Sara pääsi tänään taas rallytokokisoihin :) HSKH:n kisat oli Ojangossa, taas vaihteeksi satoi... Nyt ei sentään onneksi ukkosta. Rata oli helppo, helpoin näistä avon radoista, mutta paljon muistettavaa, kun siinä oli 360 asteen ja 270 asteen käännökset molempiin suuntiin. Sarmu oli ihan suht reippaalla fiiliksellä, ja teki virheetöntä suoritusta 12. kyltille asti. Siinä (edestä sivulle, ja vasemmalta takas sivulle) teki saman minkä ekassa rt-kisassaan, eli tuli vähän vinoon eteen, ja korjasi itse suoraan, eli istui kaksi kertaa, niin uusin sen. Uusinnalla ok. Askel oikealle kyltiltä meni -1p, en tiedä mistä hyvästä :D Eli hyväksytty, 96p, 2. sija ja RTK2! Sitten se olis voittajaluokka seuraavana vuorossa, hauskaa!

Sarmun vika avo-rata:

11998983_890199624387480_850497915481569

Mitäs muuta? No torstaina käytiin tekemässä tottisviimeistelyt Stepsun kanssa pk-kentällä, aivan järkyttävässä kaatosateessa... Meni kuitenkin ihan jees, vaikka nyt kyttäsi taas aika paljon. Otettiin myös paukut pitkästä aikaa, ekaa vähän säpsähti, tokaan ei reagoinut. Fisu oli mulla käy siihen -käskyllä odottamassa kun Stepille ammuttiin, ja siellä se pötkötti ihan tyytyväisenä koko ajan, eli eipä luulisi olevan paikallaolon paukkujen olevan mikään ongelma.

Eilen käytiin tekemässä viimeistelyjälki Jakomäessä Stepsulle. Talloin reilu 200m jäljen, 3 keppiä ja lopussa lelu. Vanheni joku 30min. Jana (20m) oli superhieno, tarkisti takajäljen ja lähti oikeaan suuntaan. Kaksi ekaa keppiä nousi hienosti, kolmannesta meni yli reagoimatta, ja lelun löysi. Otin sitten liinan irti palkan jälkeen ja sanoin, että etsi keppi ja lähdettiin vapaamuotoisesti tallustelemaan takaisin päin, niin Stepsu kävi sitten hakemassa sen puuttuvan kolmoskepinkin :) 

Jäljen vanhetessa tein tarkkuusruudun Stepille ja Fisulle keppi-ilmaisua. Fisulla oli vähän liikaa vauhtia, ja meni aluksi ihan missä sattuu, mutta kun rauhottui, niin minikokoiset kepit löytyivät korkeiden suopursujen seasta :)

Tänään rallytokon jälkeen kävin vielä aksaamassa, BATin kentällä oli valkkuryhmän treenirata valmiina niin tehtiin sitä. Radalla oli monta hyvää treenattavaa juttua, ensimmäisenä niistä okseri. Palkkasin pari kertaa ihan vaan suoraan hypystä, sitten niin, että otin ohjausta mukaan, okserilta piti vähän kääntää. Alkuun rima oli 60cm, sitten nostin 65cm. Seuraava treenattava kohta oli kaksi peräkkäistä takaaleikkausta. Ekalla yrityksellä kääntyi väärään suuntaan ja pudotti riman, joten palkkasin pari kertaa, ja sitten menikin nätisti. Sitten tehtiin keppejä, aluksi laitoin 5 ohjuria, ja kun meni hyvin, niin joka toistolla otin yhden pois niin, että jäljellä oli kaksi. Siinä vaiheessa tuli ongelmia, eli yritti tulla pois tokavikasta välistä. Hinkattiin sitä pari kertaa, ja laitoin hetkeksi kahteen vikaan väliin ohjurit takaisin. Pidettiin sitten tauko, ja jatkettiin sen jälkeen keppejä ihan radan osana. Kepeille tultiin aalta, niin otin sitten sen aan myös mukaan, ja hienosti haki kepeille! Otin sitten taas ohjureita pois kun oli tehnyt muutaman onnistuneen suorituksen, jätin ainoastaan sinne vikaan väliin yhden ohjurin, ettei tulisi samaa mokaa uudestaan. Ja sehän meni! Kepit radan osana yhdellä ohjurilla!!! Loppurata oli ihan hauska, päästiin testaamaan keinua radalla ekaa kertaa. Kerran juoksi läpi (luuli puomiksi), sen jälkeen meni tosi nätisti. Hyvä mieli jäi, on se hieno <3