Tänään on ollut ihana vapaapäivä <3 Aamulla nukuin myöhään (sillähän ei ollut tietenkään mitää osaa asiaan että olin eilen vanhojen koulukavereiden kanssa viettämässä iltaa...), löhöilin aamupäivän kotona ja iltapäivällä ja illalla treenattiin koirien kanssa. Kävin lähimetsässä tekemässä tarkkuusruudun molemmille, kerrankin jotain toimintaa missä jalkavammainen Stepsukin sai olla mukana! Otin eka Saran kanssa, esineenä sama lasikuula joka mökillä oli sille vaikea. Vaikea se oli nytkin, etsi tooooosi pitkään, varmaan ainakin sen 5min. Työskenteli kuitenkin tosi intensiivisesti, enkä puuttunut siihen lainkaan. Lopulta löysi omin avuin, ja luovutus hieno. Jes! Tosi hyvä fiilis jäi, ei tarvinnut yhtään vääntää teki oikeesti hyvin töitä. Stepille sama esine, löytyi kyllä nopeasti mutta Stepille luovutus olikin vaikea, pudotteli useamman kerran, ja joutuu etsimään sen joka kerta uudestaan, kun kuula on läpinäkyvä, niin se ei erotu maasta silmillä. Piilotin sen vielä toisenkin kerran, että saisin uuden luovutuksen, nyt pudotti kertaalleen. Tätä luovutusta pitää treenata kotona erikseen.

Illalla suunnattiin sitten treenaamaan vepeä. Juhannuksen vepekokeilusta innostuneina hommattiin pieni kumivene, ja käytiin treenaamassa. Kukaan meistä ei tiedä, miten homma oikeasti toimii, mutta asenne on kohdillaan ja kaikilla on intoa ja halua oppia uutta. Ja hauskaa oli :) Otin Saran kanssa veneestä hypyn, veneelle menoa ja veneen hakua. Veneestä hyppy meni ihan hienosti, Saraa joutui vähän pidättelemään ettei karannut veneestä ennen aikojaan. Olin itse veneessä Saran kanssa ja muut ryhmäläiset rannassa, Lea palkkasi Saran narulelulla. Seuraavaksi harjoiteltiin esineen vientiä ihan niin että Sara ui vaan veneelle syömään namia ja takaisin rantaan leikkimään pallolla, otetaan se esine mukaan sitten kun veneelle uiminen on hallussa. Tehtiin vissiin 3 toistoa, parilla ekalla oli vähän epävarma ja meinasi kääntyä takaisin rantaan. Sitten veneen hakua niin että olin itse rannassa ja Emma veneessä, lähetin Saran hakemaan venettä ja Emma antoi Saralle köyden mistä kiskoa. Meni tosi hienosti, vaikka vene oli selvästi aika painava vetää, hyvin tuli rantaan ja sai palkaksi leikkiä köydellä.

Lopuksi käytiin vielä ottamassa kahden piston palauttelevat hakutreenit, kun eilinen koe meni penkin alle. Otin ihan vaan 2 suoraa löytöä suorapalkalla. Eka meni hyvin, tokalla yritti olla possu citykoira ja lähti vinoon, ärähdin rumasti ja otin takaisin, nappasin niskasta kiinni ja sanoin ettei vetele tälläinen. Uskoi kerrasta ja lähti hienosti juuri sinne mihin lähetin ja löysi. Juuri tuo mun olisi pitänyt tehdä kokeessakin, mutta kun ei kokeessa voi sellaista tehdä... Enkä tosiaankaan haluaisi joutua tekemään tuollaista, haluaisin kouluttaa kaiken positiivisesti vahvistamalla, mutta kun tuo koira näyttää mulle vaan keskisormea ja sikailee kahta kauheammin, jos en ole tiukkana sen kanssa.