Niin se vaan koitti, viime sunnuntai oli opiskelijaelämäni viimeinen päivä. Juhlistettiin valmistumista yhdessä kavereiden kanssa, ja maanantaina oli sitten juhlallinen publiikki, jossa minut ja 60 muuta eläinlääketieteen opiskelijaa julistettiin laillistetuiksi eläinlääkäreiksi. Hurjaa, tähän loppui 19 vuoden putki yhtäjaksoista koulunkäyntiä! 

Valmistujaiskakku oli luonnollisesti teemaan sopiva :)

13335623_10154243660336170_1466009750537

20160602_204348.jpg

Sunnuntaina aamulla käytiin Saran kanssa rallytokokisoissa Ojangossa. Rata oli aika kiva, oli putki ja kolmen esteen sarjahyppy, Sara arvostaa :D Putki tosin oli jo heti ekana kylttinä, joten Sara pääsi vähän villiintymään jo heti radan alussa, ja oli vähän vaikea saada siihen kontaktia sen jälkeen, kun se vaan oli sinkoamassa jonnekin koko ajan. Rata meni ihan kivasti, hypyillä harmillisesti keskimmäinen rima alas, kun sinkosi tuhatta miljoonaa eikä askeleet mahtuneet lyhyisiin esteiden väleihin, eli siitä -10p. Sen lisäksi joku yksi -1p vinous, muuten virheetön rata. Harmillinen tuo rima, mutta ei voi mitään. Hyväksytty tulos ja sija 3. Samalla reissulla tehtiin pitkästä aikaa Fisun kanssa kierto-ohjattua BATin kentällä esteiden lomassa. Hyvin oli kierto muistissa, ei yrittänyt mennä hyppyjen kautta.

Tiistaina käytiin Fisun kanssa aksatreeneissä, olin itse suunnitellut meille radan, jossa pääsi testailemaan ohjausta vähän kauempaa. Alku oli sellainen, että menin ottamaan vastaan neljän esteen takaa ja ohjasin sieltä, yllättävän huonosti Fisu tuli kaukaa ohjaukseen! Näitä olen tehnyt aika paljon Saran ja Stepin kanssa ja teettänyt myös koulutettavillani, en tiedä, miksi en ole aiemmin tehnyt Fisun kanssa. Näitä siis pitää tehdä toistekin. Muuten teki kyllä kivasti, kepeille irtosi ihan sairaan hienosti 90 asteen avokulmaan suorasta putkesta, ja kesti leijeröinnin kepeillä, samoin kuin keinulla. Laitoin rimat nyt 60-65cm ja hyvin hyppäsi, ei tainnut tulla yhtään rimaa koko treenin aikana. Selvästi on kehittynyt kun enää nuo 65cm rimat ei tuota niin kovasti ongelmia.

Keskiviikkona siirrettiin leiri pysyvästi Saloon kun luovutettiin Viikin kämppä pois. Koko päivän purin tavaroita ja laitoin pihaa, ja illalla sitten käytiin tokotreeneissä paikallisten tokoilijoiden kanssa. Fisu teki tunnaria, ensin pelkkä oman piilotus, sitten ihan tavallinen ympyrä, ja sitten pitkä rivi niin, että kapulat oli ruudun etunauhan alla. Kaikki ihan hyvin, ei koskenut vääriin. Sitten lyhyt seuraaminen käskytettynä, oli aika tiivistä ja pariin otteeseen pomppi. Seuraamiskaavion kesken yksi liikkeestä istuminen, tässä oli tosi hyvin kuulolla ja teki oikein. Sitten paikallaolot, tehtiin pariin kertaan niin, että vaihdettiin paikkoja niin kaikki saivat häiriökäskyjä. Fisu taisi kerran mokata menemällä naapurin tuimalla lisäkäskyllä maahan, muuten oli hyvä. Ainoa ongelma oli nyt ötökät, jotka selvästi häiritsivät, ja Fisu reagoi niihin tosi voimakkaasti. Lopuksi tehtiin vielä merkkiä, laitoin merkin ympärille pari lelua ja kapulan häiriöksi. Oli ihan tosi vaikeaa! Merkki on selvästi vielä tosi kesken, ja pitää treenata paljon ihan kotona ilman häiriötä, että oikeasti ymmärtää oikean paikan ja asennon merkin takana. 

Ollaan päästy jo nauttimaan meidän ihanasta pihasta <3 Koirat viihtyvät meidän pienellä pihalla paremmin kuin hyvin, ja itsekin olen siellä puuhastellut tuntitolkulla. Nyt on mansikoita, tomaatteja, paprikaa, sipulia, salaattia ja raparperia tulossa, toivottavasti tuottavat satoa sitten myöhemmin kesällä enkä onnistu tappamaan niitä :)

13335276_10154250226226170_1637620636_n.

Tänään kävin hakemassa oman avaimen Tassukallion kentälle, ja jäätiin samalla treenaamaan tokoa. Fisu aloitti seuraamisella, tehtiin vähän pidempää pätkää ja huomautin painamisesta ja vinoudesta ja palkkasin ulospäin. Sitten pari luoksaria, kun kentällä oli ihanan pehmeä hiekka stoppeja varten. Otin yhden suoran, yhden stopin ja yhden stopista luoksetulon suorapalkalla. Stoppi oli tosi hyvä, ja luoksetulot ripeitä. Sitten taas kiertohyppynoutoa, ensin yksi kierto, sitten yksi kierrosta istuminen, ja lopuksi pari erillistä kapulan tuontia. Kaikki aika jees, kierto ja istuminen oli tosi hyviä, kapulan tuonneissa mokasi kerran ja lähti väärään suuntaan, ja eteentulot vähän vinoja. Nämä eteentulot pitää myös ottaa nyt syyniin, ei oikein osaa korjata vinoa linjaa ja jää siksi vinoon. Stepsu teki samalla kertaa, kiertohyppynoudossa meni vain kerran hypylle! On se kehittynyt huimasti!