vaihtaa väärälle jäljelle, mutta otin uuden janalähetyksen ja nosti sitten oikean jäljen uudestaan. Kaksi keskimmäistä keppiä nousi, ja niistä sai hyvät palkat. Viimeisestä kepistä sitten taas yli, eikä löydetty sitä vaikka yritettiin etsiä. Stepsu ei siis saanut ollenkaan palkkaa jäljen lopusta :( Näitä pitäisi päästä tekemään paljon, PALJON lisää! Aivan surkeaa työskentelyä siihen verrattuna, miten yleensä jäljestää. 

Fizz oli sentään hieno jälkikoira, ja jäljesti oikein tarkasti ja rauhallisesti oman jälkensä. Loppupalkasta meinasi mennä yli, kun niin keskittyneenä jatkoi vaan jäljestämistä. Näköjään se jäljestäisi ihan onnellisena myös pelkkää ihmisjälkeä ilman nameja, ehkä voisi kokeilla jotain namittomia pätkiä kohtapuoliin.